Macka i trädet

Jag gick upp med barnen idag och lät Odd sova ut. Vi pratar mycket om fåglar här hemma så vi stod och väntade på om det skulle komma några. Vi har haft fågelmat ute hela vintern så fåglarna har lärt sig att det finns mat här, störande för vissa kanske men underhållning på hög nivå för oss. Sedan åt vi frukost och väntade in Odd och Fredrik som sov ut. 

 

  

Busungarna. 

 

Fredrik stannade här hela dagen och när hela gänget åkte iväg för att handla lunch och lite annat fick jag egen tid. Tog ett bad och bäddade ner mig i sängen efteråt och läste Daisy Beauty. Så mysigt. 

 


Vi brukar gå ut en stund på förmiddagen och en stund på eftermiddagen (så mycket enklare nu än när vi bodde på Kungsholmen). Imorse ”cyklade” Gillis till gungorna och nu på eftermiddagen tog vi en promenad till stallet. Vi tog med oss bröd för att mata fåglar på vägen men vi hittade inga så vi ….  

 

 

… Hängde upp brödet i trädet istället när vi kom hem. Gillis tyckte att det var hysteriskt roligt. Sedan gick vi in och väntade på besök! Nu blir det mys och middag och sedan väntar Mello. En riktigt bra lördag 🙂  

  

I went up with the kids this morning and let Odd sleep in. We often talk about birds, so we were just standing by the window waiting to see some. We had bird seeds out all winter so they know were to come for food. Some people might find their chirping annoying, but it’s highly amusing for us. After bird watching we had breakfast and waited for Odd and Fredrik to wake up.

 

Besties.

 

Fredrik stayed here all day, and when the rest of them went to get lunch I got some alone time. I took a bath and layed down on the bed reading Daisy Beauty magazine. It was so cozy.
We try to go outside every morning and afternoon (it’s so much easier now compared to when we lived in the middle of the city). This morning Gillis “bicycled” to the park and this afternoon we walked to the stable. We brought some bread to feed the birds but we couldn’t find any so…

 

…The bread ended up in our tree. Gillis thought that was hysterical. After that we went inside and waited for our guests! Now it’s family quality time and Mello. This has been a great Saturday 🙂

 

 1. JOhanna skriver:

  Jag förstår att det är en rolig grej för barnen att se fåglarna äta brödet ni sätter ut till dem. meeen jag lovar dej att när fåglarna äter och skiter på dina dynor, som du förmodligen kommer att ha ute i sommar så tycker du inte att det är lika roligt längre.. Ett tips bara och grannarna likaså dom kommer att gräla på dej!!!
  Men visst det är spännande för barnen det för star jag.

 2. Johanna skriver:

  Hej fina du!

  Jag vill bara tipsa om en sak.
  Jag själv har börjat ha med mig fågelmat när jag går ut och går promenader. Ger framför allt till änder. Dom blir ju så glada! Känns som jag är 5 år gammal igen ( är 27..) haha.

  Jag gav också bröd först, sedan googlade jag och fick veta att man helst inte ska ge fåglar bröd. För de innehåller ingen näring utan då äter sig fåglarna mätta på brödet vilket resulterar i att de struntar att äta deras ”riktiga” mat.

  Jag gav fåglarna havregryn vilket är toppen!
  Man kan också göra sin egna mix till småfåglar och sött fåglar på solrosfrön blandat med någon fetare olja, typ rapsolja. Fåglarna älskar det och det är bättre för deras små magar.

  Absolut inget illa menat, ville bara tipsa! 🙂

  Lycka till med fågelmatandet, tydligen blir man aldrig för gammal för det! 😉

  Stor kram fina du!

 3. Gå ner till kyrkviken vid vallen så hittar ni massa fåglar som vill ha mat! Ta cykelvägen genom stockby mittemot stallet bara 😉

 4. Mia skriver:

  Mata fåglar i all ära men tänk på att all mat som ramlar ner på marken även kan locka andra djur, t ex möss. Ett tips är att köpa ett fågelbord där maten stannar kvar och inte kan ramla ner på marken.

 5. Elin skriver:

  Det är jättebra att ni matar fåglarna men som någon annan sa – ge inte bröd! Generellt har bröd en helt annan sammansättning av näringsämnen än vad fåglarna äter naturligt och mår bra av. Självklart är det bättre än ingen mat alls såhär under vintern, men snälla välj nötter och frön istället!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..