ANNONS

2 % Neandertalare

/

Barnen plaskade i lilla poolen idag och Odd kom ut med ett glas rosé till mig. Väldigt trevligt. Sedan fick vi sällskap av vår granne med barn. Jag älskar villalivet och det spontant sociala. Jag frågade Gillis vilken pool som var bäst ”Den i Spanien eller den här”. Varpå Gillis svarade ”Den här är bäst för den är mysig”.

Isabella Löwengrip ett glas rose

Eftermiddagssolen….

Isabella Löwengrip utemöbler

Efter läggning så la jag mig här för att läsa. Det är kvällssol på denna sida och solen tittar fram då och då bakom träden. Ikväll läser jag ut Min Europeiska Familj. Jag har aldrig varit speciellt intresserad av släktforskning men nu när man kan spåra via DNA och se tusentals år tillbaka vilken haplogrupp (stort DNA-träd) man tillhör så känns det spännande. Det vore kul att veta hur mina förfäder vandrade ut ut Afrika, vilken väg dom tog och hur många procent Neandertalare jag är (Européer har cirka 2 % Neandertalare i sitt blod). Den moderna människan låg nämligen med Neandertalarma efter vi vandrat ut från Afrika och eftersom vi var så få människor på jorden för ca 30 000 år sedan så ligger det kvar i vårt DNA. Karin Bojs skriver bland annat att hon tror ett arv från Neandertalare är rakt hår, intressant tycker jag!

33
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00