Sallys sömn 

Lördag förmiddag hos oss. Jag gick upp tidigt med barnen och gjorde välling och kaffe och så  tittade vi på Barnkanalen. Odd kom ner strax efter åtta och då åt vi en gemensam helgfrukost, mysigt. Resten av vår dag är oplanerad så vi får se vad vi hittar på. Imorgon ska jag på konferens så jag njuter extra mycket.

 

blondinbella sallys rum

 

Jag har sett frågor om hur Sallys sovpass ser ut nu på dagarna. Sally sover fortfarande två pass  om dagen. Jag kommer ihåg att vi vänjde av till ett pass när Gillis började på förskolan vid 1 år och två månader. Sally är 1 år och en månad och börjar inte på förskolan förens i augusti så vi kör två sovpass ett tag till men ska väl försöka ändra rutinerna så småningom. Med Gillis hade vi fasta klockslag när han skulle sova vilket resulterade i gråt vid varje nattning, med Sally lyssnar vi in henne och lägger henne när hon ser trött ut på så sätt har det blivit att det bara är att lägga henne i sängen med nappen och sitta bredvid en stund, eller lägga henne i vagnen. Men det brukar vara runt 9-10 och runt 13-14. Hon sover i ca 40-60 minuter. Gillis sov aldrig mer än 20-40 minuter så det är dubbelt så mycket.

 

blondinbella dekor sallys rum

 

Sally dricker ingen välling på dagarna eller nätterna längre. En flaska på morgonen och en kvällen vid nattning och sedan vanlig mat. Med Gillis höll vi på med nattvälling betydligt längre när vi skulle natta om. Jag tror att det beror på att Sally kom när Gillis var 1,5 år och eftersom jag tog alla nätter med Sally de första åtta månaderna så ville Odd göra det enklast möjligast när han hade Gillis på nätterna. Gillis hade en lång period natt-skräck och vaknade upp och var ledsen i ca en timma och då blev välling den snabbaste lösningen.

Barnens sömn går ju i faser och ni vet att vi har haft det tufft med sömnen men nu har vi en riktigt bra fas. Snabba läggningar vid 19.00, barnen kommer över till oss på natten och sedan sover dom till 06-07 utan att vakna innan. Väldigt härligt med dessa nätter!

 1. Maria skriver:

  Har ni länge bara kunnat lägga henne när hon ska sova på dagen? Låter smidigt! Min pojke på 7 månader, somnar bara i vagnen på dagen, och ibland när man vaggat honom längre stund..
  Hur nattar ni Sally?

 2. Emma skriver:

  Vart är mattan från? 😀 Sååååå fin!

 3. Amanda skriver:

  Snälla ge mig tips! Min 13 mån dotter vill bara läggas om någon ligger bredvid men varje kväll tar det mellan 1-2 timmar! Vi är i vår säng då hon verkar vilja ha den närheten. Har dessutom en 2 månaders dotter också så lite kaosigt är det allt på kvällen.

  1. Sally hade också en sådan period fast vid jul förra året, jag la mig bredvid i sängen och lyfte över henne till sig sen. Jag tror hon behövde extra närhet under en period 🙂

 4. Sara skriver:

  Det känns nu så märkligt att läsa om era svåra perioder med Gillis som ni hade förut. Då du alltid skrev i bloggen förut att det alltid var så ”underbart och otroligt enkelt”. Konstigt att man först förskönar livet och sedan ”erkänner” att det var jobbigt

  1. Malin skriver:

   Jo men kan också vara så att när man är mitt i det så märker man inte riktigt hur jobbigt det egentligen är, men sen när man tänker tillbaka på saker och ting så kan man tänka att ”jo det var rättså jobbigt”, som jag har haft 2 kolikbarn men tyckte inte det var så jättejobbigt just då men nu i efterhand så var det ju en jävlig period trots allt

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..