ANNONS

Whiskeymiddag

/

Igår bjöd Odd in till en Whiskeymiddag. Jag hade aldrig varit på någon tidigare så det var spännande. Odd jobbade tidigare med Johnny Walker och därav samarbetet. Själva poängen med middagen var att dricka olika whiskey-sorter till fyra olika rätters mat. Ena kocken hette Johan Backéus och kom 2:a i årets kock och andra kocken hade jobbat på en 3-stjärnig Michelinkrog…. Maten var därför outstanding.  Tillsammans hade dom komponerat en meny som passade till whiskeyexperten Mickes val. Jag har på sin höjd smuttat på whiskey så det var rätt svårt för mig att ta in alla upplevelser, även om det var roligt. Jag kan väl inte säga att jag kommer att byta ut vinet till maten men jag kommer absolut att våga prova mer! 

 

 

Vilka vackra vänner jag har! Sheila och Johanna. Igår skålade vi extra för Johanna som kommer att sköta NK:s bröllopsservice. På tal om något helt annat så har mina fötter börjat krympa igen. Alltså så ovärt. Först fick jag sälja alla vackra par i 38. Och två graviditeter senare inser jag att jag numera har 39. Men helt plötsligt, typ för en månad sedan så har fötterna börjat dra ihop sig igen. Tror att jag kommer att landa på 38,5. Det kanske låter lite men det är dyrt att köpa nya skor hela tiden. Kanske går att lägga in sula istället? 

 

 

Kvällens godaste rätt. Fläsksida som hade värmts på närmare 100 grader i ett dygn.. Får jag välja en rätt att äta livet ut blir det denna.

 

Vi kom hem tolv igår, sent för att vara oss. Vi var helt fnittriga, som om vi hade slungats tillbaka till hemmafesterna vi gick på tillsammans i tonåren. Gillis hade somnat i soffan med sin moster och Sally sov i hennes spjälsäng. Allt hade gått bra. Härligt.

Det var förresten en fotograf på plats igår så det kommer bilder på hela gänget 🙂   Last night Odd hosted a whiskey-dinner. I’ve never been at something like that before so it was fun. Odd used to work with Johnnie Walker, hence the collaboration. During the dinner you got to try different types of whiskey together with a four course meal. One of the chefs, Johan Backéus, came second place as chef of the year, and the other chef used to work at a 3 star Michelin restaurant…Needless to say, the food was outstanding. Together they created a menu that would go well with the whiskey expert Micke’s choices. Before this dinner I have barely sipped on a whiskey, so it’s difficult for me to evaluate the experience, but I still had a great time. I can’t make any promises to replace my wine for dinner, but I will definitely try some more whiskey in the future!

My beautiful friends! This is Sheila and Johanna. Last night we toasted for Johanna who’s going to be in charge of NK’s (shopping mall/fancy galleria) wedding service. On a different note: my feet are shrinking again. What a waste. First I had to get rid of all my shoes in size 38 because the pregnancy turned my feet into a size 39. About a month ago my feet started going back to their normal size again. Now I think they’ll end up in the middle, at a size 38,5. It may not sound like a big problem, but it’s expensive having to buy new shoes all the time. Maybe I can put an extra sole in them?

The best meal from last night. Pork that was cooked for about 100 degrees Celsius for 24 hours… If I had to pick one meal I would eat the rest of my life it would be this.

We came home around 11:30 pm last night, that’s late for being us. We were all giggly and it reminded me of being a teenager going to parties. We found Gillis sleeping on the couch with his aunt, and Sally sleeping in her bed. Everything went fine, I’m so happy.

By the way, there was a photographer at the dinner last night so there will be some more photos coming soon 🙂

74
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00