Skärtorsdag!

Är det idag det kommer påskkärringar som plingar eller är det på lördag? Jag blandar alltid ihop det. Jag har börjat berätta för Gillis att om vi har tur som så kommer det en påskhare och gömmer ett ägg med godis i utomhus. Måste vara jättekonstig information för honom. Hare, ägg och godis går liksom inte ihop naturligt. Men vad spännande det ska bli att leta tillsammans. 

 

 

Jag jobbar hemma på förmiddagen. Jag har Sally hemma men Gillis åkte iväg till förskolan med Odd. Jag ska hämta Gillis vid 13.00 och då ska jag möta upp Martina med barn och åka och träffa djur. Kul!

 1. E skriver:

  Hej Isabella. Du kanske inte är medveten om detta, men att ha äkta fjädrar innebär att fåglar, främst kalkoner, har blivit plockade av sina fjädrar bara för att vi ska ha pynt i vårt påskris i en vecka.

  Jag ville bara uppmärksamma detta djurplågeri för dig, ifall du förhoppningsvis kan välja en djurvänlig påsk.

  Mvh

 2. Efter några dagars arbete om påsken med våra elever så kan jag men men säkerhet säga att det egentligen är idag som påskkärringar ska ut och knacka dörr enligt traditioner. Men många går på lördag istället, så ha lite gottigt hemma under helgen för det lär säkert komma både idag och i morgon. Påskharen är en tradition som har kommit från Tyskland, en mysig tradition och mycket god också.

  Hoppas ni får en härlig påsk!

 3. Malin skriver:

  I Stockholmsområdet, Södermanland, Uppland osv så går man påskkärring på Skärtorsdagen. Det finns andra delar av Sverige där traditionen är att man gör det på påskafton. Att påstå att man ALDRIG någonsin hört talas om det ena eller det andra är lite imponerande tycker jag. Nyheterna brukar t.ex uppmärksamma traditionen idag, alltså på skärtorsdagen och många skolor har olika påskkärringsrelaterade aktiviteter på Skärtorsdagen så jag tror att det är svårt att missa även om man bor i sydvästra Sverige t.ex.

  1. Anna R skriver:

   Jag har aldrig hört talas om att det kommer påskkärringar på påskaftonen. I Blekinge där jag bodde gick vi på skärtorsdagen (det var ju då påskärringarna skulle flyga iväg). På påskaftonen får man ju godis i påskägget och behöver inte gå ut och ”samla” godis hos grannarna. Dessutom hade jag nog inte tyckt det varit så kul att vara ute och påska på påskaftonen. Då ville jag vara hemma i myskläder hela dagen, leta ägg, äta påskmiddag och fira med familjen. Men det är jätteintressant att läsa om att det finns olika traditioner. Man lär så länge man lever 🙂

   Ps. Jag är 31 år så detta har alltså undgått mig rätt länge. Men sen läser jag inte tidningen varje dag så det kanske beror på det. Men att det skulle vara imponerande att inte alla vet om att det går påskkärringar både på skärtorsdagen och påskaftonen tycker jag är lite att ta i…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..