Kompetensbidrag!

Sedan några månader tillbaka har jag tagit engelsklektioner för att utöka mitt ordförråd och öva på presentationer. Varje dag träffar jag människor i möten och andra sammanhang där det krävs att jag inte snubblar för mycket på orden för det förstör flow:et och mina argument kommer inte fram så starkt. 1,5 timma i veckan har jag haft lektioner och jag börjar få in mer levande meningar när man kan använda olika ord. Det finns ju så många fler engelska ord än svenska. Som ni vet så samarbetar jag med Unionen Egenföretagare och dom har en bra grej där man kan ansöka om 3200 kr per termin, totalt max 12 800 kr i ersättning för bland annat kursavgifter, litteratur- och materialkostnader, om man varit medlem i 6 månader. Denna förmån gäller både längre utbildningar och kortare kvälls- eller endagarskurser vilket är superbra eftersom det är svårt att få till långa utbildningar när man har bolag att sköta! Eftersom jag drömmer om att våra bolag ska ut i världen så känns det extra värdefullt att kunna prata riktigt bra engelska. Just nu har Unionen Egenföretagare ett erbjudande där du faktiskt får boken Economista när du registrerar dig som medlem hos dem!

IMG_4104

Utöver lektionerna blir det också mycket podd:ar på engelska samt böcker då och då. Ovan är boken The Tippning Point, jag har läst alla Malcom Gladwells böcker på engelska. Vilket är stort för att vara jag. 

I samarbete med Unionen Egenföretagare 

 1. Loppan skriver:

  Tips! Gäller även körkortsutbildning 🙂

 2. Hanne skriver:

  Emma Klaar, ett tips på Medborgarskolan finns det kurser i både grupp undervisning el enskild undervisning i engelska.
  Medborgarskolan finns i från norr till söder. Se deras hemsida. Medborgarskolan.se

 3. Petra skriver:

  Vilket bra initiativ! 🙂 Många skulle vinna på att utöka sitt ordförråd i engelskan!

 4. Maria K skriver:

  Detta kan låta konstigt och onödigt kanske men lite kul för min del. Jag tror väldigt lite på att allting är bara ett slump och väljer istället att fokusera på tankens kraft. Du har ju själv läst boken ”The secret” så du vet vad jag menar med tecken vid olika tillfällen. Hur som… Igår kom jag fråg ingenstans att tänka på att du inte skrivit hur det gått för dig med engelskan på ett tag,ville veta om det går framåt. Det var bara en kort tanke som glöms sedan bort lika lätt som den kom. Loggar in på instagram och det första jag ser är ditt inlägg om engelska lektioner. Vet inte om detta just är ett tecken men lite weird är det trots allt ^^

  1. Jenni skriver:

   Grejen är ju att av alla tusentals ”slumpar” som skulle kunna ske varje dag, är det ju extremt få som faktiskt gör det. Vi tänker ju hela tiden på personer utan att sedan springa på hen runt hörnet, eller på en speciell sång utan att den sedan spelas på ett café, eller som här – att vi undrar någonting utan att svaret sedan bara dyker upp.

   Tänker vi på alla gånger den här sortens sammanträffanden INTE sker, blir det plötsligt helt rimligt att de faktiskt händer ibland också 🙂

   (Sedan tror jag iofs också att människor utsöndrar tankevågor (precis som ljudvågor när vi pratar) som andra människor undermedvetet kan regera på trots att vi inte har ”utrustning” att tolka dem, och att vi därför kan känna av en viss människas närvaro ibland. Men det är en annan story)

 5. Jag försöker öva på engelska så ofta jag kan, men jag känner mig lika kost varje gång någon frågar mig efter vägen på engelska och jag ska beskriva så bra jag kan. . Behöver öva lite mer tror jag 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..