Barnkläder

Som ni vet är jag affärsängel för Businesspodden under tre månaders tid vilket är jätteroligt. Idag har jag fått höra ytterligare sex ambitiösa entreprenörer berätta om sina affärsidéer under pitchtillfälle nummer två. Det är så kul att dras med i entreprenörernas engagemang och se deras ögon lysa sådär, jag berättar mer för er om det ikväll. Nu ska vi hem till barnens ena kusinpar. Jag beställde hem lite kläder till dom från KidsBrandStore som jag har ett samarbete med nu. De har massa fina barn och ungdomskläder, tyvärr är våra barn lite för små för att kunna beställa plagg därifrån men ena kusinen kunde välja några plagg, kul! Har ni barn mellan 8-18 år så får ni passa på: uppger ni koden ISABELLA20 så får ni 20% på hela deras sortiment (tom. 29/4). De öppnar även en fysisk butik i Täby Centrum snart.

Blondinbella, barnkläder

Denna klänning fick Iris, hon älskar rosa!


-I samarbete med KidsBrandStore-

 1. Sov som en prins/prinsessa. ❤️

  namonest.tictail.com

 2. Rosie skriver:

  Du skriver att din dotter älskat rosa. Det är kanske inte är så överraskande med tanke på hur du klär dina barn. Du väljer ut väldigt sterotypiska plagg och följer alla normer. Gillis har väldigt ”pojkiga” plagg och Sally väldigt ”flickiga”, hur du väljer att klä dina barn är också en del av uppfostran. De lär sig vilka kläder och färger de trivs i och det påverkas självklart av dina val. Menar inte att peka finger nu och säga att du har fel, du är en underbar mamma men jag blir bara besviken på hur samhället ser ut.

  1. S skriver:

   Läs igen klänningen är till en av barnens kusiner du ser ju själv att den är för stor för Sally.. O de du säger stämmer inte alls min dotter är 3 klär henne i alla färger men hon personligen älskar rosa o väljer de själv!

   1. Rosie skriver:

    Det är bra att du klär henne i alla färger. Det kan vara så att hon älskat rosa för att hon vill. Men det är ofta så (tyvärr) att flickor börjar gilla rosa för att hela samhället är format så. Jag har jobbat på en förskola där en flicka som inte tycker om rosa blir utstött och mobbad bara för att hon inte är tillräckligt ”tjejig”.

  1. Fanny skriver:

   Så vitt jag vet är inte Iris hennes dotter..

  1. I skriver:

   Iris är inte bellas dotter!

   1. Rosie skriver:

    Andas people. Spelar ingen roll vems unge det är, fortfarande ett problem.

  1. Frida skriver:

   Får ganska ofta frågan om mitt barn är en pojke (8 månader gammal) för han ser ut som en pojke men han har en hel del rosa i sin garderob. Nu börjar det bli lite tröttsamt så när någon kommenterar hans rosa byxor (som liksom bara är rosa, inga rosetter, glitter eller spets på) så svarar jag att ”Jo, men han är bög”. Hahahha.. de blir väldigt tysta efter det 🙂

  1. Vicky skriver:

   Oavsett vems dotter Iris är, så bill jag ju bara poängtera att Sally ofta har Gillis gamla kläder på sig. Hon har en blå overall och är ganska ofta klädd i grönt/blått. Ser därför inget problem i att Bella vill utöka Sallys garderob med lite mer rosa och blommor för att balansera.

   Oavsett om samhället har präglat en viss färg och typ av leksaker på ett barn eller inte, så köper du inte en spindelmannen pyjamas till en unge som önskat sig en rosa enhörningspyjamas. Lika lite som om Gillis önskat sig en Cars-säng, får han inte en pumpasäng i askungen-anda. TVINGA inte ditt barn att få något de inte vill ha. Själv tyckte jag om bilar när jag var liten. Enda gången jag fick leka med bilar var när min lillebror föddes och HAN (som var helt ointresserad av bilar) fick en trampbil och bilbanor etc. Jättetråkigt att inte få leka med det jag ville, tyckte ju jag. Nu var min preferens emot könsnormen. Men om ett barns preferens går MED könsnormen ska man väl inte undertrycka den för det?

 3. Anna skriver:

  Så söt klänning 😀

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..