ANNONS

En krokig resa

/

Det har verkligen inte varit en rakt uppåtstigande karriärsväg jag har gått. Man tror lätt det, att en man en dag vaknar upp som entreprenör och startar ett bolag som går med vinst direkt. Jag har ju startat elva aktiebolag under tio års tid. Det är jäkla massa investeringar som gått dåligt.  Men jag ser det inte som ett gäng misslyckanden, inte alls. Jag ser det som nio gånger jag bromsat in, varit prestigelös och insett att det inte är lönt att fortsätta och därför gått vidare. Jag hade säkert kunnat under dessa nio bolag innan de tre jag driver idag, valt att känna att det här med entreprenörsskap inte riktigt är min grej för att det gått skit många gånger. Men återigen så har jag istället fokuserat på all erfarenhet jag har fått under tio års tid.

Skärmavbild 2016-04-05 kl. 10.42.40

Att vara snart 26 år och ha erfarenhet av 10 års tid som företagare är fantastiskt. Det hade nog varit mer logiskt att befinna mig här som 36 åring. Det jag vill säga med det här inlägget är att om det tog 10 år för mig att hitta rätt, bli ordentligt lönsam och lyckas på riktigt (i år omsätter bolagen totalt 30 miljoner kronor) så räkna inte med att första bästa satsning du gör kommer att bli the one. Det tar tid och en jäkla massa energi. Nyckeln är att ge upp i tid kortsiktigt med en idé som aldrig lyfter men aldrig långsiktigt, någon gång lossnar det.

62
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00