En kväll i lobbyn

Det är en speciell känsla när man har fått fyra barn att somna (en i soffan och tre i vagn) och spel dukas upp och den barnfria kvällen börjar. Man blir pigg, fnissig och trött på samma gång. Man vill passa på att göra allt och inget samtidigt. Igår så hamnade i alla fall i Strandbadens lobby, personalen kom ner med ljuvlig dessert och efter en runda Bezzerwizzer så lutade vi oss tillbaka och bara pratade istället.

Isabella Löwengrip en kväll i lobbyn

Martina har ett otroligt häftigt jobb. Hon jobbar som sjuksköterska inom cancervården där döden är något som sker dagligen. Martina är en sådan fin människa och har väldigt fin syn på livet och döden. Att regelbundet ha människor som går bort måste vara märkligt att jobba med men Martina brinner för att göra deras insomnande och död värdigt. 

Isabella Löwengrip sällskapsspel

Vi är rätt nya vänner, Martina och Patrik bor också på Lidingö och vi körde känna varandra för ett halv år sedan men vi trivs så bra ihop. Martina och jag har bland annat läsningen som gemensamt intresse, leken i fokus med våra barn och vi båda har valt att se livet som något som ska maxas och njutas av så mycket som det går, oavsett om det handlar om en lekstund i sandlådan eller något större. En av våra bästa stunder var när alla barnen hade somnat i bilarna och vi parkerade, öppnade bildörrarna och gick ut och la oss i gräset bredvid och njöt av en kvart lugn och ro. Vi lyckas hitta det bra:iga i alla situationer 🙂

 1. C skriver:

  Och otroligt häftigt jobb ” att sköta cancersjuka? Om någon i din familj blir sjuk döende i cancer ? Skulle du då uppskatta om sköterskan sa … Vad häftigt det är att vårda ditt barn tex??? Lär dig vad och vilka ord man sätter in i vissa sammanhang . Det är häftigt att tex att vara lejontämjare el helikopter pilot!!

 2. Alva skriver:

  Jag jobbar som undersköterska inom och cancervården och som du säger så får vi möta döden ofta, nästan varje dag. Trots det älskar jag mitt jobb och brinner för det. Kul att vi uppskattas!

 3. Malin skriver:

  Ser superhärligt ut, inspirerande med resande föräldrar! Blir sugen själv.

 4. Ni som gillar o spela spel rekommenderar jag o prova sequence, sjukt beroende framkallande o lite lagom mycket tänka för en småbarnsförälders hjärna

 5. Älskar att det finns människor som vill jobba med vård i slutskedet av livet – och jag tror att man verkligen måste brinna för det för att kunna göra det!
  Jag har en kompis som jobbade på just en canceravdelning med vård av de döende – och det hände ibland när vi skulle ses att hon ringde och sa att hon inte kunde komma för att ngn höll på att gå bort och att dennes anhöriga inte hann fram/inte hade ngn anhörig så hon valde att stanna kvar för att ingen ska behöva dö ensam…så himla fint tycker jag! (och sorgligt såklart!)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..