Fotbollsplanen

Pust, jag var precis iväg och skulle köpa blöjor och välling. När jag stod i kassan så fungerade inget av mina kort, det händer mig jämt. Frågade killen bakom mig om han hade Svisch – Och det hade han! Jippie, herregud vad man kan älska teknik ibland.

Läste era på kommentarer förresten om Malaga, jag förstår att det är lite kontroversiellt att resa iväg på jobb med barn. Detta är Sallys tredje jobbresa. Jag såg en fråga om någon annan anställd hade fått ha sin 10 månaders med sig och svaret är självklart. Däremot så ska man ju inte behöva det som anställd, det är svårare när man driver eget. Min roll är dessutom inte riktigt utbytbar. Men att resa med Sally är inte så jobbigt. Däremot hade jag aldrig rest med Gillis själv när han var så liten. Jag var inte mogen för det som förstagångs-mamma. Med barn nummer två är jag betydligt tryggare och får inga svettningar längre. Att flyga, transfer, bo själv etc går bra, snarare är det bara roligt att få egentid tillsammans med Sally.

 

IMG_1429

 

Bild från vår eftermiddag. När jag landade så hade jag ett kli i kroppen efter att suttit still en hel dag. Trots att klockan var halv fem så var det ljust. Vi gick till höghusområdet bredvid oss, där är det alltid fullt med barn som är ute och leker. Gillis spelade fotboll med en kille. Han kunde inte så bra svenska och Gillis pratar ju ändå inte riktigt så fotboll blev perfekt för dom! Jag peppar honom alltid till att ta kontakt med andra barn, man behöver inte leka med andra jämt men man ska i alla fall säga hej och hejdå om man hänger samma plats tycker jag. Det är en trygghet och som vuxen vill jag visa att jag ser varenda unge som är där själv.Phew, I was just out to buy nappies and formula. When I was standing there at the checkout, none of my cards worked. Happens to me all the time. Asked the guy behind me if he had Swish (payment mobile to mobile) – and he did! Yippie, OMG, don’t you just love technology sometimes.

Read your comments about Malaga by the way, I understand it’s a bit controversial to go away on a business trip with your kids. This is Sally’s third business trip. I did see a question about whether another employee would’ve been allowed to have their 10-month old baby with them and the answer is of course! But as an employee, you shouldn’t have to do that as, it’s harder when you run your own business. My role isn’t really replaceable. But to travel with Sally isn’t that tough. I wouldn’t have traveled with Gillis on my own when he was this young though. I wasn’t ready for that as a first-time-mom. With child number two I’m much more comfortable and don’t get in a sweat anymore. To fly, organizing transfer, staying in a room of our own etc is fine, it’s actually more like just good fun to have some alone-time with Sally.

 
Pic from our afternoon. When I landed I was itching to get out after having been sitting still all day. Even though it had gone 5pm, it was still light. We went to the high-rise area near our house, where there are always plenty of kids out playing. Gillis played football with a boy. He didn’t speak very good Swedish and Gillis doesn’t talk properly yet, so football was perfect for them! I’m always spurring him on to make contact with other kids, you don’t have to play with others all the time, but I think you should at least say hi and bye if you’re hanging out in the same place. It is a form of assurance and as an adult I want to show that I see every kid that’s there by themselves.

 1. Maria skriver:

  Ser kallt ut för Sallys fötter!

 2. Maria skriver:

  Egentligen kan man ju även överföra det på vuxna också. Om man ser någon vuxen som är/verkar ensam, en kollega el medstuderande som blir mobbad och utstött, en hemlös, en s.k. tiggare, en granne, om det finns någon i ens närhet som man vet är tex deprimerad eller blir misshandlad av sin partner, någon som har mist någon närstående, någon som har fått konstaterat allvarlig sjukdom, osv. Att se dem i ögonen, ge dem ett leende och nicka/säga hej. Det kan betyda så oerhört mycket för den personen. Att bli sedd och bli bemött med värme och vänlighet kan göra så stor skillnad som liv eller död.

 3. När det gäller dina kort så kanske det kan vara så att de blir avmagnetiserade av något, har du magnetlås på din väska eller plånbok? Brukar vara boven tyvärr 🙁

 4. Elin skriver:

  Blev också jätte gråtig av att du ser alla ensamma barn! Fick mig att tänka till, tack för att du är du.

 5. Jenny skriver:

  Men hur kan folk gnälla om att du tar med Sally på resa? Det är väl en fantastisk möjlighet, dels för dig att kunna jobba samtidigt som du har två små barn, och dels för henne som får följa med dig på dina jobbresor!
  Jag tycker uppriktigt sagt att du verkar vara en toppenmamma som får ihop ert liv på ett sånt bra sätt. Själv har jag fem fina barn i olika åldrar, jag vet att det inte är enkelt alla gånger men med din inställning till livet så kommer jobb-och barn-liv att gå som på räls, det är jag helt övertygad om!
  Du är så driven och duktig och jag är säker på att du som de flesta andra mammor gör det du tycker är bäst för dig och din familj.
  Lika kul som jag tycker det är att läsa din blogg, lika förvånad blir jag på endel kommentarer. De verkar älska att missförstå och märka ord, endel av dina läsare.
  Hoppas att du fortsätter att dela med dig av ditt liv på bloggen och att inte elaka kommentarer stoppar dig.
  Trevlig resa till Malaga!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..