Kärleksförklaring

Vi hade en trädgårdsmästare här igår, vi har insett att vi gärna klipper gräsmattan och rensar i rabatterna men större saker som att beskära häcken och alla fyra träd kommer vi inte att göra själva. Dessutom behöver vi lite råd kring hur man sköter allt. Vi har en liten tomt men det innehåller precis allt. Vi har två äppelträd, två körsbärsträd, ett hasselnöt-träd/buske?, fläder, svarta vinbär, rabarber, hallon, smultron, rosor, tulpaner, pioner, syrén och tusen andra sorter jag inte snappade upp igår när trädgårdsmästaren gick igenom allt med mig. Dessutom hittade hon en växt som är frätande för barn och den ska hon ta bort. Fy.

 

blondinbella blommor från trädgården

 

Det är så häftigt att kunna plocka blommor från trädgården. Jag har alltid köpt blommor varje helg, snacka om att jag sparar in.

 

blondinbella sally och bella

 

Nu ska familjen ut och göra några ärenden. Förresten. Jag upptäckte en ny väldigt basal nivå av att visa kärlek idag. OBS: krävs småbarn för att förstå. Jag satt på toa en längre stund och så hör jag att barnen har upptäckt att jag är borta och de börjar såklart ropa och undra var jag är. I vanliga fall dröjer det inte många sekunder för ens man har två små som sällskap varav den ena vill sitta i knät och den andra vill ge bestämma över hur mycket papper jag får använda. Då plötsligt hör jag hur Odd säger ”Inte störa mamma, hon vill vara ifred”. När jag hörde dom orden så gick en ström av kärlek genom kroppen. Det krävs inte mycket nu för tiden… 🙂

 1. Linn skriver:

  Min man har alltid gått på toa länge, alltså även när han bara kissar kan han va inne lätt 20 minuter. Dit kan han försvinna in ”utan att fråga”, när det passar honom. Medan jag är inne 5 min om jag gör nr 2, under minuten om jag kissar. Har två barn (9 mån och snart 3 år). Så ibland får han helt enkelt ta med sig en unge in på toan om så krävs. (Gäller även mig så klart)

 2. P skriver:

  Visa gärna bilder på trädgården 🙂
  Mvh / Trädgårdsnörd

 3. Gh skriver:

  Er högsta dröm är att få gå på toa ifred? Vad lever ni med för sorts män? Vad har era barn för uppfostran om de hysteriskt hänger o vrålar i handtaget då ni går på toaletten?? Barn som ni sen tillåter inspektera ert bajs? Jösses man slutar aldrig förvånas.

  1. Elin skriver:

   Jag tror inte du har barn. Annars skulle du förstå 😉

   1. GH skriver:

    Har 3 barn ingen har någonsinn betett sig så.
    Självklart tar min man barnen VARJE gång om jag vill gå på toa. Är jag själv får de va i köket bakom grinden, de större barnen skulle adrig drömma om att hänga i vråla i handtaget? För det första stör man ju den som är på toa sen riskerar man ju att dörren går sönder efter ett tag?

  1. Anna R skriver:

   Det har inte direkt med uppfostran att göra om barnet blir ledsen när man låser in sig på toaletten utan dom. En del barn behöver mer närhet och behöver ha en vuxen människa i närheten för att inte bli orolig. Min äldsta satt nästan fast i famnen och skulle vara högst en meter i från mig de första 2 åren av sitt liv. Nu är hon en trygg liten 4 åring som klarar av att leka ensam. Yngsta däremot försvann iväg från oss föräldrar så fort han lärt sig krypa. Inga problem alls att ingen fanns i närheten tyckte han. Så det har inte med uppfostran att göra om barnet är tryggt utan sina föräldrar. Det har med personlighet att göra och sånt kan man inte ”lära bort”, det får ta den tid det tar för barnet att bli tillräckligt trygg ensam. Försöker man stressa fram det får det motsatt effekt och barnet blir ännu otryggare.

   Och det där med att dom gärna vill se på bajset. Dom kommer in i en ålder som kallas ”kiss och bajsåldern” och då är allt med kiss och bajs jätteintressant. Att avdramatisera det och låta dom få titta om dom vill och prata om det och inte göra någon stor grej av det gör att dom blir avslappnade och då kan det bli mycket lättare att potträna om dom inte känner att det är något äckligt och nästan förbjudet. Men alla gör ju som dom själva känner är bäst. En del låter barnen titta i toan och andra inte. Sånt som är äckligt för dig är inte äckligt för någon annan och tvärt om 🙂

 4. A skriver:

  Jag har aldrig med mig barn på toa är mannen hemma är dörren låst o är jag själv med barnen så är dörren öppen men kommer dottern ber ja henne gå ut o lämna mig ifred vilket hon respekterar. Nu när vi toalettränar henne så ber hon oss ibland stanna o ibland ber hon oss gå ut o lämna henne ifred vilket vi respekterar, skulle aldrig falla mig in o ta med barnet på toa när man är hemma

 5. Frida skriver:

  Vilken blomma var det som var frätande? Är rädd att jag har farliga blommor i trädgården…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..