Sökes: mamma/pappavänner

Det är så roligt att höra er berätta att ”Sökes: Vän-inläggen” har gett er nya vänner. Tusen tack för alla fina historier och bilder ni skickat till mig. En av de som hört av sig till mig efter detta inlägg var Evelina som sökte en mammavän i kommentarsfältet här på bloggen – som hon också hittade. Just mamma/pappavänner vet jag att det är många som söker, även jag när vi flyttade till Lidingö. Det ger så mycket att ha någon man kan träffa i parken spontant efter förskolan eller helgmornar när man är uppe alldeles för tidigt. Hur som helst, Evelina och hennes man har efter detta tagit fram tjänsten: Rulla vagn. Det är en tjänst som gör det enklare att hitta andra föräldralediga i närområdet än i ett kommentarsfält.

 

image

 

Här är jag och Gillis med lillasyster i magen. Väntar du barn eller precis fått barn, gå in på sidan och hitta andra föräldrarlediga. Det ger mycket att hitta någon att dela vardagen med, bara få rulla vagn ihop (eller rulla vagn men med bebis i bärsele hehe), stötta varandra vid sömnlösa perioder, gnälla lite och dricka obeskrivligt mycket kaffe tillsammans är guld värt. Eller hur ser ni på saken, hur såg er föräldraledighet ut?

 

I samarbete med Rulla Vagn

 1. Smart grej!

  Jag skulle verkligen vara i behov av detta. Speciellt från nästa vår då jag ska vara pappaledig. Att hitta lediga mammor nu för min sambo verkar inte vara jättesvårt, men knepigare är det med papporna.

  Det vore jätteroligt att få kontakt med ett gäng andra farsor som ska vara hemma under typ samma period. Ska spana in hemsidan!

 2. Jag bara kom att tänka på att det var längesen jag såg ett inlägg om bakverk, choklad och sötsaker. Det kanske är så att du slutat eller minskat på sockret och därför gått ner i vikt nu inför sommarn!? 😀 såklart man kan äta det ändå utan att blogga om det, men tidigare var sötsakerna en väldigt stor del av bloggen. Och det är ju inte min ensak hur du gått ner i vikt, men det var bara en liten fundering. Och jag vet att det inte är nåt du skulle erkänna isåfall, utan köra på ”nej, jag har inte gjort nåt mer än att vara aktiv med två småbarn”. Hehe, men det klär dig iallafall!

  1. Det var ju inte många dagar sen hon la upp en bild ätandes på chockladbollar
   Jag tror det är som hon säger, hon rör på sig hela tiden och med 2 små barn så sitter man oftast inte ner särskillt mycket. Sen äter väl de flesta mer sötsaker i perioder

  2. Låter som en sån där klassisk ”spydig kommentar som skall försöka låta snäll.”
   Jag tror säkert att Isabella hade erkänt om hon slutat med sötsaker, det är ganska otrevligt att skriva ut en kommentar som i slutändan betyder: ”Jag vet att du skulle ljuga.” Det är väl onödigt att kommentera folks matvanor, eller vikt överhuvudtaget?

  3. Vore det inte skönt att släppa det här med vikt när det inte är ett tema? Hon har ju beskrivit det som verkar vara en helt vanlig och sund livsstil, och det finns väl ingen anledning att redogöra mer runt det? Vill man diskutera vikt och hälsa finns det säkerligen forum med det syftet.

   1. Vore galet skönt att slippa alla kommenterat om
    hennes utseende… åhhhh vad snygg du är!!! läser man här hundra ggr om dagen, speciellt sen när hon gått ner i vikt! Vad fan skärp er! Har ni inget vettigt att säga så knip!

 3. Jag och en jobbarkompis blev gravid samtidigt av en slump och har sen dess umgåtts mycket mer än innan vi fick barn. Pratar dagligen med varandra och träffas minst två dagar i veckan, och då jobbar jag även två dagar ska tilläggas. Hon är nu mer min bästa vän och stt vi trots 12års åldersskillnad kan prata med varandra om allt mellan himmel och jord är guld värt! Såå häftigt att vi plussade i stort sätt samtidigt och jag blev så chockad när hon visade en bild på jobbet på sitt gravtest och jag bara gapade och sa att jag också var gravid! Underbart att haft någon att dela graviditeten med och sen att dela alla kommande år med tillsammans med våra barn

 4. Smart människa den som grundade Rulla vagn! Heja heja!
  Ungefär som Citypolarna för oss barnlösa som bytte stad pga studier, jobb osv. Vuxna människor är inte det lättaste att skaffa sig.

 5. Det finns ett nystartat företag som heter Go Frendly. Deras app lanseras under sommaren har jag för mig och riktar sig till tjejer/kvinnor som vill träffa nya vänner, oavsett om man vill gå på barnvagnspromenader eller bara flyttat till en ny stad och inte känner någon. Två coola kvinnor som startat (jag har turen att känna en av dem), värt ett besök

 6. Hej Isabella! Jag tycker att dina inlägg ”vän sökes” har varit helt fantastiska! Har pratat med några stycken men tyvärr har det runnit ut i sanden, en del som lägger upp ”vän-annonser” är inte helt seriösa alla gånger eller orkar i slutändan inte anstränga sig.
  Skulle tycka det var jättekul om du snart ville lägga upp ett sådant inlägg igen.

  Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..