Söndagsläsning

… Det har varit en lugn söndag. Jag fick sovmorgon och så har vi storhandlat på förmiddagen. När Sally skulle sova efter lunch så joinade Odd henne. Då myste Gillis och jag i soffan. Han tittade på Tid och Rum (Just in Time på engelska) som är ett riktigt bra barnprogram på Netflix. Mycket fantasi och karaktärerna reser i tiden, jag lär mig massor om historia. Kul. 

Gillis favorit. 


Jag hann också läsa ut denna bok. Två veckor tog det vilket är lite långt för mig, men jag fastnade för Blacklist som har konkurrerat på kvällarna. Hur som helst, en intressant fortsättning på Dawkins biografi. Jag har läst hans tidigare böcker (Den själviska genen är ett måste!) så det var spännande att få reda på mer om honom. Dawkins är en cool etolog och evolutionsbiolog. Nu blir det gos med barnen. Vid fem kommer Martina med familj över på middag, som rätt extrovert person fylls jag av energi av att umgås med vänner. Odd är likadan. Vi gillar att ha vänner och en massa barn över på middagar och ställa till med fest då och då (nu planerar vi för halloweenfesten, se min snapchat hehe).

 1. Sandra skriver:

  Hej! Jag måste bara få säga att ni har så snygga luckor/fronter på er tv-möbel. Får man fråga vart de kommer ifrån? Vi ska snart flytta & är på jakt efter lite nytt ✨ Tack för en härlig & inspirerande blogg! Du är en sann förebild

 2. Cattis skriver:

  Vad roligt att höra att du är så taggad inför hösten:) Det låter jättekul och spännande! Det är verkligen tråkigt att du råkar ut för så många troll, näthatare och foliehattar med konstpirationsteorier om allt från er bil till din vikt. Tur du har skinn på näsan och vet vad du gör. Själv är jag tacksam att ingen håller mig gisslan för saker som hände/åsikter jag hade när jag var 14-15 år….hehe. All lycka till dig och familjen.

  1. H skriver:

   Du fattar inte vad det handlar om tycks det. Alla får ändra sig över tid, men inte vad som hände en viss period historiskt. Trovärdighet.

   1. Emelie skriver:

    H, det är dags att du skaffar dig en hobby som inte går ut på att sprida skit på en blogg.

 3. Kul med Halloweenfest, ska bli kul att se vad Ni hittar på – är det vuxenfest eller för barn också?
  Vi ska ha en Halloweenfest för barnens kompisar, förra året hade vi satt ett spöke som satt på en pall utanför dörren, ett vitt lakan och så stack det fram ett par jeansklädda ben och skor – haha, barnen blev så rädda att de inte vågade gå in (de är 5år) för de trodde att vi satt tjejernas storebror på trappen och att han skulle skrämma dom! Typ såhär http://blogg.loppi.se/jennybenny/files/2014/10/IMG_4490.jpg :-))

 4. Jag är introvert och gillar det, men önskar ibland att jag skulle orka med mer sociala grejer utan att bli dränerad. Sedan går jag gärna på fest, är enklare att inte hosta det själv 🙂
  http://yohannaafskovde.se

 5. A-L skriver:

  Märkligt hur lite historiemedvetna folk är. I hur många år har livet i en småbarnsfamilj varit så oerhört tryggt och sunt som nu? Hur var det förr när man fick många barn? Vad är skillnaden på att ha 4 vänner över på att leva i en storfamilj med massor av barn och andra kanske inneboende? Vad får någon att tro att det bästa för ett barn är att sitta i ”lugn och ro” med mamma och pappa utan kontakt med andra än möjligen ett syskon till? I världshistorien hur ofta har barn haft det så? Varför skulle det vara bättre än att umgås i större flockar såsom det alltid varit förut?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..