Stranden

Så fort jag kom ut till ön efter jobbet och hade hämtat Gillis så bytte jag kläder till shorts och t-shirt och rafsade ihop barnens badkläder för att sedan gå till stranden. Vi har en sjö på 15 minuters promenadavstånd från oss. Sedan blev det bad för den minsta i familjen. Gillis ville hellre sitta på filten, äta digestivekex och titta på oss andra vid vattnet. Tänk att jag har fått en son som är lugnet själv. Han är liksom 2,5 år och njuter av att titta på människor och bara vara.

 

blondinbella bada på stranden

 

Sally hade fullt upp med att flytta runt sanden. Hårt jobb för en liten plutt. Otroligt härlig eftermiddag. Det är så mysigt att hinna göra något efter jobbet på dagarna. Nu däremot sover barnen och jag ska jobba. Jag brukar hålla på till nio, sedan har Odd och jag en timma serietittande tillsammans.

Trevlig kväll på er!

 1. Linda skriver:

  Klara! det är inte en enda gen som ger ADHD.. Snarare ett 100 tal geners samverkan samt miljön. Så den läraren som påstod detta hade inte så bra koll, eller bättre koll än vad vi genetiker har idag 🙂 när man pratar om att en mamma endast kan får pojkar med en viss sjukdom eller liknande så beror det på att anlaget sitter på X kromosomen. Pojkar har bara en X, det är därför dom tex i mycket högre grad är färgblinda jämfört med flickor som har två X kromosomer och därför kan ha en fungerande gen på X som gör att de inte blir färgblinda

 2. Vi bor 500 m från en sjö i skogen. På vintern är här ödsligt och ensamt och svårt att leva med dåliga vägar, men sommare väger upp det med råge! Igår kväll rodde hela familjen, barn och hundar, över det klipphällarna och åt kvällsmat i strålande solsken! Hunden badade men inte vi tvåbenta, barnen badade dock i poolen på eftermiddagen. Kul att läsa om dina nya satsningar! Lycka till!

 3. Sara skriver:

  Gud vad härligt det ser ut! 🙂

 4. Klara skriver:

  Så konstigt kanske men gick en kurs i naturvetenskap (universitetsnivå) och vår lärare i biologi sa då att en mamma med ”genen” ADHD inte kunde få pojkar utan ADHD. Att om mamman bär den genen så kommer pojkarna få det oavsett men i olika grader.
  Det var någon i klassen som då frågade om det gällde t.ex. alla 5 pojkar om man får 5 pojkar och han var stensäker på det. Någon mer som hört det eller var det bara han som totalt svamlat till det 😛

  1. Tove skriver:

   Tycker det låter konstigt. Googlade och läste att det inte finns någon enskild gen med stor betydelse för adhd identifierad än. Samt att har man ADHD är det 90% chans att ens enäggstvilling också har det, alltså bör det inte vara enbart arv utan också viss miljö? Men din lärare kanske drog en egen teori, som inte vunnit något erkännande än 😉

  1. Hanna skriver:

   Svammel. ADHD beror inte på en enskild gen (man har identifierat några, men förmodligen inte alla) och kan dessutom uppstå i fosterstadiet som ny förändring. Alltså nedärvs det olika eller uppstår spontant beroende på bakomliggande orsak.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..