ANNONS

Att resa med barn

/

Jag har fått några mail om hur det var att resa till Thailand och om jag inte kan göra en recension. Grejen är bara att vi varken kan göra en recension om varken Thailand eller Phuket för vi var ju mest på vårt hotell och upplevelsen där är nog inte synonymt med att resa till Thailand med barn generellt. Men visst jag kan recensera utifrån vår upplevelse!

IMG_0978

När vi reser är själva resan halva grejen. Det får inte vara krångligt. Att resa med barn är svettigt nog så då gäller det att förhållandena är så bra som möjligt, annars struntar vi i resan. Det vi tittade mycket på när vi bokade var flygtiderna. Dit flög vi 20.30 vilket blev ett nattflyg (elva timmar) och hem så flög vi 10.55 så att vi hann checka ut i lugn och ro. Visserligen mellanlandade vi i Bangkok men det var smidigt och vi gick på flyget mot Stockholm direkt. Landade 19.00 svensk tid och 01.00 Thai-tid så barnen hade sovit halva resan.

Mitt stora tips är verkligen att välja flygtider med omsorg. Och kan man kosta på bättre säten så gör det. Vi flög Ekonomi Premium dit och business hem. Vi var ute i god tid och hittade kampanjpris på allt.

IMG_0979

Tidskillnaden i Thailand var inte heller något problem med två barn. När vi kom dit så var alla kvällspigga. Och första kvällen somnade vi alla vid 00.00 och sov ut till elva och fick rusa till frukosten. Det är en härligare känsla att känna sig pigg än ligga efter och vara trött. Väl hemma i Sverige så blev vi trötta på eftermiddagen men det är lättare att hålla sig uppe när det är ljust ute. Att kliva upp väldigt tidigt på morgonen är ju inte heller så jobbigt. Att flyga åt andra hållet, mot USA är betydligt tuffare för jetlagen tycker vi. Vi testar gärna Mexico nästa år men just att kunna flyga natt till Thailand blev så smidigt.

IMG_0977-2

Vi såg inte så mycket av själva Thailand utan vi var mest på hotellet vilket är enklast med två små som behöver vara i skuggan. Vissa kanske tycker att det är tråkigt men jag ser det inte så, jag har i och för sig aldrig varit speciellt äventyrlig av mig utan vill ha det bekvämt. Vi hade rum på bottenplan och hade två minuter till restaurangen och två minuter till poolen (vårt rum är bakom Odd på bilden). Trots att det var ett fint hotell var det väldigt barnvänligt, barnpooler och en massa leksaker, studsmattor, lekrum, lekparker etc. Det fanns massor att göra. Personalen var fantastiska och fokus låg alltid på att Gillis och Sally skulle ha det bra.

Det enda tråkiga var att hotellets fina restauranger var barnförbjudna. De flesta löste det genom att boka barnpassning under kvällen på rummet men vi fegade ur. Vi hade tre restauranger att välja på och alla hade barnstol, barnbestick, barnmenyer och kritor och papper.

vagnisabella.resa

FullSizeRender-71

Vi hade med oss två vagnar. Maclaren Techno XT och Yo Yo+ som går att fälla ihop tills den blir lika stor som min skötväska (se bild ovan). Gillis gillar att gå men vi kände att vi ville ha två om vi skulle natta dom i vagnen vilket vi gjorde några gånger. Fördelen med Yo Yo + är just att man kan ha med den in till gaten och Sally vill inte sitta i bärsele längre så därför kändes det smart. I Sverige finns det ju vagnar på arlanda men det verkar vara ett svenskt fenomen. Dock så fick vi faktiskt ta med båda vagnarna till gaten överallt så jag vet inte om det håller på att ändras? Eller är det en premium-grej?

Yo Yo + är otroligt härlig att köra, vi slogs lite om att få dra den vagnen. Men jag måste säga att Maclaren var lättare att lassa på strandväskor, badringar, handdukar och sånt i och med handtagen. Jag antar att man inte ”får det” man man gör ju det ändå. Dessutom hade den större hjul vilket underlättade när vi promenerade runt vid strandgatan där asfalten var i dåligt skick. Maclaren gick på som en ångvält överallt medan Yo Yo fick vi bära. Maclaren går även att fälla ihop med en hand och Sally på höften, det gick inte med Yo Yo+.

Hur som helst, det går att skriva hur mycket som helst men för att sammanfatta: Vi satte oss i en taxi till arlanda, sov på flyget och blev upphämtade till hotellet och resan tog fem minuter. Enklare resväg är nog svår att hitta. Vi åker helt klart tillbaka!

I’ve been getting a few emails asking about how it was to travel with kids, and if I could write about the experience. The thing is I can’t really write a review about Thailand or Phuket since we spent most of our time at the hotel. Our vacation was probably not like the usual trip with children to Thailand, but of course I can tell you about our personal experience!
When we travel the actual travelling part is really important, we want it to run smooth. To travel with children is stressful enough so it’s extra important that the travel conditions are as good as possible, otherwise we can just skip going away. When booking the flight our main priority was the time. The flight to Thailand departed at 20:30 (11 hours at night time) and the flight home took off at 10:55 which gave us time to check out from the hotel without rushing. Although we did have a layover in Bangkok it all ran smooth. When we arrived in Stockholm at 19:00 Swedish time it was 01:00 Thai time and the kids had been sleeping half of the journey.
My best tip is to choose flight times with care. If you can afford better seats, get it. We flew Economy Premium to Thailand and Business Class home. Since we started looking early we got a great campaign offer on the price.

The time difference between Thailand and Sweden was never an issue for our kids. Once there everyone was night owls. The first night we went to bed at midnight and woke up at 11 am and had to run to the breakfast buffé. I think it’s better to be energetic at night than feeling like you’re tired and behind the time. Back in Sweden it turned to the opposite and we got tired early in the afternoon. Although it’s easier to stay awake when it’s bright outside, getting up early in the morning isn’t that bad. We all agree on that it’s much worse to travel West. Going to USA for example gives a much heavier jetlag. We would love to go to Mexico next year, but the fact that we could take a night flight to Thailand was so nice.
Since we spent most of our time at the hotel we didn’t see that much of Thailand itself. To some people this may sound boring but it’s easier when the kids have to stay in the shade. I’m not really that adventurous of a person either. Our hotel room was on the ground floor, and a two minute walk away from the restaurant and pool (you can see the room behind Odd in the picture). The hotel was children friendly with a kid’s pool, lots of toys, trampolines, play areas, etc. There was plenty of things to do. The staff was amazing and the focus was to give Gillis and Sally a good time.
The only negative part was that all the nicer restaurants at the hotel were for adults only. Most of the guests left their kids with the nanny at night but we chickened out. That gave us the option of three different restaurants which all had kid’s menus and crayons to play with.

We brought two strollers to Thailand: Maclaren Techno XT amd Yo Yo+ that you can fold to the size of a handbag (see picture above). Gillis likes to walk but we still wanted to bring two strollers in case we want them to nap, which they did a couple of times. What I like about the Yo Yo+ is that you can bring it all the way through to the gate. Since Sally’s not a big fan of being carried a long period of time this was great. Sure, there are strollers on Arlanda but that seems to be a Swedish thing. Although we were actually allowed to bring the strollers to the gate everywhere this time. I don’t know if they’re changing the rules or if it’s a Premium thing?
The Yo Yo+ is lovely to push, and we were almost fighting about it. On the other hand, I have to say Maclaren is better when you wanna bring beach bags, bathing rings, towels, etc. I guess you’re “not supposed to” use the handles for this purpose, but who doesn’t? Maclaren has bigger wheels as well so it’s easier to push where the roads were bad. Where the Maclaren rolled over stocks and stones, we had to carry the Yo Yo+. It’s also possible to fold the Maclaren with one hand while having Sally on the hip, but to fold the Yo Yo+ that didn’t work.
Anyway, I could go on and on about this. To sum up: We took a cab to Arlanda, slept on the plane, got picked up and had a five minute drive to the hotel. An easier journey would be hard to find. We will definitely go back!

81
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00