ANNONS

Sallys sömn 

/

Lördag förmiddag hos oss. Jag gick upp tidigt med barnen och gjorde välling och kaffe och så  tittade vi på Barnkanalen. Odd kom ner strax efter åtta och då åt vi en gemensam helgfrukost, mysigt. Resten av vår dag är oplanerad så vi får se vad vi hittar på. Imorgon ska jag på konferens så jag njuter extra mycket.

blondinbella sallys rum

Jag har sett frågor om hur Sallys sovpass ser ut nu på dagarna. Sally sover fortfarande två pass  om dagen. Jag kommer ihåg att vi vänjde av till ett pass när Gillis började på förskolan vid 1 år och två månader. Sally är 1 år och en månad och börjar inte på förskolan förens i augusti så vi kör två sovpass ett tag till men ska väl försöka ändra rutinerna så småningom. Med Gillis hade vi fasta klockslag när han skulle sova vilket resulterade i gråt vid varje nattning, med Sally lyssnar vi in henne och lägger henne när hon ser trött ut på så sätt har det blivit att det bara är att lägga henne i sängen med nappen och sitta bredvid en stund, eller lägga henne i vagnen. Men det brukar vara runt 9-10 och runt 13-14. Hon sover i ca 40-60 minuter. Gillis sov aldrig mer än 20-40 minuter så det är dubbelt så mycket.

blondinbella dekor sallys rum

Sally dricker ingen välling på dagarna eller nätterna längre. En flaska på morgonen och en kvällen vid nattning och sedan vanlig mat. Med Gillis höll vi på med nattvälling betydligt längre när vi skulle natta om. Jag tror att det beror på att Sally kom när Gillis var 1,5 år och eftersom jag tog alla nätter med Sally de första åtta månaderna så ville Odd göra det enklast möjligast när han hade Gillis på nätterna. Gillis hade en lång period natt-skräck och vaknade upp och var ledsen i ca en timma och då blev välling den snabbaste lösningen.

Barnens sömn går ju i faser och ni vet att vi har haft det tufft med sömnen men nu har vi en riktigt bra fas. Snabba läggningar vid 19.00, barnen kommer över till oss på natten och sedan sover dom till 06-07 utan att vakna innan. Väldigt härligt med dessa nätter!

19
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00