Paret från Qatar

Idag började vi förmiddagen i Dubai Mall, världens största köpcentrum. Trots att det säkerligen är massor av människor på plats har det inte känts trångt. Vi var där i tre timmar men ändå hann vi med TVÅ (!) butiker. Victoria’s Secret där Odd fick agera smakråd (så kul och stundtals chockerande, se Snapchat) och sedan leksaksbutiken Hamleys. Där i mellan åt vi lunch på Cheesecake Factory. Mall-besöket såg i princip ut som de alltid gör men jag är ju en vane-människa. Det känns som att vara i USA, enda skillnaden är betydligt starkare kaffe här, oh yes! Odd ville inte shoppa något, han är mer peppad på Gold souk. 

Cheesecake Factory har inte bara ljuvliga efterrätter och också riktigt god mat

Sedan hängde vi en timma här inne. Jag passade även denna gång på att försöka prata med alla småbarnfamiljer jag såg där mannen hade en vit shejk-dräkt och kvinnan heltäckande dräkt. Jag är ju en nyfiken person. Hittade en familj som jag pratade länge med, våra barn var lika gamla. Först frågade dom om vi var från Ryssland varpå vi svarade Sverige och mamman sa ”Åh Stockholm, vad trevligt”. När jag hörde att familjen kom från Qatar så hade jag noll följdfrågor att ställa. Jag kan ju inget alls om Qatar. Typiskt. Skippade att fråga hur vädret var där och frågade istället om Spiderman också var poppis hemma men nä, där var det Paw Patrol. 


När vi kom tillbaka blev det bad! Under kvällen valde vi att äta italienskt, igår åt vi indiskt. Hotellet har nästan alla världens kök här så det är bara att välja. 

Nu ska jag googla Qatar, kram!