Förlaget Olika

Vi åkte hem tidigt för att slippa midsommarköer. Det ösregnade hemma och jag älskar det. Det är underbart att öppna upp och se hur allt smattrar ner. Barnen har stått nyfiket vid alla dörrar och hållit ut händer och fötter för att känna på dropparna.

 

isabella löwengrip sommarregn

 

Jag har tränat mig svettig i hemmagymmet på förmiddagen,  Gillis var med och ”hjälpte till”. Vi körde PSY:s alla låtar som Gillis gillar och så dansade vi loss mellan mina styrkeövningar. Odd och Sally gjorde rabarberkompott i köket under tiden.

 

isabella löwengrip rabarber

 

… Väldigt gott till vaniljglass och krossade digitivekex.

 

isabella löwengrip förlaget olika

 

Jag har tipsat om denna bok tidigare men jag tänkte att jag gör det igen för den är så bra. Boken heter ”Tesslas mamma vill inte”. Jag lägger in samma meningar som Gillis brukar säga och då fnissar han åt det tokiga trotset. Det är förlaget Olika som har givit ut boken och det finns en ”Tesslas pappa vill inte” också. Alla böcker från Olika går bort från typiska stereotyper och inkluderar alla människor. Rekommenderar alla deras barnböcker starkt, vettiga men framför allt roliga.

 1. Kan tipsa om Sagolikt förlag som också går utanför stereotyper och normer i sin utgivning.

 2. Lina skriver:

  Jättetack för tips på bokförlaget!
  Vi är i en adoptionsprocess, vårt barn finns i Taiwan, och i vår lokala bokaffär vände jag nyligen hylla upp och hylla ned för att hitta barnböcker med mångfald. Jag hittade ynka två böcker. Såg senare att det kommit en rapport om att fem procent (15 böcker) av de bilderbarnböcker som kom ut 2014 hade en huvudperson med ”icke västerländskt utseende”.

  Positivt är i alla fall att när jag tog upp avsaknaden av mångfald i sortimentet med bokaffären så var de öppna för att ta in böcker om jag kom med förslag.

  1. I dom böcker vi har från förlaget Olika så ser alla personer olika ut, väldigt bra 🙂

 3. Marie skriver:

  Wow!! Du är bra du dom tipsar om detta!! Vilen mor du är! Wowowow! Som jag önskar att alla läste sådana böcker för sina barn. Tack för tipset!

 4. Ellie skriver:

  Hej! Jag saknar funktionen att kunna rapportera kommentarer, vissa är faktiskt rasistiska, påhopp eller dyl. Inte i detta inlägg (än så länge i alla fall), men i allmänhet!

 5. Katti skriver:

  Älskar böckerna från Olika förlag! Vi läster nu ”Varför gråter pappan” och ”Orättvist”. Blir så glad att du tipsar om dem!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..