2 % Neandertalare

Barnen plaskade i lilla poolen idag och Odd kom ut med ett glas rosé till mig. Väldigt trevligt. Sedan fick vi sällskap av vår granne med barn. Jag älskar villalivet och det spontant sociala. Jag frågade Gillis vilken pool som var bäst ”Den i Spanien eller den här”. Varpå Gillis svarade ”Den här är bäst för den är mysig”.

Isabella Löwengrip ett glas rose

Eftermiddagssolen….

Isabella Löwengrip utemöbler

Efter läggning så la jag mig här för att läsa. Det är kvällssol på denna sida och solen tittar fram då och då bakom träden. Ikväll läser jag ut Min Europeiska Familj. Jag har aldrig varit speciellt intresserad av släktforskning men nu när man kan spåra via DNA och se tusentals år tillbaka vilken haplogrupp (stort DNA-träd) man tillhör så känns det spännande. Det vore kul att veta hur mina förfäder vandrade ut ut Afrika, vilken väg dom tog och hur många procent Neandertalare jag är (Européer har cirka 2 % Neandertalare i sitt blod). Den moderna människan låg nämligen med Neandertalarma efter vi vandrat ut från Afrika och eftersom vi var så få människor på jorden för ca 30 000 år sedan så ligger det kvar i vårt DNA. Karin Bojs skriver bland annat att hon tror ett arv från Neandertalare är rakt hår, intressant tycker jag!

 1. Hej! Jag har gjort ett DNA test! Och det visade att jag hade 3,9% neandertalare i mig. Vilket är väldigt högt (högre än 97%) av världens befolkning! Du borde ta det, så häftigt att se vart man kommer från! Har följt din blogg sen 2008 och det är så kul att se din utvekcling, aldrig tvivlat på att du är så trevlig som du verkar! Brukar aldrig kommentera men ska flytta till Stockholm nu i september! Så om jag springer på dig får du räkna med att jag skriker/vinkar och säger något snällt till dig! Du verkar stört skön!!

 2. Men alltså. Orka shameingen i Victorias kommentar. S K Ä M S!

 3. All den här alkoholen alltså… varför är det helt acceptabelt att kröka dygnet runt så fort det blir sommar? Du har ju barn förfan, ta lite ansvar! Drunkning sker på ett ögonblick, och har du då tagit ”några” glas försämras dessutom reaktionsförmågan så du kanske inte ens hinner fram i tid! T Ä N K!

  1. Men jag dricker aldrig ”några glas” med barnen, jag dricker ett i så fall under en lång tid och jag ser inte problemet med det. Jag blir ju inte berusad av den mängden

  1. Emelie skriver:

   Är det någon som tvingar dig att dricka?

 4. Jag måste bara fråga. Vart har ni köpt er trädgårdssoffa?? Har letat länga efter en sådan. Tack för en superba blogg!

 5. Spännande! 🙂 Jag har tänkt beställa den inom kort så det ska bli roligt att få sätta tänderna i den! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..