En bra söndag

Vi har en gavel vid vårt hus där det blir helt vindstilla, när solen ligger på blir det väldigt varmt. Idag har jag kunnat sitta i t-shirt. Vi la ut en filt i gräset och tog ut leksaker och så hängde vi på tomten under eftermiddagen (vi har en tomt! Får fortfarande wow-känslor). Vid tre kom våra vänner Frida, Willy och Miltons bästis Milton över. Vi busade och åt middag, Odd grillade. Milton blir storebror i juni, så kul!

 

IMG_4515
IMG_4516

 

Nu sover barnen, köket är fint och jag ska sätta mig och jobba. Eftersom jag var hemma i fredags så har jag en hel del att göra ikväll. Mitt jobb känns faktiskt alltid kul och det är få förunnat att säga så. Jag åkte taxi häromdagen och chauffören sa ”Det är få människor som älskar sitt jobb”. Han syftade på att han var en av dom som gjorde det och då kunde jag le mot honom i spegeln och säga att ”vet du, det gör jag också”. En viktig del i varför jag har så lätt att älska mitt jobb är för att jag ser på det utan en massa prestationskrav. Visst, radar vi upp alla målen för alla bolag skulle man kunna få en klump i magen och känna ojdå. Men jag är ingen prestationsprinsessa som ställer så höga krav på mig själv att det blir till mentala krokben. Jag har bestämt mig för att vakna varje morgon med inställningen att jag ska ha roligt, njuta och göra så gott jag kan.

Jag kommer inte snabbare framåt genom att oroa mig, älta eller ångra saker jag sagt eller gjort. Däremot, min rätt avslappnade inställning bidrar till ett personligt lugn och det i sin tur gör skillnad i mitt jobb än att bara ösa på och hoppas på det bästa. Been there, done that. Jag vet inte om det är att jag blivit äldre som påverkat mig eller rollen som mamma. Men oavsett så tar jag det mesta med en fokuserad klackspark idag.

Det är jäkligt bra.

  1. haha! det här är en så oerhört underhållande kommentar.
   finns det lag på gräslängd? kliar det i klippfingrarna?
   hoppas du kan få ett gräsklipparjobb i sommar så du får leva ut ditt intresse fullt ut!

 1. Tyvärr jobbar många åkare och taxichaufförer under dåliga förhållanden och dåliga löner.
  Tänk gärna på det nästa gång du åker taxi och tippa generöst.

 2. Är det verkligen få förunnat att ha ett jobb de tycker om och ”längtar till”?
  Känns som en klyscha många egenföretagare kör med, men jag vet flera som har ett jobb de trivs med och mår bra av, jag själv är en av dem.

   1. Trivs oxå med mitt jobb utan att det är karriärsinriktat.. Trött på bilden som målas upp ibland, att alla med ”vanliga” jobb typ lider.
    Alla vill inte samma saker heller. Lite överanalyserat i min mening..

  1. Kan bara hålla med! Hur yolo är det att jobba röven av sig 6-7 dagar i veckan i flera år som många företagare får göra för att ens gå runt. Tacka vet jag att gå ut från jobbet och inte tänka en sekund mer på det under min fritid och då har jag ändå ett jobb jag tycker är roligt!

 3. Mycket upprepningar är det iaf. Som att vara en slarver mm. Väldigt ofta skrivs det om det å karriären/relationen. Samma tankar.
  Givetvis kanske det blir så när man måste prestera texter varje dag, men vore kul med nya ämnen.

 4. Du utstrålar inte personligt lugn när du är i TV direkt, utan det känns forcerat och spänt. Du bara måste få höras även om det innebär att du avbryter någon annan.

   1. Ha ha klockrent svar!!! Hur många är trygga och helt sig själva i tv om man inte är med dagligen (om ens då). Inte många.

 5. Jag älskar också mitt jobb. Njuter av det ofta. Älskar kollegor och arbetsuppgifter.

  Och jag är tjänsteman på en myndighet, oerhört långt ifrån världen som egenföretagare lever i.

 6. Jag vill tacka dig för den inspirationskälla du är!
  Trivs bra på mitt jobb men tänker nu ta steget och lägga till ytterligare en examen parallellt med arbete och småbarn och har ett mål att inom 10 år ha egen verksamhet inom HR-området. Mycket är tack vare ditt GO! Kan du så kan jag:) Man är sin egen lyckas smed och lyckas jag inte första gången så får jag väl försöka igen☺️
  Tack för att du delar med dig!

   1. Vilken tur att du upplyste mig, jag kopplade faktiskt inte det först så ditt syrliga svar kändes onödigt.

 7. Jag är uppväxt i villa med stor tomt, i en by. När jag blev tonåring och fick kompisar som bodde inne närmsta stad var det något med det som kändes lockande. Att ha grannar vägg i vägg och under golvet och över taket. Att vara i stan direkt när man kom ut från bostaden. (Till skillnad från 25 min med buss från där jag bodde för att komma in till stan). Det kändes liksom lite isolerat och långt bort till allt och alla. Så flyttade jag senare hemifrån och har allt sedan dess bott i lägenhet i större städer. Och OJ vad jag kan sakna att ha en tomt i dag. Tänk vilken lyx att bara kunna öppna dörren och gå ut på sin egen tomt. Och tänk även vilken lyx det är att kunna ha ett eget tvättrum, eller bara en egen tvättmaskin, så man kunde slippa kånka på all tvätt till tvättkällare som ska bokas, särskilt nu när jag har blivit lite handikappad. Annars skulle jag inte klaga över det. Men det kan vara svårt att se allt det fina och bra man har i sitt liv, så som det är här och nu. Kanske allra mest när man är ett barn, för då är det ju liksom bara som det är.

 8. Kul att du svarar så flitigt på kommentarer! 🙂
  Ni verkar haft det sjukt mysigt. Älskar också trädgårdar, man kan ha så mycket kul i dem!

  Till skillnad mot vad folk kommenterat ovan tycker jag dina beskrivningar av vardagen känns just äkta. Du skriver saker andra bloggare hade censurerat förmodligen. Skitkul att läsa en blogg utan filter. Diggar dig mycket!

 9. Jag arbetar som lärare. Har tämligen dåligt betalt med tanke på min utbildningstid. Jag arbetar långt mer än en heltidsvecka. Jag sliter mitt hår för att få eleverna att nå målen (ma/NO årskurs 7 – 9). Jag sliter mitt hår för att klara undervisningen trots alla skolans besparingar. Jag sitter på elevvårdsmöten, som skäl mycket av min tid och kämpar för att trassliga elever ska hitta rätt och få det bra i skolan. Det finns så mycket som är jobbigt och tufft i skolans värld. Men vet du vad?

  Jag ÄLSKAR mitt jobb! Jag längtar till varje dag!

 10. Usch vad vissa är syrliga i kommentarsfältet, blir så tråkig stämning då. Om man inte har något konstruktivt att skriva, varför ta sig tiden? Vi måste bli bättre på det här hörrni! 🙂

 11. Åh, vad härligt ni ser ut att ha det! Drömmen för oss är också att bo i hus, gärna på en gård lite i utkanten av byn. Hade varit så härligt att bara kunna kliva ut genom dörren med dottern och se henne springa runt utan massa trafik runt hörnet. Att kunna renovera utifrån sina egna behov och smak utan att krångla med hyresvärden hade också varit hur gött som helst!

  Se nu till och njuta och Keep up the good work!

 12. Hej ! Låter som en underbar inställning. Jobbar som mellanchef och hur skall man hantera en chef/vd som dumpar alla möjliga uppgifter och säger jag har en utmaning åt dig .där jag ej har mandat att besluta vare sug om pengar eller resurser. Känns bara hopplöst vad tycker du om detta?

 13. Det beror ju på varifrån det blåser om det blir vindstilla vid din gavel, Bella. Antar att gaveln är på sydsidan, så då är det lä där om det blåser nordlig vind. Om det däremot är västlig eller sydlig vind kommer vinden att kännas även där.

  1. Sydliga vindar brukar ju dock vara varma. Västliga kan ju blåsa in luft från havet de med, men sydliga och östliga vindar brukar på sommaren och våren vara varma. Ryssvärmen liksom… Sen på vintern blir de östliga också kalla 🙂

 14. Det står ”Miltons bästis Milton” i texten, antar det ska stå Gillis bästis Milton eller Sallys bästis Milton?

 15. Hej Isabella

  Hade varit intressant att läsa din berättelse ang utbrändhet. Har för mig att du var utbränd för några år sedan? Fortfarande ett hett ämne. som sagt hade varit spännande att läsa om dina upplevelser och erfarenheter kring detta?

 16. Vilken härlig eftermiddag! 🙂 Tänkte höra vart har ni köpt den fina Audi-sparkbilen? Så himla fräck! Ös på Isabella!

 17. Oj vad mycket negativa kommentarer det genererade att du skrev att du trivs med ditt jobb. Du relaterade dessutom till en taxichaufför som har ett helt annat yrke än dig så det bidrar inte direkt till en bild av att endast entreprenörer älskar sitt jobb som många kommenterar… Kul att du älskar ditt jobb tycker jag, jag upplever också att de flesta inte tycker om sitt jobb, utan att det tar emot att gå till jobbet.

  Till det jag egentligen ville fråga; kan din bearbetning av att du tidigare bränt ut dig vara anledningen till att du är så fri från prestationskrav? Du har ju ändå redan gått in i väggen än gång?

 18. Det känns som att du skriver att du älskar ditt jobb osv osv typ varje månad., det är ju jättebra men kanske kan bli lite tjatigt :/
  Kan du inte köra te.x. vad du har i din garderob, kläder för sommaren/semestern till dig och barnen? Eller berätta lite tips vad man kan tänka på om man ska resa med små?
  🙂

 19. Tack för tipset! Allting är ju relativt, studier stressar även om det inte alltid handlar om rocket science. Det är ju egentligen ingen skillnad vad man gör, bara hur man förhåller sig till det.. Ska försöka koppla av och sluta känna prestationsångest 🙂

 20. Vilken otroligt härlig inställning Isabella!
  På mitt förra jobb (jobbade inom kundtjänst i tre år) så hade jag samma känsla som du beskriver, jag gillade verkligen mitt jobb! Nu pluggar jag, och jag hoppas verkligen, när jag börjar jobba igen, att jag kommer trivas lika bra! 😀

 21. Älskar ”mentala krokben”. Bra skrivet. En fråga! Du skriver att ”det är ingen idé att oroa sig, älta” osv, och det fattar ju vem som helst att det inte är någon idé och yet, det kan vara SÅ svårt att ändå släppa den där oron och ältandet. Och så finner man sig en vecka efter att ha ältat samma sak i en vecka. Eller ”man”, JAG iallafall. Vad har du för tips för att inte älta och oroa sig? Är det att fokusera på det positiva och inte det negativa?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..