Vår lilla trädgård

Det var härligt att komma hem. Det första jag gjorde var att slänga in en tvätt i maskinen och sedan satte jag mig på kökstrappan och njöt av omgivningen och solljuset. Gillis och Sally åt svarta vinbär och Odd plockade några mörkröda körsbär till mig. Utsökta. Efter middagen hängde vi ute på tomten och bara grejade, Odd vattnade och jag spelade fotboll med Gillis. Sedan letade vi sniglar och därefter testade ett riktigt surt äpple. Det dröjer nog innan dom är klara.

Isabella Löwengrip rosor i trädgården

Imorgon ska jag plocka rosor och sätta i en vas här inne. Coot med egna blommor tycker jag. Nu ska jag lägga mig och läsa, började med Min Europeiska familj igår jag kunde inte sluta läsa (!). Den påminner lite om Bea Uusmas bok Expeditionen och som jag älskade den. Förresten, jag var ju med i ReVärvet tidigare, det kom ut idag. Dock kostar avsnittet tydligen, men vill ni lyssna så hittar ni det här.

 1. Stopp och belägg. När du läste Expeditionen sågade du den totalt och nu älskar du den? Var tvungen att kolla inlägget för att se om jag hade fel för som jag minns gick du på ganska hårt mot författaren som person och du skrev bland annat: ”Jag läste ut Expeditionen nyss av Bea Uusma, alltså det här är nog hårt men hon verkar galen.” ”Bea är besatt av Andréexpeditionen. Inte besatt på ett spännande sätt som hjälper oss läsare in i en mytomspunnen resa utan mer åt ett äckligt otäckt håll. Beskrivningarna av dödsorsakerna och likens kvarlevor (som upptar cirka 1/4 del av boken) fick det att vända sig i min mage. Lägg till alla bilder som finns på kranier som är sågade itu.” ”Ni får läsa boken och berätta vad ni tycker. Kanske är jag överkänslig. Jag gick över till en bok om investeringar efteråt för att balansera psyket …”. Det finns inga bilder på kranier som är sågade itu? Jag äger boken själv och har läst den ett antal ggr och det finns inte. Sen att det är bilder på kvarlever och att hon tar upp dödsorsaker är väl inte så konstigt? Det är ju liksom en bok om en misslyckat resa till nordpolen som hon forskar om, man förväntar ju sig ingen solskenshistoria precis. Visst kan du skriva att du inte gillade boken och att den inte passade dig men att skriva så ohövliga saker om författaren som person är inte okej, inte heller att ljuga om innehållet, för att sedan ett par år senare säga ”som jag älskade den!”…

 2. lh skriver:

  Tre gruppvåldtäker på två dagar, 14åring våldtagen i natt mm.
  Du ser, man kan inte bara öppna gränserna. Många som försökte tala om det för dig när du kallade folk för rasister..

  1. Emelie skriver:

   Det är män som våldtar. Könet är den gemensamma faktorn här. Viktigt att komma ihåg att svenska män är lika vidriga.

   1. Sara skriver:

    Absolut att det finns svenska män som våldtar, det säger jag ingenting om.

    Men nu är det så här att senaste tidens våldtäkter och tafsande och sexuella ofredanden har två gemensamma nämnare: asylsökande män/pojkar.

    Varför är det så svårt att erkänna? Så ser sanningen ut och för att kunna komma någon vart med problemet så kan man inte blunda för fakta.

   1. Maja skriver:

    LH/Sara, nej så ser inte verkligheten ut! Senaste tidens våldtäkter är inte alls enbart utförda av asylsökande. Är det verkligen så förbannat svårt att förstå att även svenska män dagligen våldtar och förgriper sig på kvinnor? Låt diskussionen handla om det som är väsentligt, att det (oftast) är män som utför dessa handlingar! ALLA ska sättas dit, oavsett ursprung.

   1. Malin skriver:

    Sara, menar du på allvar att det är asylsökande pojkar som tafsar på kvinnor under alla dessa festivaler och konserter här i sommar? Hus och hem har dem inte, men festivalbiljetter det delas ut fritt på asylboenden menar du? Det var nyheter. Vem finansierar deras turer in på festivalerna? Du får gärna utveckla.

  1. Tara skriver:

   Vilken tur att det bara är personer med utländskt ursprung som våldtar o andra brott. Idiot!

 3. sandra skriver:

  Kostar ju bara 10 kronor, ingenting ju 🙂 Fint me rosor!

 4. Tiina skriver:

  Åh vad jag bara älskar att läsa din blogg. Du har det fantastiskt du! och fin familj.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..