Två nya kompisar

God morgon! Ungarna har fortsatt att vakna vid åtta på morgonen, snacka om chocken vi kommer att få när dom väcker oss halv sex när vardagen är tillbaka. Å andra sidan kommer inte Odd och jag gå och lägga oss vid tolv då. Men det är mysigt med semestertider, Odd och jag ligger och pratar länge. En stor skillnad är att vi faktiskt delar soffa på kvällarna. I vanliga fall ligger vi i olika, oftast för att vi är trötta efter intensiva dagar med jobb men nu med lugnare tempo så vill vi vara nära och gosa när barnen har somnat. Heja!

Isabella Löwengrip bilbild

Nu blir det några ärenden med familjen innan jag ska iväg till Rapunzel of Sweden och möta upp 15 tjejer för att göra ordning oss inför Beyonce, så himla kul! Dagen till ära har jag fått två jättefinnar som värker på läppen och på hakan, det är menstider. Kämpar med att inte klämma. Om det är något jag har lärt mig efter år med akne är det att inte ta på dom. Aldrig pilla. Speciellt inte om man ska sminka sig senare. Ett annat issue är att min klänning för kvällen vit. Känns lite risky. Får se om jag byter in i det sista 🙂

 1. Erika skriver:

  Du bara måste prova menskopp! Jag vet att det inte hjälper mot hormonerna (tyvärr ) men det är verkligen världens bästa grej och så frihetsgivande! Jag har haft både vita klänningar och byxor utan problem, jag badar med den utan risk för läckage och jag sover med den utan att behöva oroa mig! Kolla http://www.menskopp.se

 2. Åh hoppas att Beyoncé var så bra som jag tror att det var. Hon har verkligen power!
  Ett tips för att inte behöva oroa dig för att ha vitt när du har mens är menskoppen, vet inte om du kör på den men rekommenderar! Säker som bara den plus att du slipper bekymret med att ha glömt tagit med dig tampong in på toan, var ett vanligt problem för mig 🙂

 3. Acnen är ju många gånger ett tecken på hormonell obalans eller en tarm som inte mår så bra. Kan vara värt att i en månad skippa allt vad socker, gluten och mejerier heter och se om din hud förbättras (jag gör en kvalificerad gissning och hävdar att den skulle bli betydligt bättre). Det är drygt i början att ge upp detta – men när man märker skillnaden inombords och utanpå så är det väl värt det.

 4. anonym skriver:

  chocken, inte kan det vara så illa. …?

 5. Gigi skriver:

  Till alla er som inte ens förstår den riktiga betydelsen av WT. Man kallar inte vem som helst det och Odd stämmer helt klart inte in i den betydelsen.

  White trash (engelska vitt skräp, förkortat WT[1]) är en starkt pejorativ benämning på vita personer, i USA vanligtvis invandrade européer med låg social status. Under senare tid har termen även börjat användas i Sverige. Vanligen syftar termen på personer som inte själv anser sig som socialt utslagna utan som ”normala” svenskar, men som dock har vare sig utbildning eller arbete (socialparadoxen).

  Personer som utpekas som white trash har ofta svag ekonomisk ställning, låg bildnings- och utbildningsnivå samt ett ointresse för samhälls- och kulturfrågor. De preferenser dessa personer har ofta uppfattats som smaklösa av mer resursstarka grupper i samhället. I populärkulturen framställs white trash ofta som överviktiga med många barn och dålig hygien.
  Bakgrund[redigera | redigera wikitext]
  Termen white trash eller poor white trash har sitt ursprung i det tidiga 1800-talets USA, där den användes om fattiga vita arbetare i södern som bland annat kunde arbeta åt slavägande godsägare. Oxford English Dictionary definierar uttrycket som ”ett föraktfullt tillmäle som svarta i USA gav fattiga vita människor”, och man ger bl.a. ett exempel ur skådespelaren och författaren Fanny Kembles dagbok från 1833: ”Slavarna själva underhåller det allra starkaste förakt för det vita tjänstefolket, som de betecknar som poor white trash.” [2][3] I sin källdokumentation för romanen Onkel Toms stuga, A Key to Uncle Tom’s Cabin (1853), använder Harriet Beecher Stowe ”poor white trash” som rubrik till kapitel 10 i del 3.[4]

  Utveckling[redigera | redigera wikitext]
  Numera förknippas benämningen främst med lågutbildade och kulturellt obildade grupper i USA med låg samhällsställning. Invånare i husvagnsbyar (trailer parks) brukar exempelvis stämplas som white trash, en besläktad term är trailer trash. Det finns dock även områden med mobila hem i högre prisklasser.

  Begreppet white trash har under senare år sökt sig till Sverige, där det förekommer nedsättande om svenskar med låg social status. Ibland talas det exempelvis om WT-namn eller white trash-namn, vilket syftar på att föräldrar med en lägre social status oftare anses välja mera udda och trendiga och inte sällan amerikanskklingande namn åt sina barn. Typiska drag innefattar i livsstilshänseende bland annat tidigt föräldraskap, barn med flera olika partner, långvarigt bidragsberoende, cigarettrökning, alkohol- och drogmissbruk. White trash är också förknippat med en viss typ av klädsel, exempelvis crocs, träningskläder (gärna kamouflagemönster), onepiece och huvtröjor, hemblekt eller hemfärgat hår, tatueringar och piercingar samt antingen överdriven eller ingen make-up. Benämningen innefattar även ägare av husdjur som hundar av kamphundstyp.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..