Lite allt möjligt

Barnen sover äntligen, hemmet är städat och det är dags för jobb tills 30 grader i Februari börjar. Det är skönt att bara få undan lite så jag inte blir begravd med mail imorgon när jag är på kontoret. Det kommer att bli en kort vecka för mig, dels är det ju redan tisdag imorgon samt att jag är hemma med barnen på fredagar. Men utöver det så åker jag till Zurich på onsdag, ett dygn för att ha ett event på Scandinavia Hair som är en salong där som säljer Löwengrip Care & Color. Jag insåg typ nu att eventet såklart kommer att vara på engelska så jag kommer behöva öva lite på det jag ska säga på plats. Språk är som ni vet inte min starka sida, därför känns det också extra kul. Jag mår bra av när jag får lämna min trygghetszon då och då.

Jag tittade på klipp när Zara Larsson sitter i morgonshower utomlands och blir intervjuad. Jag sparade de klippen i mitt mentala arkiv för inspiration och pepp. Sådär avslappnad vill jag också vara på ett annat språk. Skönt att ha en tydlig målbild. Vad gör jag då för att bli bättre? Jag lyssnar på engelska poddar, tar fler och fler möten på engelska och sätter mig i situationer där engelska är ett måste. Det blir bättre.

 

IMG_3579

 

En helt annan sak, jag ser att det kommer kommentarer om min vikt ibland, även en hel del mail. Ni har skrivit att jag har gått ner i vikt men det är inget jag har märkt av. Man gör ju sällan det. Jag ställde mig dock på vågen i helgen sedan graviditeten och ni hade rätt, jag gått ner i vikt efter att Sally föddes. Jag ligger lite under min vikt som jag hade innan henne också men det är inte så konstigt när man har två barn. Jag sitter ju aldrig still. Kroppen har också förändrats. Jag har inte samma kropp som innan barnen. Jag är rakare nu och mindre former. Varför har jag ingen aning om och jag bryr mig inte heller ett dugg. Jag har alltid tyckt om mig själv oavsett kilo, bröstens size eller antal finnar i ansiktet.

Hur jag ser ut är en väldigt liten del av vad som är jag. Det är befriande att känna så. Jag är mer fokuserad på min hjärna och vilka tankar jag ägnar tid åt under dagarna. Det jag tänker på och det jag presterar, det är betydligt mera jag än det skinn jag lever i.

Däremot kan jag lova er att jag aldrig någonsin kommer att gå på en diet, utesluta mat eller ge upp fika och godis. Vissa människor mår bättre av att dra ner på sockret men goda saker är en stor del av mitt liv. Speciellt sedan jag fick barn. Får jag inte fika med något varje dag så blir allt tråkigt. Dessutom har jag aldrig riktigt frossat, äter man sånt man gillar hela tiden så kommer ju aldrig ett äta-tills-man-mår-illa-behov. Jag har alltid varit en gottegris men jag är en gottegris som rör på mig mycket i min vardag, därför går det ihop. 

 1. Julia skriver:

  Tips pa att bli mer sjalvsaker med Engelskan (fran en som bor i Engelsktalande land):

  – Inte ha undertexter pa film och serier (nu forutsatter jag att ni har det). Blir lattare att borja med en film/serie du redan sett. Hjalper med att forsta dialekter och aven att neutralisera ett tungt svenskt uttal av engelska ord.

  – Ha ett ”word of the day” som du valjer av slump och ova pa att dels uttala ordet men ocksa bygga meningar runt just det ordet. Jag gjorde en egen lista av ord passande for Business English for att hjalpa mig i arbetet.

  – Sjung sanger pa engelska efter att ha last texten (hello shower songs).

  – Valj en person/karaktar och gor en latsas intervju dar du ar bada personerna. Spela in och lyssna efter bitar dar man kan hora osakerhet eller svarighet med uttal – ova pa dom.

  – Las bocker i orginalsprak, Engelska, och highlighta eller kolla upp ord/meningar/uttryck som ar nya. Gor en lista pa dessa och lagg till exempel pa situationer da dom kan anvandas.
  Tycker personligen inte om att lasa bocker pa svenska skrivna av engelsktalande forfattare. Man kan verkligen forlora sa mycket av forfattarens sprak om oversattaren inte kan overfora samma kansla.

  – Kolla filmer och serier med icke-amerikansk engelsk dialekt. Samma med musik. Det har hjalpt mig med att inte bara kanna igen olika dialekter men aven att variera mitt sprak och uttal baserat pa vem/vilka jag pratar med. Om du klarar av att se Gavin and Stacey utan undertexter sa kommer du garanterat att ha mer sjalvfortroende i din engelska 🙂

  – Lek pajas och sag enkla meningar med olika engelska dialekter. Tank Downton Abbey, Bondi Beach Rescue, The O.C, Real Housewifes of New Jersey etc. Hur kul som helst och super effektivt!

  – Fraga! Mitt absolut basta tips for att fa battre uttal eller forsta ett ord/uttryck ar helt klart att fraga vad det betyder och sedan upprepa samma ord ett par ganger for ratt uttal.

 2. anonym skriver:

  Gillar hur de ändras i fältet för hur kommentar kommer fram 😉 /ANonym

 3. anonym skriver:

  Se du aldrig dina bilder på bloggen?

 4. anonym skriver:

  Det är väl klart att du insett det, att du gått ner i vikt. Dina kläder? Dina bh? Linnen? Du har förklaringar till allt minsann =)

 5. Marie skriver:

  Hej Isabella

  Jag har läst din blogg sedan… ja, många är tillbaka. 10 år tror jag, men aldrig lämnat en kommentar tror jag. Det är så inspirerande att läsa om ditt förhållande till din kropp. Media idag är fullt av rätt och fel, teorier om mat och träning och bilder på vad som framställs vara friska, eftersträvansvärda kroppar. Hos mig skapar det stress. Jag har alltid haft ett komplicerat förhållande till min kropp och när jag var yngre även till mat. Jag har alltid haft en liten mage, oavsett matintag och vikt så putar den lite. Jag är ambitiös, har ett bra jobb, driver nätverk, tränar, rör på mig och äter mestadels bra. Men kan ändå inte släppa de negativa tankarna om min kropp. Det blir bättre med åren. Men ändå inte helt bra. Så det är så härligt med din blogg där just kropp, mat, rätt och fel inte är i fokus. Utan prestation, familj,företagande osv lyfts istället. Tack inspiration och att du delar med dig av stort och smått, framsteg och motigheter. Precis såsom livet är. Och ett hälsosamt seende utan pekpinnar på kropp och mat. Tack!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..