ANNONS

Djur i bur

/

Jag har sett att många är upprörda över att det är akvarium här och att jag har sett fram emot att visa barnen fiskarna. Jag får frågan hur jag kan stötta djurplågeri och det är svårt att svara på. Det är samma nivå som varför jag åker utomlands när det är dumt för miljön eller varför jag inte är vegetarian när det egentligen inte finns anledningar till att äta kött. Det är svårt. Någonstans handlar det väl om vanor man inte har lyckats bryta. Vill bryta. Gällande djuren skulle jag aldrig gå och titta på apor som gör konster i Thailand men stora akvarium här på Atlantis upplever jag inte som samma sak fastän jag har förståelse för att andra gör det. Jag har en tro att det finns ett bra utbildningssyfte med akvarium eller tex Skansen i Stockholm. Jag lär mig massor av att få se djuren och kan inspirera våra barn till att lära sig om djur och det sin tur bidrar till en respekt. Men jag antar att det argumentet inte håller i längden. 


Utsikten från vår balkong, vi ser ut över den konstgjorda ön The Palm och Dubais sky line.

Sedan kommer det kommentarer om ”vårt liv i lyx”. Att det är att fly verkligheten. Och att vissa läsare tackar för sig. Det är tråkigt att vissa väljer att se det så. Jag växte inte upp med dessa ekonomiska möjligheter för fem öre. Mina första år i livet var på Birgittavägen i Jakobsbergs Centrum, mina föräldrar lånade pengar av farfar för att lyxa till det på Mc Donalds. Det är inget fel i det, barns lycka mäts sjävklart inte i kronor utan i trygghet. Men jag har skapat mig en annan ekonomisk situation idag trots mina 26 år och jag kan inte låta bli att få unna vår familj äventyr och saker vi gillar. Imorgon ska vi till Dubai mall och barnen ska få välja varsin leksak i deras enorma leksaksbutik. Jag förstår att det kan uppfattas hemskt ur konsumtionssynpunkt men jag ger redan mycket till välgörenhet sedan 2010, sparar för framtiden och ger vår välfärd miljoner i skatt varje år. Jag vet att det är äpplen och päron jag jämför men det är ändå något. Jag är tacksam jämt, det är min sista tanke innan jag somnar varje kväll. Tacksam för alla möjligheter livet ger. Att jag får vara med om det här och såklart att jag är stolt över mig själv. 

440
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00