ANNONS

Lyssna på din kropp

/

Jag har skrivit inlägg om utbrändhet och magsår ett par gånger nu. Ämnet är viktigt så jag är glad för samarbetet jag har med Försäkringskassan. Kan jag vara med och förändra genom att berätta för andra om min erfarenhet gör jag gärna det. Framförallt är det viktigt att man vågar stannar upp, och lyssna på sina känslor – varningssignalerna, så att man kan dra i bromsen innan det är försent. Vi har idag mycket stress och ”måsten” i samhället, det är inte lätt att dra i handbromsen, jag vet, men hinner man innan det är försent kan man spara väldigt mycket tid i det långa loppet.

Första gången jag blev sjukskriven var jag bara 18 år, jag ville klara av skolan med bra betyg och sköta företagen på samma gång. Mitt första tecken då, var att kroppen inte fungerade ordentlig. Jag orkade ingenting, blev stressad av småsaker, kände mig ledsen och utmattad. Några år senare började jag kräkas blod. Det är en upplevelse jag inte önskar någon, men den har gjort att jag idag är bra på att säga ifrån när det blir för mycket.

Skärmavbild 2016-09-19 kl. 10.28.19

Ni kan se mig berätta mer om mina tankar kring sjukskrivning på Laget Sverige.

Alla är vi olika och befinner oss i olika situationer i livet, men det som hjälpte mig då var bland annat:

  1. Jag tog en dag ledigt i veckan
  2. Lämnade datorn på kontoret när jag gick
  3. Köpte hund för att få rutiner i livet
  4. Läste aldrig mailen från mobilen efter 18.00.
  5. Hade ibland bloggfria helger.
  6. Började äta bättre och mindre alkohol

Jag tror absolut att man kan jobba hårt när man är på jobbet, men det viktiga är att planera in återhämtning, ha en plan och skapa struktur! Och våga att känna efter, då kan du undvika att helt gå in i väggen utan stanna upp i tid.

I samarbete med Försäkringskassan

70
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00