Flyget hit 

Framme! Och god morgon på er. Här är klockan halv tio på morgonen (halv åtta hos er). Vi kom till hotellet vid midnatt igår så vi alla sov rätt länge idag. Flygresan gick jättebra, barnen somnade vid sex och då påbörjade jag en bok som jag fick av Martina när jag fyllde år:

Jag älskar att läsa om människor som är passionerade, oavsett om det är en elitidrottare, politiker, entreprenör eller i det här fallet en kirurg. Glöden skiner igenom raderna och det motiverar mig i det jag gör. 

Precis innan landning 


Och precis innan vi fick väcka denna lilla kille. Nu ska vi ner och hitta till frukosten, hotellet är verkligen enormt. Utanför hissarna nere (vi bor förresten på 22 våningen av 23) så var det ett stort akvarium med hajar. Ser fram emot att få visa Sally och Gillis det strax 🙂 

 1. Brukar inte kommentera, men snälla, låt inte ungarna tro att det är ok med djur i bur. Åk ut på båtresa och titta på t.ex. fria delfiner istället.

 2. Hajar hör inte hemma i bur!! Stackars hajar och stackars människor som är så hjärntvättade så att de tror att hajarna mår bra där inne. 😔

  1. Jag håller med dig! Men just det med hajarna där i bur är ju inte nåt som Bella kan göra nåt mot. Men däremot det å simma med delfiner till exempel hoppas jag hon håller sig undan, där kan man ju påverka ganska mycket. Men har en känsla av att hon skrev så angående hajarna för att provocera. Var ju ganska många som skrev om djur i förra inlägget. Men hon vaknar väl upp en dag å inser att inte hela världen handlar om henne.

 3. Jag brukar faktiskt aldrig kommentera negativt, och detta kan anses vara så nu. Men jag måste hålla med för dels håller jag nu på att skriva en uppsats om just djur i bur samt göra ett projekt där jag vill belysa kring det bakomliggande för hur exakt djuren kommer dit dom hamnar. Jag förstår och respekterar hur det kan kännas exotiskt att visa barnen sådant när det finns lätt till hands. Men som någon skrev: ta en båttur istället för att visa djuren i sitt rätta klimat och omgivning och bidra inte till fångsten av djur för att sedan ha dom i glaslådor. Du känner säkert till bland annat The cove och Blackfish och just NU pågår det för fullt fångst (och mord) av delfiner i Japan för samma ändamål som era hotellhajar 😔

 4. Ett tips där med hajarna i akvariet. Strunta i det och gå ut på stranden och leta efter fiskar i havet istället. Om barnen får syn på hajburen så berätta för dom att hajar och andra djur inte hör hemma i burar.

 5. Inte för att låta dryg men lär inte barn att djur i bur är okej. Dubai är ett land som speciellt saknar empati för djur och djurhållning (t ex så stänger Sea World i USA men det ryktas om att det istället ska öppnas ett i Dubai).

  Det finns ingen underhållning i att se djur som lider både fysiskt och psykiskt. Läs på lite om det så tror jag du ändrar uppfattningen, det är hjärtskärande 🙁

 6. Hoppas ni får en fantastisk semester. Har själv varit i Dubai 3ggr och de är mitt favorit resemål.
  Återigen ha en härlig vecka med familjen!

 7. Känns verkligen onödigt att plåga djur på det sättet för att vi människor ska bli glada av det. Förstår inte hur du kan tycka det..

 8. Jag håller med ovanstående. Åk ut i det fria istället och visa hur djur ska leva. Ingen ska bo i bur.
  Tack för en toppenblogg!

  1. Vill man ha egen stol till barn under två år får man betala extra.
   I annat fall åker de med gratis.
   Barn över två år sitter i egen stol.
   Så brukar det vara i alla fall. Vet inte om det kan vara annorlunda
   i business på Emirates.

   1. Hej, tack för svar 🙂 jag har dock rest mycket med barn också så jag vet att de sitter i knät till två år.
    Undrade därför om business var lika?? Och om det går att ha ett barn sovande bredvid sig i business.? (Eller om de som sagt har egen stol).

   2. Barn under 2 år har ikke eget sete, det må da i så fall betale barnepris dersom de ønsker det. Barn over to år har alltid eget sete, dette er i kke forskjell fra flyselskap til flyselskap, men internasjonale luftfarts regler. Barn under 2 år er ikke gratis utenfor sitt eget land, du betaler litt, mener det er 10 prosent av voksen prisen. Og de som lurer på dette med transport til og fra flyplass. Flyr du business eller first class med Emirates så har du pick transport gratis i Dubai til og fra flyplass , og også hjemme inntil et visst antall kilometer fra flygplats.

 9. Jag ser upp till dig väldigt mycket och har inspirerats av dig i flera år men du sjunker så lågt i mina ögon när du väljer att ta med barnen och visa dem djur i bur 🙁 Det finns inget akvarium eller bur som är tillräckligt stor. Jag förstår att det är häftigt för barn att se men är det verkligen värt det? Vill man stötta sådant? Jag tror inte deras liv blir sämre av att inte få se djur i fångenskap 🙂

 10. Atlantis är fantastisk! Vi bodde där förra året när vi var i dubai. Tråkigt att man inte får äta i undervattensrestuarangen med barn dock ! Antar att ni planerat in ett besök på vattenlandet? Om inte, gör det, är verkligen häftigt 😀

 11. Har nog aldrig kommenterat, men måste. Fruktansvärt att hajarna är fast i ett akvarium. Det är djurplågeri, alla måste sluta blunda för det! Det finns inga ursäkter att ställa sig bakom, detta måste bort och är inget som är häftigt eller kul.

 12. Dubai är just en verklighetsflykt till hundra procent, det tror jag även Bella och Odd vet om. Det är som en annan värld, där man kan sträcka sin fantasi till oanade höjder med alla de projekt de åstadkommit. Att med pengar är allt möjligt. Nu är detta inget Sally eller Gillis kommer minnas när de är äldre, men var lite försiktig med vad det sänder för budskap till era barn. Dubai är en kliniskt ren och uppbyggd plats. Som västerlänning kan det kännas häftigt, men jag tror det inte känns lika häftigt för lolalbefolkningen och slavarbetarna. Dubai fanns knappt för några år sedan. Det finns trevligare ställen i Mellanöstern att åka på semester.

 13. Tack för en bra blogg men håller helt med kommentarerna ovan. Jag blev verkligen glad över att fler tänker och tycker till om djur i bur. Isabella du borde se dokumentären ”black fish”. Om man inte tänker i de banorna nu så gör man det efter dokumentären. Sen undrar jag varför ni väljer att åka just till Dubai med tanke på slavarna som bygger upp staden. De har en hemsk människosyn och det enda viktiga är pengar. Jag vet att du inte är felfri, precis som jag men hade varit intressant att veta :). Ha en underbar semester och du rockar!

 14. ”(vi bor förresten på 22 våningen av 23)”
  Varför bor ni inte högst upp?
  Finns det inga rum där eller är det bara en svit som kostar
  en miljon per dygn?

 15. Jag är heller inte för djur i bur och har heller ingen aning om hur akvariumen ser ut där på hotellet.
  Men jag måste ändå fråga er, som kommenterar så negativt; ni har aldrig varit på Kolmården? Är det lika fruktansvärt med ett akvarium och småfiskar i ett hem i Sverige? Och hur bra är det egentligen att åka ut till havs och kolla de ”vilda djuren”? För efter vad jag har hört, är det inte heller helt optimalt för djuren.

  1. Skillnaden på kolmården och djur i bur i Dubai är gigantisk! Kolmården kan förbättras men de gör mycket gott också 🙂

   1. Jag håller med dig till viss del och köper resonemanget. Dock har de delfiner i Kolmården på ett kanske inte helt korrekt sätt, ellerhur? De gör mycket gott i djurparker som Kolmården, verkligen! Och jag förstår definitivt skillnaden mellan djur i fångenskap i Sverige och många andra länder.
    Men jag köper ändå inte helt rätt av. Det låter så korrekt att skriva nedlåtande mot Isabella här i kommentarsfältet, men hur mycket lever en upp till det i ens verkliga liv?

   2. Men du kan ju inte förutsätta att alla som är upprörda över hajarna hänger på djurparker. Skulle gissa att många av de som tycker det är fel med hajar i bur och att simma med delfiner i fångenskap väljer att inte gå på djurparker alls.

  2. Jag har varit på Kolmården, men skulle aldrig åka dit igen efter ha förstått bättre. Samma sak med att källsortera – aldrig gjort i mitt liv tills jag träffade min sambo som öppnade mina ögon för bland annat det. Bara för att man gjort eller inte gjort något innan i sitt liv så måste man kunna ändra sitt beteende när man får ny information.

   Det är aldrig okej med akvarier eller vilda djur i fångenskap på annat sätt. Hundar, katter osv ser jag på ett annat sätt eftersom de är domesticerade.

  3. Jag har varit på Kolmården, dessvärre så hade man inte ögonen helt öppna då som den åsikt man kanske skapat sig idag. Men jag medger att Kolmården har sina bra delar, bedriver forskning och bevaring av djur i de vilda. Men de ursäktar inte att runt iaf 60 delfiner dött i fångenskap. I dagsläget skulle jag aldrig sätta min fot i en djurpark och heller inte ett akvarium/delfinarium. Som de har blivit sagt: delfinerna har oturen att alltid se lyckliga ut, även om dom inte är de.

   Sen så finns de betydligt värre djurparker än Kolmården.

 16. Vad härligt att flygresan gick bra och skönt att ni är framme! Måste dock också kommentera det här med hajarna, inte ok!! Tycker inte heller du ska lära dina barn att det är okej att ha vilda djur i fångenskap för underhållnings skull. Hoppas ni inte gör några djurturist aktiviteter på semestern. Dubai känns tyvärr som typiskt ett sånt ställe där man anser sig ha rätten att köpa sig till allt, utan att bry sig om den moraliska aspekten.

  1. Håller med. Många tänker nog att; det är väl inte så farligt om vi gör det här nån gång ibland, det förändrar ju ingenting (gällande akvariebesök bara för att nämna något). Men som bloggare som når ut till många människor bör man nog överväga hur man förhåller sig till de olika etiska aspekterna kopplat till den här typen av resa. Jobbigt kanske, men vi har ju alla ett personligt ansvar trots allt.

   1. Jag håller med dig! Isabella sitter på en sådan stor makt med den här bloggen. Hon kan sprida kunskap och öppna ögonen på folk som inte förstår hur vidrigt det är med djur i bur.

 17. Du som fick så mycket negativ feedback angående att bada med delfiner sist ni var i Dubai, även om du viftade bort det då du inte kunde se hur det var dåligt. På riktigt? SNÄLLA, stöd inte detta. Berätta för Gillis och Sally att det är INTE OK med djur i fångenskap.

  1. Släpp ut hästarna och korna och grisarna och hundarna ur sina burar och boxar och bås, låt katterna ströva fritt, öppna upp fågelburen så att fåglarna kan flyga därifrån och öppna dörrarna till ställen som Kolmården så att djuren kan få vandra runt som de vill.

   Utan hjälp av många djurparker skulle flera djurarter vara utrotningshotade. Ibland är det bättre att ha dem där i det långa loppet, för artens överlevnads skull.

   Men öppna upp dörrarna. Djur ska inte vara i fångenskap. Förlåt, ”inga” djur ska vara i fångenskap. Så låt hunden gå nu.

   1. Men delfiner och hajar hör inte hemma i ett bur! Har du sett hur de fångas?? Tänk om du gick lungt å fint ner för en gata med din familj (drar det lite långt för att du ska förstå) och plötsligt kommer det folk som bygger en mur runt er så att ni inte kommer förbi. Så börjar de hugga på er. Kanske om du har tur så undan slipper du, men der hela familjen fara illa. Ja, det är så delfinerna har det! Människor MÅSTE börja tänka på andra än sig själva!!

   2. Att djurparker hjälpt bevara utrotningshotade djur stämmer inte, tyvärr. Gör lite djupare efterforskning i ämnet! Det finns inget gott med djur i bur. Och jag håller med om att släppa kor och grisar fria, är vegan själv. Tycker inte heller de är helt ok hur hästar hålls med tanke på skador ridning gör på dem. Katter och hundar har domesticerat till en sån grad att vi måste avla dem att klara sig själv först, kommer ta lång tid.

   3. Hört talas om domesticering? Jag äter inte kött just på grund av hur djuren behandlas osv. Men jag har däremot hund och jag ser inget fel i det. Hunden har blivit domesticerad för att ty sig till människan, den kan snarare må dåligt utan den sociala kontakten och interaktionerna med människor som den är avlad för.

 18. Jag tror att Isabella är klok nog att berätta för sina barn att det inte är okej med djur i bur. Men det är tyvärr så det ser ut i vårt samhälle idag och det kommer dröja länge innan världens länder ändrar på detta. Hennes barn kommer förr eller senare att se djur i bur ändå. Måste vara jobbigt att bli påhoppad om precis allt man gör. Lägg ner med allt negativt. Man behöver faktiskt inte skriva precis allt man tycker hela tiden.

  1. Om du tänker efter. Varför ser det ut så i vårt samhälle? För att människor, som i det här fallet Isabella och Odd, och troligtvis övriga gäster på hotellet, tycker det är ‘häftigt’ och uppmuntrar till fortsatt lidande hos djuren. Det går inte ihop att som du säger ”berätta för sina barn att det inte är okej med djur i bur” samtidigt som man drar dit dem för att titta.

 19. Blir irriterad på allas upprepande kommentarer om att ”inte stödja djur i bur”, nu är det ju inte så att Isabella själv har fångat hajarna och lagt dem i akvariet. 😛 Hon råkar bo på ett hotell där det finns ett akvarie. Ska hon be sina barn blunda när de går förbi? Blunda för verkligheten? Är det inte bättre att visa barnen hajarna, låta de förundras men förklara vikten i att man inte ska ha djur i fångenskap.

  1. Råkar? Det är just vad Atlantis är känt för. Delfinshower, simning, akvarium. Där de var för två år sedan och fick mycket kritik av läsarna. Som Isabella själv försvarade med att ”hon inte såg något fel i det då delfinerna verkade ha det bra”. Det som är spännande är att de nu åker tillbaka, och istället bor på Atlantis och därmed väljer att åter igen stödja denna industri.

   1. Men Karin, ska de verkligen bestämma sitt semesterresmål efter vart hennes bloggläsare tycker? De är vuxna människor med egna viljor, de kan nog själva bestämma vart de vill resa på sin semester. Skulle de välja resemål efter vad alla som kommenterar här tycker skulle de inte hinna komma längre än till vardagsrummet innan folk börjar kommentera negativt 😅

  2. Hur tror du att man lär sig något i livet? Om bara en person berättar något är ju inte de lika trovärdigt som att flera personer står upp för samma sak?
   Och ja, om alla ignorera buren med fångade hajar så kommer tillslut hotellet att välja att stänga ner det. Ingen efterfråga ingen konsumtion.
   Jag ser inte en enda bra anledning till att stötta den typen av ”attraktion”, det hade varit intressant att höra en vettig kommentar om varför!

 20. Nu är det ju lite svårt att inte se på akvariumet på Atlantis eftersom det är gigantiskt. Hon kan ju inte gå och hålla för ögonen på barnen när dom ska äta frukost. Det är det största akvariumet jag har sett i hela mitt liv. Bodde där för några veckor sedan.

 21. Men Gud hur orkar alla skriva så negativt. Det är väl inte hennes fel hur de vill ha sitt hotell o barnen lär nog lära sig vad rätt o fel är med tiden.
  Skulle man tänka som ni får man ju gå o blunda för allt.
  Hoppas ni får en super trevlig resa ❤️🙏🏼

 22. Med tanke på att du älskar delfiner i bur är jag inte förvånad att DU är lyrisk över infångade hajar. Det är rent utsagt vidrigt att överföra den synen på sina barn.

  (Till andra sidan: jag har varit på Kolmården, betalade inte för delfinshowen. Jag har aldrig haft ett djur i en bur)

   1. Du svarar ju alla som säger något positivt. Så bevisligen läser du på bloggen. Varför kan du inte svara vad du tycker om hajar i bur? Nu verkar det ju som du bara väntar tills barnen får se det och att det ska bli så spännande för dom.

 23. Förstår ni inte att Isabella skriver om hajarna för att provocera? (Provokation = många kommentarer = mer klirr i pengapåsen).
  Ser ni inte att Isabella bemöter kommentarer ovan som handlar om ”ha en trevlig resa” osv…? Men alla som handlar om djur i bur, delfiner o dyl förblir okommenterade, (nu tror jag iofs inte heller att det är Isabella som svarar på alla (allmänna) kommentarer, utan någon av hennes blogganställda).

  1. Eller så är hon lika less som mig på alla negativa kommentarer! Sköt och lev ditt liv som du vill så lever Bella och hennes familj sitt liv! ✨👌🏽

 24. Bella, jag förstår inte hur du orkar med alla dessa negativa kommentarer riktade mot dig personligen, fast du faktiskt inte gjort något fel. Att människor kan sitta och säga att ”du sjunker i deras ögon” för något andra människor har gjort. Djur i fångenskap är hemskt och fel, men det är ju absolut inte ditt val att sätta hajar i bur utan personerna som är ansvariga på hotellet. Jag hoppas du och din familj får en underbar semester, och ta hand om er 🙂

  1. Nu har jag läst samma sak en herrans många gånger att jag snart kräks.

   Om du bara visste vilken makt konsumenten har! Många tror att det är företagen som har makten, men det är du, jag, Isabella, Kungen, Löfven, Obama, hela högen! Jag säger inte bojkotta allt. Jag säger säg ifrån. Ta ställning. Vänd ryggen till djurplågeri. Köp inte djurtestade produkter. Säg till personal och företag. Det ansvaret ligger hos alla. Säger fler ifrån hamnar inte fler hajar i akvariet (vänligen läs på om Sea World). Jag vågar även påstå att de som tittar och säger ja visst sätter fler hajar i burarna. De ökar efterfrågan för detta och bidrar till mer fångenskap.

 25. Tycker absolut det är fel att ha djur i fångenskap för underhållning. Det går helt bort för mig och är inget jag stödjer. Däremot kan jag tycka det kan vara rättfärdigat ibland, att ha djur i fångenskap,speciellt utrotningshotade djur som inte skulle överleva om de inte levde i fångenskap och där arten annars skulle dö ut. Det är inte det optimala såklart men vad ska man göra när världen ser ut som den gör? De skär fenor av hajar och låter dem sedan drunkna. Tyvärr kan det vara så att dessa hajar överlever just eftersom de är i fångenskap, även om de såklartinte borde visas upp som en attraktion. När tjuvskyttet upphör då ska alla djur vara fria, men tills dess är det tyvärr ibland nödvändigt att ha djur i fångenskap om vi vill att arten ska överleva!

 26. Alla ni som kommenterar om djuren, tror ni verkligen hon bryr sig om dem? Hon svarar i vanlig ordning inte heller på sånt.
  Har ni inte fattat att det är pengarna/hennes vilja som styr hela hennes liv.. Hon skiter i miljön mm. Vakna.

 27. Undrar om alla ni som kommenterar om hajarna faktiskt är veganer? Boskap är också djur i fångenskap. Mvh. En vegan som hoppas Bella med familj får en trevlig resa (förhoppningsvis utan hajar, men det är upp till dem)

  1. Som veganer själv måste jag säga att jag blir varm om hjärtat av att se att så många bryr dig om djuren oavsett om man äter kött eller inte. Det hade vart värre om de inte brydde sig alls.

  2. Jag är så trött på statements att ”bara veganer” kan tycka si och så. Att vara emot djur i bur, cirkus, zoo, delfinshower, pälsindustrin och jaddajadda kräver inte att man ska vara vegan väl? Man får ta ett steg i taget. Dessutom har djur i fångenskap för underhållning inget att göra med djur som plågas i syfte för att underhålla människor. Att så många har fått upp ögonen för hur djur inom underhållningsbranschen behandlas och den misär de lever i ser jag som något otroligt positivt och ett steg i rätt riktigt (t ex Sea World som stängs ner i USA, allt fler länder som förbjuder pälsindustrin, förbud mot tjurfäktning, cirkus som inte har djur i underhållningen, förbudet mot att testa kosmetika på djur inom EU, etc).

   Jag är själv vegetarian och när jag t ex handlar mejeriprodukter gör jag det med en extra koll varifrån min mjölk och mina ägg kommer, det hade jag inte för två år sedan. Detta året slutade jag köpa läderprodukter, det gjorde jag förra året. Ett steg i taget. Jag är inte emot att äta kött utan jag är emot massaindustrin och djurhållningen. Men jag tror, genom att allt fler väljer ekologiskt och närproducerat, att det kommer bli bättre i framtiden. Ett steg i taget.

   Jag kan förstå folk som har svårt att släpp köttet, men jag kan dock inte förstå hur man har svårt att blunda för hur djur som använda som underhållning behandlas, mår och lider.

   1. Det där blev givetvis fel. -> Dessutom har djur i fångenskap för underhållning inget att göra med djur som plågas i syfte för att underhålla människor.

   2. Glad över att människor bryr sig, ibland tror man att man är ensam. Jag har valt att vegetarian, volontärarbeta med djur samt att jag har tagit en hund som levde under fruktansvärda omständigheter hos med fysisk och psykisk misshandel, det är mitt sätt att ta ansvar. Som sagt-steg för steg.

  3. Ja, boskap är också djur i fångenskap, men jag gör ändå skillnad på djur som hålls för att bli föda, och djur som hålls för nöjes skull. Det finns ingen annan art i världen, vad jag vet, förutom människan, som plågar andra djur för att det är kul. Dessutom är väl det nya svarta bland alla medvetna människor att äta mindre rött och mer grönt per vecka.

 28. Alla ni som köper hennes produkter kan man säga sponsrar dessa djur i bur-äventyr. Snart är det nog dags för delfinerna.

 29. Hej! Jag brukar aldrig kommentera men reagerade starkt på att du inte ens verkar reagera på att man håller hajar fångade. För det spelar ingen roll hur stort det är akvariumet är, det kommer aldrig vara lika stort som hajarnas riktiga hem.
  Jag trodde faktiskt mer om dig. Hoppas du tar till dig denna info från min och alla andras kommentarer om detta och att du lär Gillis och Sally att det är fel.

 30. Tack för mig nu säger jag hej! Får söka mig vidare till en mer medmänsklig och medveten blogg att följa! Ha ett lyxigt liv Bella 🙂

 31. Haha Bella, du är så rolig när du medvetet provocerar. Jag är säker på att du har full koll på vad dina läsare tycker om hajar i en glasbur. Men du väljer så klart själv hur du medverkar till sådant. Tyvärr är det just sådant här som påverkar mig som konsument och gör att jag aldrig kommer handla från dina företag (ja förutom att jag läser bloggen då). Jag tänket nämligen så här att om du som privatperson är så obrydd när det kommer till djur och natur, eller ja, etik och hållbarhet öht, vad ska jag då tro om dig som företagare.

 32. HOPPAS DINA BARN BLIR SUPER GLADA ❤️❤️❤️❤️ Du är bäst! Tänk bara på dig o din familj o hur roligt ni kommer att ha det. Trevlig semester😍😍

 33. Blir så himla glad när jag ser alla kommentarer kring djur i bur. Även om vi är långt ifrån målet- att alla djur hör hemma i det fria och inga ska hållas i fångenskap, blir jag så otroligt glad över att se allas engagemang.
  Isabella är en person jag ser upp till på många vis, men andra, som att se fram emot att visa sina barn djur i fångenskap, är något jag inte alls förstår. Men hon är, precis som alla oss andra, bara människa.

  Ni som belyser kring problemet och varför man inte bör besöka djur i fångenskap tycker jag gör det bra.
  Ni som håller på med personangrepp har helt missat poängen.

  Trots att Bella skrev detta så känns det ändå SÅ himla bra att det är så många som går emot och förklarar varför. Heja er!

 34. Åh vad härligt! Hoppas ni får en fantastisk semester! ☺️ Var på Atlantis för två år sen, en häftig upplevelse bara hotellet ju ☺️ Åker gärna dit igen! Bra service, fantastisk mat och ett riktigt paradis 👍🏻 Njut av familjetid och ha så mysigt 😘

 35. Vad tråkigt att ni stödjer denna industri, fortfarande. Jag blir inte förvånad att ni har som ”mål” att besöka SeaWorld med era barn. Isabella, du som hävdar att du gillar fakta, läs på. De höll en valhaj fången i månader i sitt akvarium, trots att det är på CITES (convention on international trade of endangered species) lista som FAE skrivit under. De släppte valhajen efter stark internationell kritik från bl.a WWF och CITES, men har även många andra hotade arter kvar.

 36. Snälla ni så tråkigt att läsa samma kommentarer hela tiden!!!!
  Det är trist det här med djuren är tragiskt men så ser världen tyvär ut. Finns ju även människor som lider av svält och dylikt.
  Vart finns ni då? Hur mycket stöttar ni människo organisationerna och skänker pengar?

  Hoppas isabella och hennes familj får en trevlig semester i dubai😊 Ser väldigt mysigt ut. Passa på och njut

  1. Det ena utesluter inte det andra. Jag stöttar både människorätts- och djurrätts organisationer genom ekonomiskt bidrag samt genom att utför volontärarbeten på plats. Inlägget handlade bland annat om hajar i bur, så därför handlar kommentarerna om det, kan ju inte vara så svårt att förstå? Sen har ju folk i kommentarerna på andra inlägg om resan till Förenade Arabemiraten nämnt mänskliga rättigheter.

   ”Världen ser ut så”, ja det gör den, men det är väl inget fel med att inte vilja bidra till lidande varken av människor eller djur? Förstår inte hur det kan vara jobbigt/provocerande att läsa om människor som vill ha en bättre värld.

 37. Blir såå glad över att se att så många här är engagerade och bryr sig om djuren. Fortsätt att påverka! Det gör större skillnad än ni tror i människors beteenden. Och till dig som vill få bättre koll på ämnet så är SeaWorld och Blackfish två dokumentärer att se (finns på Netflix). Har du sett dem så kan du inte försvara delfin-shower och andra varianter av djur i bur.

 38. Ni som har katter och hundar i lägenheter, kaniner i bur el hamster , fiskar el fåglar i bur då är ni också djurplågare som håller djuren i fångenskap . Fy faan va hemska ni är! Släpp ut dom!!! Eller vadå är det skillnad på en haj o en kanin? Är kaninen mindre värd?

  Bella bryr dig inte o njut av allt! Sol, bad hajar o delfiner !
  Kram!

  1. Just katter/kaniner/hundar var ett väldigt dåligt exempel då dem är flockdjur och exempelvis en katt, hund eller kanin hade aldrig överlevt ensam ute i Sverige dels på grund av klimatet men också hur samhället ser ut med bilar och andra faror.
   Det är skillnad på att ta in vilddjur till zoo så som hajar, delfiner, tigrar, lejon, apor, you name it, som hör hemma i naturen och i det vilda.

  2. Suck… Det är en väldigt stor skillnad på domestiserade djur och vilda djur som hålls i fångenskap. Dessa djur har levt så nära in på oss under en så pass lång tid att de inte hade överlevt eller mått bra om vi släppte ut dem. Ta tex fåret som hade sprungit bort och hittades flera år senare med så mycket ull att han knappt kunde röra sig. Det är djuren som kan ha ett bra liv med människor och kan leva med oss samtidigt som de får sina behov tillgodosedda. Marina djur i synnerlighet lever på en så stor yta och kräver den här ytan för att må bra att det är i princip omöjligt att ha dem i fåpngenskap på ett bra sätt. Det finns avels program i fångenskap som tyvärr behövs för att skydda utsatta arter, men tvilar på att majoriteten på ställerna i Dubai fokuserar på detta, rätta mig GÄRNA om jag har fel! Djur som hålls i fångenskap endast för display och underhållning är fruktansvärt fel! De har en plats i kretsloppet som de behöver fylla och det är en individ som förtjänar att må så bra den bara kan.

   1. Ja de hade klarat sig ute, men jag tycker ändå jävligt synd om katter i lägenhet eller hundar tex, det är ju vi människor som gjort att de ”inte klarat sig ute” helt egoistiskt, för vi vill ha sällskapsdjur. Hade du tyckt det varit roligt med att sitta i en bur då eller i en lägenhet och gå ut med koppel runt halsen?? Nej just det. Alltså fattar att jag hårdrar det men poängen är att det är fan synd om alla djur för det är vi människor som varit så egoistiska och tagit dom från deras naturliga miljö och format dom till sällskapsdjur. Hemskt ju. men nu är det ju så och jag tycker lika synd om hajen som hunden i koppel som bor i 30 kvm.

 39. Låter hur härligt som helst!
  Tråkigt att du får ta så mycket skit på varje inlägg du gör, jag har följt dig sen du startade bloggen och har aldrig slutat! Alla gör man sina val och jag liksom alla andra på denna jord är bara människor, alla kan inte vara perfekta. Ni som säger att Bella stödjer industrin, är ni perfekta? gör ni aldrig fel? Kan ni inte då starta en blogg så vi som inte är perfekta kan få läsa om era liv? hur ni lyckas så otroligt bra?!
  Heja dig Bella, min största förebild <3

 40. Akvarium kan vara det värsta som uppkommit! Inte ok att visa barnen på ett uppmuntrande sätt de hemskheter stora delar av världen utsätter djur för.

 41. Hej Bella! Hoppas ni har det trevligt och njuter av värmen? Skulle vilja fråga vilket flygbolag ni flög med? Kommer själv att åka till Dubai i januari! Njut en massa!

 42. Akvariumet på Atlantis inneholder 11 milioner liter vann. Dyremishandling? 11 MILIONER LITER. Hva mener dere Isabella skal gjøre? Gå til hotelldirektøren og forlange at han tapper ut alt vannet og slipper fisken fri? Akvariumet er der. Hvorfor skal ikke Isabella og familien hennes kunne nyte synet av alle de eksotiske fiskene når akvariumet likevel er der? Og til dere som kommenterer ferien hennes med ”lyx”, hun har jobbet hardt og tjent pengene selv. Kan dere ikke glede dere på andres vegne? Ha en flott ferie Isabella m/fam!! Dette har dere fortjent! 🙂

 43. Även om man personligen inte sett till att djuret hamnat i bur har alla konsumenter som besöker denna typ av attraktioner en del av skulden – det är inte svårare än att efterfrågan styr utbudet och skulle ingen boka ett hotell känt för sitt akvarium, och rusa till att besöka det, skulle akvariet inte byggas från första början. Tycker heller inte riktigt argumentet ”man kan ju lära barn att det är fel när man besöker djuren” håller – jag har i och för sig inga egna barn, men jag tvivlar på att de lär sig att det är FEL att stänga in vilda djur genom att ta del av turistattraktioner med vilda, inburade djur. Tycker det är tråkigt när vi kommit så långt vad gäller djurplågeri, ta t.ex. hur man inte längre får använda vilda djur på cirkus (på de flesta platser) och hur Sea World i USA blir mer och mer kritiserade – samtidigt som vi badar med delfiner, fotar hajar instängda i glasboxar och rider på elefanter. Det går ju en del rykten om att Sea World ska öppna i Dubai och det kan ju inte härledas till något annat än just EFTERFRÅGAN. Sedan tycker jag absolut inte Bella ska bli mer kritiserad än någon annan eftersom otroligt många människor tar del av denna typ av turistattraktioner – jag tänker mer på hur många här i kommentarsfältet som verkar vara av uppfattningen att ”så länge man inte slängt i hajarna själv” eller ”så länge man ändå tycker att det egentligen är fel” – det är endast vi som konsumenter som kan få ett stopp på vilda djur i bur, och det gör vi bara genom att sluta komma och titta på burarna.

 44. Seaworld
  Blackfish
  Cowspiracy
  Forks over knives

  Du som älskar att lära dig och sluka information, spendera några timmar av ditt liv till dessa dokumentärer.
  Gör medvetna val och blunda inte för verkligheten, var bättre än så.

 45. omg vilka kommentarer :/ ja tyckte faktiskt det mest roliga var bilden på bella innan landning och så ser man en flygvärdinna knappa på en ipad mvh en ex flygvärdinna

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..