LCC i GBG

04.20 imorse vaknade barnen och ville upp (!). Deras vanliga tid är 06.00 så snacka om segt. Vid fem somnade de om tack och lov men jag skulle ju upp 05.30 så det hjälpte inte direkt. Tur att om det är något man har lärt sig de senaste tre åren är det att fungera på få timmars sömn. Får jag fem timmar i streck kan jag vara igång utan att det knappt känns jobbigt, tills det är kväll och vi har nattat. Då däckar jag.

IMG_5394
IMG_5395

Idag väntar 12 timmars jobb, vid 12.30 till 14.30 så befinner sig Löwengrip Care & Color hos Apotek Hjärtat i Nordstan i Göteborg och har ett event. Har ni vägarna förbi och är nyfikna på varumärket kom förbi. Nu blir det morgonmöte och frukost här på MTR-tåget.

 1. Alice skriver:

  Jag hann! Så roligt att få träffa dig och Pingis. Måste säga att jag blev lite förtrollad av Pingis under det korta samtalet! Jag uppskattar hennes tänk och den raka kommunikationen mycket! Ni är otroligt inspirerande båda två.

 2. Anne skriver:

  Jag har en fråga! Ni har ju båda barnen på förskola nu, och min erfarenhet från att ha jobbat på en sådan är att de brukar vilja ha fasta tider, att de är lite kvar i det ”gamla” tänket att man jobbar 8-15 varje dag. Om Odd också skulle behövt följa med till Gbg eller andra saker som inträffar med kort varsel, så att ni skulle behöva lämna barnen tidigare en dag lite då och då, hur fungerar det? Är er förskola flexibel när det gäller sånt? Man får ju ett antal timmar baserat på hur mycket man jobbar. Eller har vi någon annan lösning? Är bara nyfiken! Vissa pedagoger jag har träffat kunde bli stressade när man helt plötsligt har fler barn till frukost eller mellis och inte har personal för att täcka upp. Men förskolorna behöver bli mer flexibla tycker jag. Kanske kan vara en affärsidé för nån? Flexis?

  1. Vi har alltid samma förskoletider (8.30-15.30) men i så fall hade vi bett farmor/farfar/mormor att hjälpa till med hämtning eller lämning. Det har inte hänt än men så hade vi gjort 🙂

  1. Det där är nog olika från förskola till förskola – vår förskola är otroligt flexibel…vi får ändra schema lite hur vi vill och barnen fick tex vara där när jag och min man åkte till Sthml (vi åkte redan på morgonen så vi fick lämna barnen och sedan kom mormor och hämtade dom vid lunch) osv så ja, det är nog olika!

   Det underlättar ju väldigt när de är flexibla!

  1. Emilia skriver:

   Om man skulle ändra tider mer kort varsel då och då är det aldrig något problem hos oss. Saker o ting uppstår på arbetsplatser som gör att man behöver börja tidigare eller jobba över, bara man slår en pling innan så man kan vara lite förbered går det jättebra!
   Om det däremot skulle förekomma var o varannan dag är det ju bättre schemat ändras. Så länge det gäller jobb eller skola så finns ju förskolan där för att ta hand om barnen. (I vissa fall annars också men det är en annan diskussion) 😉
   /förskollärare

   1. Emelie skriver:

    👍🏻👍🏻👍🏻

    / blivande förskollärare

  1. Connie skriver:

   Jag jobbar på fördsola och vi skulle aldrig kommentera att någon förälder ändrar barnens tid. Inte så länge det är inom förskolans öppettider. Jag tycker den förskolan som reagerar på att föräldrar ändrar tid behöver se över hur det jobbar. Vi är ju där för att ta hand om barnen när föräldrarna jobbar, oavsett tid! Vi har alltid en öppen dialog med föräldrarna.

 3. Alice skriver:

  Men åh nej!! Jag har kund 12-14.30 och är verkligen ett stenkast ifrån! Jag hade så gärna velat prata med dig om att eventuellt ta in ditt torrshampoo på salongen… får se om jag lyckas hinna förbi!

 4. Sara skriver:

  Satt precis på ett budgetmöte på mitt arbete och blev full i skratt. Här finns slides om LCC. Fast inte den LCC som du skriver om utan Low Cost Countries. Blev lite komiskt när på vägen till jobbet läste din blogg och sedan såg dessa slides 🙂

  1. Elena skriver:

   Haha, jag är lite i samma situation när jag sitter och pluggar till en tenta i inköp där LCC också står för Low Cost Countries. Kommer alltid att tänka på lågkostnadsländer när Isabella skriver LCC 🙂

   1. Johanna skriver:

    Haha Liu? Jag sitter också med inköpstenta och artiklar där LCC nämns hit och dit.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..