ANNONS

Restips!

/

Hej hej. Vet att du inte frågat efter det men jag kom häromdan att det skulle vara roligt om du kunde ge förslag på resor, resor som lite följer ditt liv. Först de som passar som singel, sen de som passar när man är i ett par och de som passar för familj. Mvh Alexandra

Svar: Vilken rolig fråga. Som småbarnsfamilj har jag en massa rekommendationer. Det handlar att resa enkelt. Här kommer tre bra resor som vi har gjort:

Sensatori på Teneriffa – Ingen tidsskillnad och cirka 5,5 timma från Arlanda. Vi hade all inclusive och hotellet hade fem stjärnor (ändå prisvärt). Fantastiskt god mat och riktigt vackert hotell. Vi firade nyår här och det var väldigt pampigt. Stor barnpool, lekplatser och stranden precis utanför.

Skärmavbild-2015-01-05-kl.-19.54.21

Iberostar Club Cala Barca på Mallorca – Fantastiskt familjehotell! Vi var där i somras och det var en supersemester just för att det passade oss med småbarn bra. Hotellet är liksom till för att ha barn på. Roligt poolområde, mini klubb, mini disco ute varje kväll. Bra all inclusive-mat (4 stjärnigt hotell) och hotellet har tre egna stränder. Hotellytan är så stor att man åker runt med en golfbil som personalen kör. Barnen älskade det. Överallt finns foodtrucks så det är bara att hämta våfflor eller det man är sugen på.

image-8d

Här ser man ena stranden och hotellområdet 

Hyra hus i Dubai – Vi hyrde hus i The Palm-området via AIRBNB när jag väntade Sally. Huset var på 300 km och vi hade pool och 10 meter till stranden. Sedan hyrde vi en bil som vi åkte in till city med och att hänga runt på alla stora köpcenter var så kul. I oktober åker vi tillbaka till Dubai men då bor vi på Atlantis. Dubai är perfekt för familjer för att det endast är sex timmar med flyg och ingen tidskillnad. Renligheten är extrem och barnen är välkomna överallt.

IMG_3846

Vi hade ett likadant hus som ni ser i bakgrunden

Att resa med vänner:

Puro Hotell – Palma. Här har jag bott ett flertal gånger både privat och i jobb. Jag älskar Palma för att det är som ett mini-Barcelona. Hotellet ägs av svenskar och på taket finns härliga sängar att vila i och en pool. I Palma kan man äta gott, hänga på mysiga barer och shoppa. Perfekt för en bästisweekend.

img_7919
purobeach-palma-

Puro hotells egna Puro Beach 

Resa med partner:

Belles Rives – Antibes: En weekend med den man älskar på franska rivieran kan inte bli fel. Här var Odd och jag i två dygn medan barnen var hos mormor. Lyxigt men genuint. Det finns såå många restauranger att upptäcka men Plage Keller var en stor favorit.

Isabella-Löwengrip-hotellet
isabella-lowengrip-restaurant-seafront

… En rolig resa att göra ett kompisgäng är att hyra segelbåt i Grekland. För några år sedan så var vi tre par som hyrde en 52 fots segelbåt och åkte runt till olika öar en hel vecka …

36668_420917213472_4748725_n

.. Det är gärna något jag gör om i framtiden! Antingen med vänner eller när våra barn är större. Vi hade med oss en skeppare som seglade åt oss.
 

59
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00