OFRIVILLIG PLANKING

Jag gick ut och sprang när Odd nattade barnen. I vanliga fall är det alltid rätt trögt men idag var det som om benen hela tiden ville mer och fortare. Det var en häftig känsla. Jag har insett att jag hellre gillar att spurta och ta ut mig själv och varva med småjogg än att springa långt i samma tempo. När jag kom tillbaka frågade jag Odd om inte han kunde hjälpa mig att stretcha för jag slarvar jämt. Som sista övning sa Odd att en bra ”övning” är att ligga som en planka på något smalt underlag för att låta kroppen balansera. Jag tyckte att det lät lite knäppt men klättrade upp:

Kan tillägga att min balans är fruktansvärd och bredvid räcket är det ett stup (!). Efter att tag så gick Odd och jag låg kvar en lång stund och började undra:

Isabella Löwengrip ofrivillig plankning
Isabella Löwengrip odds prank

Sedan hörde jag hur Odd började skratta och helt plötsligt kom jag att tänka på den där virala grejen då alla skulle ligga platt på något konstigt. … En så kallad ”planking”. Och det var precis Odd hade lurat mig till, inte alls en stretch och balansövning ha ha.

 1. Haha sånt skulle jag med gå på -stå på ett ben och skäll som en hund, det är bra för att träna upp rösten! Ok säger jag då o börjar skälla

 2. Haha!! Måste säga att du år duktig som kommer dig ut och tränar – det mår både kropp och själ bra av! Önskar att jag själv hittade motivationen, antar att det bara är att tvinga sig ut de första gångerna 🙂

 3. Oj att du vågade klättra upp där och ligga sådär vid ett stup. Hur reagerade du när han började skratta och du förstod att han hade lurat dig? Det du beskriver med löpningen låter ju lite som intervalller. Eftersom du säger att du gillar att springa på det sättet, så finns det säkert någon app (om du nu vill ha mobilen med när du joggar), som anger pipljud el liknande om du vill springa med mer regelbundna intervaller, alltså antal minuter. Bara ett tips.
  Ett annat tips jag kom på, när du gillar att varva det att ta ut dig med att ta det lugnare, är tabatha träning. Det är väldigt effektiv träning på väldigt kort tid. Superbra som småbarnsmamma, när det kan vara svårt att få tiden att räcka till. Man kan träna det hemma i vardagsrummet, och behöver knappt några grejer till (beroende på vilka övningar man väljer), då det som har med styrka att göra mest är med kroppen som motvikt). Googla. Där vet jag det finns appar till det, och säkerligen många videoklipp på youtube. Malou von Sivers har haft träningsformen uppe flera gånger i hennes program Efter tio. Då har de pratat om det och tränat i studion, med en pt. De klippen kan man nog se fortfarande. Har för mig att den tränaren också har gjort andra träningsprogram (videoklipp) i studion utanför sändningstid, som de har lagt upp på efter tios sida på tv4.se.

 4. Hej Isabella!
  Om du någon dag skulle vilja sälja din By malina blus som du haft lite den senaste tiden. Den som är blommig så skulle jag gärna vilja köpa. Den är så fantastiskt fin och slutsåld överallt.
  Stor sommar kram

  1. Det print jag tror att du söker heter Summer Field. Alvalondon.com har blusen kvar, annars finns samma print i andra modeller, tex en singoallamodell på plainvanilla.se 🙂

 5. Haha fan va roligt. Älskar att du är så du! Har alltid haft svårt för bloggar och har väl alltid vart avensjuk på ditt liv om man nu kan skriva så. Men du verksr vara en härlig person bella! Du får mig alltid att le när jag läser dig blogg! Plus älskar dina produkter. Fortsätt briljera!

 6. (Precis skrivit min inlägg och nu dyker det upp samt att det är inväntar typ godkännande. Helt ok, men varför står det att det är 2 timmar sen jag skrev???)

 7. Är det bara jag som trodde rubriken syftade till att Bella hade varit tvungen att planka ofrivilligt på tunnelbanan/bussen?

 8. Om du gillar att springa intervaller (vilket det du nämner i inlägget är) så har jag världens bästa tips! Jag har alltid avskytt att löpa, det är så trist att bara jogga – men med en app som heter ”Running” i app store så är det intervall träning, ca 40 minuter tar varje program och för varje gång du springer blir det mer intensivt och du känner själv hur både du och din kondition blir bättre på att springa Ett program består av ca: 5 min uppvärmning, 3 minuter spring, 30 sekunder sprint, gå 1min 30sek sen så startar du om med att springa/sprinta med olika nivåer. Super bra app och numera ÄLSKAR jag mina löparrundor så bara ett tips!

  Kram på dig & ha en fortsatt härlig sommar

  1. Heter den bara running? 🙂 eller menade du typ Nike+? Hittar den inte men verkar vara ett bra tips! Någon som vet?

  2. Åh det där lät ju toppenbra! Heter appen bara ”running”? Hittar nämligen inte på AppStore…

   1. Hej igen på er 🙂

    Hade visst helt fel! När jag öppnar appen ser jag den heter ”Running for Weight Loss” och inte bara”Running” 🙂 Själva app ikonen är vit med en röd flamma, lite som tinder haha 😉

    (jag använder den inte i ett syfte med vikt tapp utan pga Intervall träningen)

 9. ”Formel som förvandlar fett till muskelmassa”
  Reklamen på din sajt är ju bluff (alla som kan ngt om träning vet att det inte går, utan muskler byggs separat och fett förbränns – ngn omvandling finns inte) och känns inte som något som en seriös person vill bli ihopkopplad med – vad är det som gör att du tillåter sådan skit, eller har du inget att säga till om alternativ inte vet att sådant pågår?

 10. Hahahahahaha fan vad roligt! Jag älskar Odds skämt och du måste vara så tacksam att testa dem på (jag med). När han höjer en asdålig låt nät grannar hår förbi så att det ser ut som att du älskar låten är typ topp fem på min lista xD sjukt roligt!

 11. Om du inte tycker att stretcha är ”jätte roligt”, så rekommenderar jag dig verkligen att köpa en foamroller som används inom trigger punktträning och rörelseträning. Samtidigt som du tränar delar av kroppen så stretchar du samtidigt, oerhört givande och som även gör att man tar sig tiden att lägga in det efter sin träning (för att inte tala om ens barn som tittar på väldigt roande) när man kör sina övningar 🙂 (finns även triggerpunkt bollar, rehab band) etc som är toppen att använda istället för att stretcha 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..