ANNONS

Brexit – Mitt sparande

/

Jag har fått en hel del frågor kring hur jag tänker kring mitt sparande efter Brexit. Jag är inte alls orolig. Jag menar, jag tänker långsiktigt i min portfölj och hade börsen fallit med samma procent fast under en månad så hade man inte reagerat på samma sätt. Det är när allt sker så plötsligt som folk får panik och undrar om man ska sälja eller rent utav köpa. Dessutom är det riktigt dumt att agera när det knappt finns någon info att basera sina beslut på. Hela veckan kommer att vara en enda stor storm men jag sitter lugnt i båten och gör inget alls med mina fonder och aktier.

isabella löwengrip aktiesparande

Såhär såg det ut för min ena aktie, Electrolux. Jag får inte ens ont i magen när jag ser det. Själva poängen med att bygga upp ett bra aktieportfölj är att se det långsiktigt. Det här är inga pengar jag ska använda till sommarsemestern utan snarare till min pension. Det är inte första och definitivt inte sista gången det kommer att svaja. Och ska jag försöka se fallet positivt så brukar exporten öka när kronan blir svag och för många bolag är det ju positivt. Gällande barnens sparande så tänker jag likadant. Det finns ingen anledning att ta ett drastiskt beslut nu när det är 18 år kvar av sparande. Jag kommer inte heller att köpa på mig, jag låter bara allt vara.

Och på tal om Brexit så var det ett riktigt idiotiskt beslut att lämna EU. Det är svårt med folkomröstningar för den kunskap som krävs för att kunna fatta ett ordentligt beslut, finns sällan där. Människor läser inte på tillräckligt för att inte är intressant. Jag håller tummarna att Tyskland, Italien och Frankrike kommer att stanna. Och för den delen Sverige med.

83
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00