ANNONS

Att vara en förebild

/

Tänkte börja dagen med att besvara denna:

blondinbella plastik operation

Precis som du säger så väljer alla själva. I mitt fall så är det stor skillnad på att lägga märke till att kroppen har förändras till att vara missnöjd med det man ser. Jag ser att min kropp har ändrats mycket efter två barn men det betyder inte att jag känner mig missnöjd på något sätt. För min del spelar det ingen större roll om brösten korvar sig lite, hade jag gjort det så hade jag antagligen inte visat upp det för en miljon människor. Jag har en väldigt avslappnad inställning till mitt yttre. Det är kul att känna sig vacker, men känslan av att vara vacker har inget med bröstens form eller magens mjukhet att göra.

blondinbella mjuk mage

Mjuk mage, vad spelar det för roll?

Sin syn på kroppen börjar oftast hemifrån.  Nu när jag har barn så blir det ännu viktigare för mig att tänka på vad jag signalerar. Gillis säger redan varje morgon ”Ska mamma sminka sig nu?”. Jag kommer behöva motivera varför jag gör som jag gör när dom blir äldre. Att ha tandställning behöves för att det blir lättare att rengöra tänderna, acne gör ont i ansiktet, smink får mig att känna mig piggare (men dom kommer alltid att se mig mer osminkad än sminkad). Däremot att operera brösten skulle jag aldrig någonsin göra. Det kommer säkert komma dagar i framtiden då Gillis och Sally är osäkra på sina kroppar, ska jag sända ut då att det bara är något att ”fixa”? Lägga sig under kniven och sedan är allt bra? Jag tycker inte det. Om de vill plastikoperera sig som vuxna, fine men idealet ska inte ha kommit från deras egen mamma.

Jag kommer heller aldrig att stå framför spegeln och säga att jag är tjock eller ful i något plagg/bikini. För det om något sätter spår i barn och snart står dom där själv och letar fel. Jag vill inspirera mina barn att visst det är roligt med kläder och att få känna sig fin. Jag märker redan nu på Gillis att han älskar att välja plagg på morgonen. Men, det är en otroligt liten del av vardagen. Det finns så mycket mer intressanta saker att ägna sig åt. Och framför allt så har utseendet ingenting med ditt värde som människa.

168
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00