ANNONS

Bolagsbyggande

/

Rolig dag idag. En massa planering samt gå igenom alla avtal. Jag har haft samma ombud i några år nu som hjälper mig med allt juridiskt. Det mest komplicerade avtal när man ska driva ett bolag tillsammans är aktieägaravtalet  tycker jag. Jag har verkligen gjort stora missar under mina år. Punkter som är viktiga är när och hur nyemissioner ska gå till (man kan tvinga ut en delägare ekonomiskt rätt fult annars), hembudsklausul som säger att ska man sälja aktierna så måste de andra delägarna ha första tjing, etc. Sedan bestämma hur vinst ska användas, delas ut till aktieägarna eller återinvesteras. Har har suttit i dessa samtal med 11 bolag nu så jag börjar kunna mer och mer vilket är spännande. Tack och lov har jag alltså Ludvig med mig sedan 2013 och det är skönt att veta att jag har en person i alla möten som är där för mitt bästa. Andra möten som handlar om rätten till varumärke är också långdragna saker men det kan jag berätta om senare. 

Blondinbella e-handel

En annan kul sak är att Flattered har fått en ny styrelsemedlem, nämligen E-handelsproffset Anton Johansson. Jag har självmant valt att lämna styrelsen men jag är kvar som ägare. Varför är för att jag alltid ser till bolagens bästa och nästa steg inom Flattered är internationell expansion och där har jag inte så mycket att komma sett från min erfarenhet. Jag har dock en annan styrelse på gång där min kunskap lämpar sig bättre, berättar mer om det imorgon. 

Nu blir de förskola och parken! 

17
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00