En bra söndag

Vi har en gavel vid vårt hus där det blir helt vindstilla, när solen ligger på blir det väldigt varmt. Idag har jag kunnat sitta i t-shirt. Vi la ut en filt i gräset och tog ut leksaker och så hängde vi på tomten under eftermiddagen (vi har en tomt! Får fortfarande wow-känslor). Vid tre kom våra vänner Frida, Willy och Miltons bästis Milton över. Vi busade och åt middag, Odd grillade. Milton blir storebror i juni, så kul!

 

IMG_4515
IMG_4516

 

Nu sover barnen, köket är fint och jag ska sätta mig och jobba. Eftersom jag var hemma i fredags så har jag en hel del att göra ikväll. Mitt jobb känns faktiskt alltid kul och det är få förunnat att säga så. Jag åkte taxi häromdagen och chauffören sa ”Det är få människor som älskar sitt jobb”. Han syftade på att han var en av dom som gjorde det och då kunde jag le mot honom i spegeln och säga att ”vet du, det gör jag också”. En viktig del i varför jag har så lätt att älska mitt jobb är för att jag ser på det utan en massa prestationskrav. Visst, radar vi upp alla målen för alla bolag skulle man kunna få en klump i magen och känna ojdå. Men jag är ingen prestationsprinsessa som ställer så höga krav på mig själv att det blir till mentala krokben. Jag har bestämt mig för att vakna varje morgon med inställningen att jag ska ha roligt, njuta och göra så gott jag kan.

Jag kommer inte snabbare framåt genom att oroa mig, älta eller ångra saker jag sagt eller gjort. Däremot, min rätt avslappnade inställning bidrar till ett personligt lugn och det i sin tur gör skillnad i mitt jobb än att bara ösa på och hoppas på det bästa. Been there, done that. Jag vet inte om det är att jag blivit äldre som påverkat mig eller rollen som mamma. Men oavsett så tar jag det mesta med en fokuserad klackspark idag.

Det är jäkligt bra.

  1. Älskar ”mentala krokben”. Bra skrivet. En fråga! Du skriver att ”det är ingen idé att oroa sig, älta” osv, och det fattar ju vem som helst att det inte är någon idé och yet, det kan vara SÅ svårt att ändå släppa den där oron och ältandet. Och så finner man sig en vecka efter att ha ältat samma sak i en vecka. Eller ”man”, JAG iallafall. Vad har du för tips för att inte älta och oroa sig? Är det att fokusera på det positiva och inte det negativa?

  2. Sanna skriver:

    Vilken otroligt härlig inställning Isabella!
    På mitt förra jobb (jobbade inom kundtjänst i tre år) så hade jag samma känsla som du beskriver, jag gillade verkligen mitt jobb! Nu pluggar jag, och jag hoppas verkligen, när jag börjar jobba igen, att jag kommer trivas lika bra! 😀

  3. Tack för tipset! Allting är ju relativt, studier stressar även om det inte alltid handlar om rocket science. Det är ju egentligen ingen skillnad vad man gör, bara hur man förhåller sig till det.. Ska försöka koppla av och sluta känna prestationsångest 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..