Ap-mamman

Jag är nog lite knäpp alltså. Odd kallar mig för ap-mamman här hemma för att jag gillar att pilla på mina barns gegg. Alltifrån intorkat snor i näsan till skorv i hårbotten – Jag älskar det! Är det något fel på mig? Varför är det så härligt att pilla på? Jag blir genuint glad når jag hittar en skorv-bit i Sallys hårbotten som jag får bort. Snälla säg att de finns fler ap-mammor där ute!

 

Isabella löwengrip ap-mamma

 

Hur som helst, jag lämnade kontoret lite senare idag men Odd hade gått tidigare och hämtat. Var hemma vid fyra och bytte om till shorts (Veronica Virta) och t-shirt (COS) och sedan lekte vi ute på gräset. Vår granne kom förbi på lite lek och gungade en stund (barnet alltså). Sedan blev det fiskpinnar till middag.

 

Isabella löwengrip gästrummet

 

Efter middagen så hjälpte barnen mig att plocka en bukett blommor från tomten och sedan bäddade vi rent till Ida som ska sova i gästrummet ikväll. Hon bor ju i Umeå men har haft styrelsemöten i Stockholm idag och då kan hon lika gärna sova här än på hotell.

 

Isabella löwengrip grönt utanför huset

 

Det är verkligen grönt från alla fönster. Här framför är det ett äppelträd. Mums. Nu ska jag jobba lite innan Ida är här. Ha en trevlig kväll allihopa!

 1. Du är så fräsch och fin! 🙂

  Kom att tänka på dig idag haha, var inne på H&M i centrum (bor också på Lidingö) och de hade massa plagg med spider man just nu, badshorts bland annat 😀

 2. Jag är också en apmamma. Får se hur länge man får pilla o klämma snart säger de väl ifrån älskar att pilla o ta bort. Får se vad man känner den dagen ungarna får löss

 3. Min sambo är likadan. Han blir helt lyrisk om någon flagnar hud eller liknande.. Har du sårskorpor han är där.. Ibland blir det lite genant, han känner knappt personen men frågar om han får pilla bort det

  1. Jaaa fy så härligt!!! Finns inget bättre än att dra bort stora skinnbitar när man tappar skinn efter en rejäl solbränna!!!

 4. Känslan när man får ut en stor snorkråka från sitt barns näsa är ju oslagbar! Blir så lycklig! 😀

 5. Å vad underbart att läsa! Älskar också att pilla bort skorv, öronvax och snor: ap-mamma var ju en klockren benämning 🙂

 6. Haha fy blev lite kräk färdig av o lösa det ( skrattade smiley)
  Själva avskyr jag sånt o höll på att spy när jag skulle snyta dotterns näsa, snor är det värsta jag vet!
  Mvh den lätt äcklade mamman

 7. Haha, du skulle gärna få gå loss i min sons hårbotten! Jag vågar inte pilla loss det, känns som jag kommer dra med en hårtuss…

 8. Är också en ap-mamma, har en 4 månaders hemma och här går varken skorv eller snorkråkor säkra Går även lös på makens rygg ibland, små hårstrån som har fastnat måste man ju klia på

 9. Jag är definitivt en ap-mamma! Min son hade ganska mycket skorv när han var runt 3-4 månader och jag tyckte nog att det var lite för mysigt att smörja in och kamma bort.

 10. Läste i någon tidning, tror det var illustrerad vetenskap att det är biologiskt från just aptiden. Att sitta och ta bort löss osv från pälsen. Så, alltså heeelt naturligt! ☀

 11. Åh! Trodde nästan jag var ensam. Jag älskar att pilla på allt. Jag kan inte ens låta bli att pilla bort snor från minsta på 1 år trots att hon håller på att somna – och jag stör – men jag kan inte låta bli

 12. Jag är likadan! Älskar att pilla skorv, öronvax och intorkat snor på min 7-månaders. Naveln går inte heller säker! Det är otroligt hur mycket smuts och gamla hudflagor som kan finnas däri Jag brukar även tvinga sambon att låta mig pilla pormaskar på ryggen… Skitäckligt, jag vet, men jag kan inte låta bli! Ap-mamma är nog en rätt bra benämning på fenomenet, jag tror det var Cecilia Fors som pratade om det i sitt sommarprat i P1 för några år sedan. I ap-världen är det en kärlekshandling att hjälpa varandra att putsa pälsen och pilla parasiter ❤️

 13. Jag tyckte att skorven var så snuskig så jag oljade in hela håret på min bebbe och kammade bort det så jag skulle slippa se det

 14. Hej! 🙂
  Fina shorts 🙂 Vart har du köpt dom? Är ute efter nya shorts men inte hittat några som jag fastnat för men dessa var superfina! 🙂

  1. Men alltså läs inlägget? Står ju tydligt vart de är ifrån.

   Kan folk sluta gå in och bara kolla på bilderna utan att läsa texten och sen ställa massa dumma frågor som de kan få svaret bara de öppnar ögonen och läser..

   1. Men oj då. Hur står det till egentligen? Varför ens lägga ner så mycket negativ energi på att jag inte snappade upp det. Måste vara jobbigt att ha så mycket negativ energi i kroppen.

 15. Jag är också likadan!!! När jag går loss på barnens skorv eller vax sjunger min man en knäpp sång om:

  ”Apan hittar alltid maaat, i pälsen på sin lekkamraaat…” 🙂

 16. Åå, här finns ännu en apmamma:-)! Att pilla ut snoret när man hör att den lilla är tät i näsan och känslan när det kommer ut är lite high-five-feeling! Haha, galet knäppt egentligen men skönt man inte är ensam:-).

 17. Så det är inte bara jag? 😀 Haha!
  Jag mutar min tvååring med majskrokar för att sitta still så att jag får undersöka om hon har liiiiiiiiiite skorv eller vadsomhelst som jag kan få pilla bort.
  Min 5veckors är förkyld och har geggiga ögon, blir nästan lyrisk på morgonen när jag får pilla bort och torka rent med bomullspads!

  Det är mer tillfredsställande än att dammsuga när det är riktigt lortigt, men lite samma känsla.

 18. Jag är inte mamma, men jag har en femårig lillebror som jag är ap-syster åt. Ända från att han var nyfödd var jag där och petade snorkråkor och vax i öronen. Nu har han blivit så stor att han kan värja sig när jag sätter igång…. Suck.

 19. Jag är likadan!!!! 😀 😀 Och trots att jag tycker att snor är det äckligaste som finns så kan jag inte låta bli att pilla…tillfredsställelsen om man lyckas få ut snorkråkan är större! Skorven är såååå härlig att pilla loss! Och så älskar jag att klippa barnens naglar och pilla bort smutsranden…såååå knäppt!

 20. Jag älskar att ”mjälla” min sambo, då har han knappt nå och har också blivit kallas apa för det haha (han är inte lika förtjust hehe)

 21. Här är en till! Pillar allt jag kan hitta på både mannen och barnen OCH de gillar när jag pillar! Winning! Dessutom gillar jag ploppet man kan höra när man får ut en pormask. Jag vet inte inte varför det är så tillfredsställande, det bara är det! 🙂

 22. Jag har inga barn, så detta kanske ändras, men för tillfället kan jag inte komma på ngt värre än detta, haha. Ryser över hela kroppen och det är inte på ett skönt sätt, haha:)

 23. Jag har inga barn att pilla bort sådant på, men jag pillar ju gärna på finnar och hud med fjäll, vilket känns som lite samma område

 24. Men hallå Bella ! Alla mammor gillar att pilla på barn och klämma på vuxna Fan va roligt du skriver ibland .. Grannen kom över och gunga ( barnet alltså)
  Älskar när jag skrattar högt

 25. Men Gud , nu ser min text som jag skrev tråkig ut, tänk va tråkigt de blir när smile gubbarna inte syns , man kan ju tro att jag va sur ! Men jag gjorde massa smileys , sådan där som skrattar så dom gråter .

 26. Öronvax o torkat snor haha! Blir också något besviken om jag ser att min lilla har helt rena öron en dag

 27. Yes, en till apa här ☺ älskar att pilla på allt! Finnar också, vilket varken barna eller jag har, så det blir makens jag trycker på när han har någon, vilket han hatar! Snor, var, sårskorpor, skorv, inget går säkert! Ha ha ha, så skönt att höra att det finns fler! Tack Isabella!

 28. Min mamma gjorde alltid det på mig och det har fastnat nu när jag blivit äldre. Jag älskade när hon pillade bort skorv i hårbotten och det har fastnat än idag. Kan ibland lägga mig i hennes knä och fråga om hon kan pilla skorv. Jag är 18 år nu och har inga kvar men då brukar jag bara be mamma att låtsas att jag har skorv.
  Haha, känns lite konstigt. Men älskar när hon pillar och kliar i hårbotten. Jag må vara 18, men ibland önskar jag att jag var 8 😉

 29. Hej Bella! Jag har en önskan som du i och för dig uppfyllde i detta inlägget. Du har alltid så snygga kläder och ibland skriver du inte vart de kommer ifrån. Du kanske har skrivit om det innan men ibland missar man inlägg och då går jag och lurar på vad du köpt dina saker. Även om du kanske skrivit ut det innan, snälla kaaaan du inte skriva igen ibland?
  Tack för att du är så grym och får andra att känna sig bra också

 30. Gäller det även dig själv, att du älskar att pilla ut snorkråkor på dig själv? Eller tycker du det är äckligt, men underbart på barnen?

 31. Jag älskar att klämma på finnar jag.
  Det kanske inte är samma sak men mitt drömjobb skulle vara att klämma på folks bölder och finnar varje dag. Jag brukar kolla på klipp på youtube där folk klämmer på varandras finnar.
  mhhhhhhhh- bättre än sex……..

  1. Haha alltså thank you lord att jag inte är ensam! TÄNK om man någon gång skulle få klämma en riktigt stor böld eller en riktig blackhead… Drömmen!

  2. Min pojkvän låter mig klämma hans ryggfinnar. Tyvärr var de ”bättre”, dvs större för några år sen.. jsg är fett weird när man tänker på det…

  3. Åhhh gud, det är mitt drömjobb också Följer drpimplepopper på instagram, sitter och myser med finnklämmarklipp till frukosten varje dag. Sjukt bra start på dagen!
   Passar på även under lunchen på jobbet, så himla kul

 32. Åh vad glad jag blev när jag läste det där då jag undrat detsamma xD Jag är sååå en ap-mamma. Älskar att pilla torkade snorkråkor, pilla skräp/vax i öronen, skorv och allt sånt där. Min dotter är 19 månader så börjar bli svårare och svårare att pilla skorv på henne så jag längtar efter ett till barn typ för att jag saknar att kunna pilla skorv på ngn som bara ligger still xD Jag längtar efter fler barn av många andra anledningar också, så folk inte tycker att jag låter totalt dum i huvet 😛

 33. Hahaha jag är likadan! Min son är 4 månader och jag pillar skorv, snor och öronvax. För att inte tala om min mans finnar och porisar, dom kan jag inte heller låta bli! Herregud vad hemskt det låter usch haha!

 34. Min mans mamma är exakt likadan och hon vill fortfarande ta bort hudflagor osv trots att hennes barn är 37 och 34! Så det kommer nog sitta i hela livet 😉

 35. Jag älskar att pilla bort lös hud från min dotters öron. Hon är 17 år nu och får ett bryt på mig ungefär var 5:e gång så hon har tålamod med mig ändå men åh andra sidan kan det vara vana med eftersom jag har gjort så hela hennes liv

 36. Fy vad ofräscht! man ska absolut inte pilla loss saker från huden som inte är redo att ramla av, kan bli infektioner. Skulle aldrig klämma ut något från annan och snorkråkor? blä verkligen, snyt istället eller tycker du dina barn ska lära sig att pilla i näsan? ser ju inte så fräscht ut och sen tar de på andra saker och mat etc??

 37. Snorkråkor vetefan, men skorv, mmm. Älskar skorv. Min mamma var besatt av att peta oss i öronen med topz när vi var små, det var mysigt och skönt att ligga med huvudet i hennes knä. Helt klart ett apbeteende.

 38. Haha är också en apmamma men min syrra var mycket värre när hennes barn var små : Tröstar mnig med det när jag går på som värst!

  BTW älskar ert gästrum!!!

 39. Haha jag är också en riktig pillmaja. Bäst är att få äran att dra bort stora hudflagor efter att sambon bränt sig. Kan inte behärska mig utan bara måste få dra bort det!!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..