ANNONS

Fotbollsplanen

/

Pust, jag var precis iväg och skulle köpa blöjor och välling. När jag stod i kassan så fungerade inget av mina kort, det händer mig jämt. Frågade killen bakom mig om han hade Svisch – Och det hade han! Jippie, herregud vad man kan älska teknik ibland.

Läste era på kommentarer förresten om Malaga, jag förstår att det är lite kontroversiellt att resa iväg på jobb med barn. Detta är Sallys tredje jobbresa. Jag såg en fråga om någon annan anställd hade fått ha sin 10 månaders med sig och svaret är självklart. Däremot så ska man ju inte behöva det som anställd, det är svårare när man driver eget. Min roll är dessutom inte riktigt utbytbar. Men att resa med Sally är inte så jobbigt. Däremot hade jag aldrig rest med Gillis själv när han var så liten. Jag var inte mogen för det som förstagångs-mamma. Med barn nummer två är jag betydligt tryggare och får inga svettningar längre. Att flyga, transfer, bo själv etc går bra, snarare är det bara roligt att få egentid tillsammans med Sally.

IMG_1429

Bild från vår eftermiddag. När jag landade så hade jag ett kli i kroppen efter att suttit still en hel dag. Trots att klockan var halv fem så var det ljust. Vi gick till höghusområdet bredvid oss, där är det alltid fullt med barn som är ute och leker. Gillis spelade fotboll med en kille. Han kunde inte så bra svenska och Gillis pratar ju ändå inte riktigt så fotboll blev perfekt för dom! Jag peppar honom alltid till att ta kontakt med andra barn, man behöver inte leka med andra jämt men man ska i alla fall säga hej och hejdå om man hänger samma plats tycker jag. Det är en trygghet och som vuxen vill jag visa att jag ser varenda unge som är där själv.Phew, I was just out to buy nappies and formula. When I was standing there at the checkout, none of my cards worked. Happens to me all the time. Asked the guy behind me if he had Swish (payment mobile to mobile) – and he did! Yippie, OMG, don’t you just love technology sometimes.

Read your comments about Malaga by the way, I understand it’s a bit controversial to go away on a business trip with your kids. This is Sally’s third business trip. I did see a question about whether another employee would’ve been allowed to have their 10-month old baby with them and the answer is of course! But as an employee, you shouldn’t have to do that as, it’s harder when you run your own business. My role isn’t really replaceable. But to travel with Sally isn’t that tough. I wouldn’t have traveled with Gillis on my own when he was this young though. I wasn’t ready for that as a first-time-mom. With child number two I’m much more comfortable and don’t get in a sweat anymore. To fly, organizing transfer, staying in a room of our own etc is fine, it’s actually more like just good fun to have some alone-time with Sally.

 
Pic from our afternoon. When I landed I was itching to get out after having been sitting still all day. Even though it had gone 5pm, it was still light. We went to the high-rise area near our house, where there are always plenty of kids out playing. Gillis played football with a boy. He didn’t speak very good Swedish and Gillis doesn’t talk properly yet, so football was perfect for them! I’m always spurring him on to make contact with other kids, you don’t have to play with others all the time, but I think you should at least say hi and bye if you’re hanging out in the same place. It is a form of assurance and as an adult I want to show that I see every kid that’s there by themselves.

46
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00