Bolagsbyggande

Rolig dag idag. En massa planering samt gå igenom alla avtal. Jag har haft samma ombud i några år nu som hjälper mig med allt juridiskt. Det mest komplicerade avtal när man ska driva ett bolag tillsammans är aktieägaravtalet  tycker jag. Jag har verkligen gjort stora missar under mina år. Punkter som är viktiga är när och hur nyemissioner ska gå till (man kan tvinga ut en delägare ekonomiskt rätt fult annars), hembudsklausul som säger att ska man sälja aktierna så måste de andra delägarna ha första tjing, etc. Sedan bestämma hur vinst ska användas, delas ut till aktieägarna eller återinvesteras. Har har suttit i dessa samtal med 11 bolag nu så jag börjar kunna mer och mer vilket är spännande. Tack och lov har jag alltså Ludvig med mig sedan 2013 och det är skönt att veta att jag har en person i alla möten som är där för mitt bästa. Andra möten som handlar om rätten till varumärke är också långdragna saker men det kan jag berätta om senare. 

 

Blondinbella e-handel

 

En annan kul sak är att Flattered har fått en ny styrelsemedlem, nämligen E-handelsproffset Anton Johansson. Jag har självmant valt att lämna styrelsen men jag är kvar som ägare. Varför är för att jag alltid ser till bolagens bästa och nästa steg inom Flattered är internationell expansion och där har jag inte så mycket att komma sett från min erfarenhet. Jag har dock en annan styrelse på gång där min kunskap lämpar sig bättre, berättar mer om det imorgon. 

Nu blir de förskola och parken! 

 1. Tova skriver:

  Starkt av dig att våga lämna din styrelse. Tycker det är roligt att se att du hellre lämnar platsen till annan med ny tillgång, än som många andra ska sitta kvar bara för att. Det är så företag kan utvecklas.

  Du gör ett toppen jobb Isabella! Kul att följa din vardag med olika bestyr =)

 2. Nisse skriver:

  People like you are destroying this planet with your narcissistic power greed and profit mongering. You ARE disgusting. No wonder you come from a psychopathic family.

  1. C skriver:

   Hur kan en sån här kommentar släppas igenom?! Inget jag vill läsa någonstans. Hemskt hur människor beter sig på nätet. Jag förstår om den som ansvarar för kommentarerna känner att alla sorters kommentarer ska få ta plats och godkännas, men det behöver man faktiskt inte. Ta inte in sån här skit!

  1. Bella skriver:

   Wow, chill. What exactly has she done to piss you off?

 3. Gärna mer om de juridiska frågorna! Så spännande!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..