Dags för altan

Imorse när hela gänget var påväg ut för jobb och föris så kom ett företag som ska bygga en altan hos oss, himla spännande. Vi har två uteplatser, en från vardagsrummet med sol under hela dagen och en utgång från köket där det är kvällssol. Vi vill gärna kunna äta middag där det är kvällssol men utrymmet idag är lite trångt för det är en backe ner till våra fläderbuskar så ytan är svårmöblerad.

IMG_4115

Därför ska vi lösa det med en altan som är 3,6 meter ut från huset (det man får utan bygglov). Det kommer att bli betydligt bättre. Här är det även helt insynsskyddad på sommaren, när löven faller så ser vi dock våra grannar. Men det är Gillis favvokompis som bor mitt emot så det gör inget.

IMG_4114

Man ser tyvärr inte det på bilden men till vänster ligger vårt gästrum och där är det endast ett fönster idag (med utsikt över ett äppelträd), där kommer vi att sätta in en till altandörr. Det blir trevligare för våra vänner när de sover över att kunna gå ut direkt. Vi älskar vårt hus, det är från 1975 och man kan göra sååå mycket med det. Alla grannar har likadana hus men alla ser annorlunda ut inuti. När vi flyttade in hade vi en boyta på 180 kvm + 30 kvm garage men nu har vi gjort om garaget så att halva är ett gästrum/kontor. Resten av delen har vi ett gym i idag men vill man så går det att köra in bilen för det är fortfarande så stort (innan var det plats för två bilar på rad).

 1. Jenny skriver:

  Hej. Tänkte tipsa om att det kan vara så att man behöver söka bygglov när man ändrar på fasaden, tex när bygger en till ingång.
  Inte helt 100 men några i vårt grannskap pratade om det här om vecka.
  Superfint kommer det att bli iallafall

 2. Jenny skriver:

  Hej. Tänkte tipsa om att fet kan vara så att man behöver söka bygglov när man ändrar på fasade, tex bygger en till ingång.
  Inte helt 100 men några i vårt grannskap tala om det här om vecka.
  Superfint kommer det bli iallafall

 3. Ewa skriver:

  Trist att bo granne med er, då er trädgård är så illa skött..

 4. Altan skriver:

  Ska man bygga altan så glasar man in den… Vi använder våran från tidig vår till sen höst m infravärmen på!! Altanen vi byggde är på 40 kvadrat och rymmer många. Och som flera sagt anlita en bra känd firma… Hantverkarna ni hade inomhus verkade inte speciellt duktiga med tanke på hur renoveringen ser ut … att missa och lägga golvvärme under ett stengolv la inte ens vara möjligt! Hoppas att någon berättat för er att golven/ plattorna kan spricka på sikt! En duktig hantverkare hade omöjligt missat en sådan sak… Slarvjobb som jag hade vägrat godkänt och betalat för.

  1. Annika skriver:

   Det är upp till beställaren att välja golvvärme eller ej, inget hantverkaren ”missar”. Det är trots allt en extra kostnad och därför är det många som väljer bort det. Varför skulle plattorna spricka? Du vet inte vad du pratar om…..Din kommentar är riktigt pinsam.

  1. Anette skriver:

   Det är bygglov på inglasade altaner.

  1. Mallan skriver:

   ”Ska man bygga altan så glasar man in den” Hahahahaha ja det kan man ju göra om det är det man vill, alltså ha en inglasad altan.
   Det är ju inte säkert man vill ha det. Och uppenbarligen vill inte I och O ha det, eftersom dom vill ha en vanlig altan
   Och du det var ju inte så att det var hantverkarna som ”missade” att lägga golvvärme, kunde måste ju säga till om det.
   Och ”plattorna kan spricka” var har du fått det ifrån?

 5. Helene skriver:

  Skulle vara orolig för fästingar med det gräset……

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..