Utbildning på jobbet

Idag så var Camilla här från Life in Mind (vi hade en kampanj med Trygg Hansa för ett tag sedan om ni minns) och genomförande en HLR-kurs med alla som var på kontoret idag. Åh så givande. Jag har varit på väg att gå många gångar på liknande kurser men så har det inte blivit av på grund av tidsskäl och lite lathet om jag ska vara ärlig. Jag vet hur man ska göra i teorin men jag har aldrig fått testa på en docka under en kurs. Det var otroligt nyttigt och jag är tacksam över att det blev av. Det var otroligt tungt att trycka så mycket som man skulle, vi alla blev helt svettiga och då hade vi hållit på med 30×2 inandningar i två minuter bara.

 

blonbinbella HLR
blondinbella kompressioner
blondinbella HLR utbildning

 
Efter kursen så laddade jag ner appen SMSlivräddare och registrerade mig, har ni gått en HLR-kurs så gör det också. 25 människor om dagen råkar ut för hjärtstopp i Sverige, när larmet når 112 så får alla i närheten som är registrerade ett sms om att skynda sig dit för att hjälpa den medvetslösa människan. Jag skulle gärna gå en fortsättningskurs om hur man använder en hjärtstartare också. Men som Camilla sa, att kunna göra 30 tryck och 2 inblåsningar kommer man väldigt långt med för man håller igång hjärtat tills ambulanspersonal är på plats. Är tacksam för att bolaget gick kursen!

 1. Emelie skriver:

  Tycker att Camilla var superduktig instruktör! Förra året hade Scandic Karlskrona en gratis kurs (de som ville fick vara med) i HLR tillsammans med Life in Mind. Hoppas att ditt inlägg kan inspirera fler att gå liknande kurser! 🙂

 2. Håller med många här, en riktigt bra utbildning som alla borde gå. Super att bloggen kan (förhoppningsvis) inspirera andra att göra samma sak. Detta är ännu en sådan sak som är svår att ta in att det händer, även unga människor. Men tyvärr inträffar det. Ofta. Tid är allt i dessa situationer, så ju mer man vet desto större chans att rädda ett liv. Ett liv som lika gärna kan vara din älskade familjemedlem.

 3. Kanonbra utbildning som alla borde gå, vilken lättnad att veta hur man ska hantera en situation när något sånt händer! Fick bara spontant en fråga, jag vill minnas att jag på min senaste kurs fick lära mig att man inte behöver göra inandningar utan bara bröstkompressioner (?), var det någonting som nämndes i er kurs eller är det alltså tillbaka att man ska göra inandningar? 🙂

 4. Mia skriver:

  Jag är också instruktör av såna här kurser, och jag vill verkligen slå ett slag för att träna på att använda hjärtstartare. De är verkligen helt idiotsäkra, så efter att man har tränat med dem behöver man inte alls känna sig osäker på hur de används. Det bästa är om ni kan hitta var närmaste hjärtstartare finns från hemmet/jobbet/parken etc och räkna hur lång tid det tar att ta sig dit i ett akutläge. I Stockholm har jag för mig att det i snitt tar tolv minuter för ambulansen att komma fram, men man vill helst använda hjärtstartaren inom fem minuter efter ett hjärtstopp. Så det kan verkligen vara värt att någon drar och hämtar hjärtstartare om det är flera personer kring en människa som fått hjärtstopp.
  Bra med kurs och tack för att du lyfter ett så viktigt ämne!!

 5. Hannah skriver:

  Jag går i åttan och i min skola så har de infört att man i varje årskurs (4-9) får lära sig lite om HLR (eller CPR eftersom jag går i en hälften engelsk skola) och sen i åttan gör man ett skriftligt prov på det och i nian utför man HLR på en docka (större än den på dina bilder och lite mer verklig) så vi verkligen lär oss, de som klarar det provet går ut nian med certifikat i HLR. Och vi lär oss även hur man använder en hjärtstartare så det är toppen!

  1. Det låter ju superbra! Klokt beslut av skolan tycker jag det låter som! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..