Bada, bada

Vi har börjat få rutiner här borta, femte dagen. Vi vaknar av oss själva vid nio-tiden. Går ner till frukosten. Odd sitter med barnen och jag går till ena kocken och beställer två omeletter med allt på. Barnen äter yoghurt med riven färsk kokos och äter baguette med smör. Sedan blir det pannkaka med nutella som efterrätt och vattenmelon. Därefter går vi till stranden vid elva. Hotellet ligger vid stranden med det är en mur man måste passera och där får man handdukar. Sedan hyr vi stranddyna, Sally sover en timma, jag läser och killarna badar. Frukttallrik till mellis och sedan lunch på någon av strandställena. Därefter byter vi till poolområdet vid två-tiden. Och vid fem så turas vi om att gå på massage. Underbart. Imorgon har vi bokat båtutflykt!

 

IMG_6625

IMG_6933

 

Barnen har uv-kläder från Ia Bon. Dom finaste Uv-plaggen som finns. Vi kör två uppsättningar var. Min solhatt är ifrån H&M, överdel Lindex och nederdel Truimph

 

Juste, Idag är det sista dagen på Flattereds alla hjärtans dag-rea, 20% på hela sortimentet.

 


Day five, and we are starting to get a routine set. Waking up at 9am, then breakfast, Odd sit with the kids as I’ll go to the chef and order two omelets with everything on. The kids are having yoghurt with fresh coconut and baguette with butter. After that we’ll have pancakes topped with nutella and watermelon for dessert. Around 11am we go to the beach. The hotel is placed right by the sea and to get there you have to pass a brick wall where you get your towels and rent beach chairs. Sally will sleep for an hour while I’m reading and the boys are swimming. We’ll have some fruit snack and then lunch at one of the beach restaurants. Around 2pm it’s time to switch scenery and go to the pool. After a couple of hours, like 5pm, me and Odd will take turns getting a massage. Wonderful. Tomorrow we will go for a boatride!

 

The kids are wearing UV-protective clothes from Ia Bon. The cutest UV-clothes there is. We have two different sets. My sun hat is from H&M, bikini top from Lindex and bottom from Triumph.

 

Oh, almost forgot: today is the last day of Flattereds Valentine sale. 20% off on everything.

 

 1. Men verkar så där jättekul att vara täckt av uv-dräkt från topp till tå när det är 35 grader varmt, stackars barn! Jag har aldrig hört talas om att barn skulle farit illa av att vara exponerade till sol några gånger om året, snarare att ju mer de varit i solen som barn, desto svårare har de att bränna sig som vuxna. Gud vilket överbeskyddande trams.

  1. Matilda, jag hoppas att du skojar. Så små barn ska helst inte exponeras för stark sol av flera anledningar. Gör lite research innan du kommenterar massa trams.

  2. Överbeskyddande trams? Det måste vara den mest korkade kommentar på länge. Och jag skulle gärna se källan på att ju mer barnen varit i solen som barn desto svårare har de att bränna sig som vuxna. Pinsamt!

  3. Matilda, du har aldrig varit i Thailand va? Solen är extremt stark där. Skulle vara tramsigt och framförallt oansvarigt att låta bli att skydda sina barn från den starka solen.

   1. Ja uv-kläder är bra, men tyvärr stämmer inte alltid den utlovade solskyddsfaktorn på uv-kläderna med hur mycket solskyddsfaktor de verkligen har. Värt att kolla upp innan man köper.

  4. De va de dumaste jag hört! Barn ska inte vara ute i solen utan skydd och speciellt inte i Thailand där solen är super stark ! Man ska inte uttala sig om saker som man inte vet nått om..

  5. Det märks att du bara famlar i mörker pga av att du är irriterad (antingen bara just idag eller jämt). Kollar du på 1177 som är en tillförlitlig sida står det att små barn ska använda uv-kläder. Och det där påståendet om att det är svårare att bränna sig som vuxen om man har exponerats för sol som barn är bara ditt eget hittepå. Risken för att bränna sig är olika stor beroende på vilken hudtyp man har. Jag och min syster var utomlands mycket som små men jag bränner mig jättelätt som vuxen och hon inte. Så innan du påstår en massa får du se till att ha fog för det du säger.

  6. Håller med, man vill ju att barn ska kunna springa o bada nakna och njuta av solen och vinden och havet… Får ångest att ha såna kläder på dem efter att de haft overaller hela vintern 🙁
   Så väljer nog själv istället solkräm och hatt till mina barn, viktigaste är ju såklart att barn inte bränner sig!

   1. En uppriktig fråga: Hur gör lokalbefolkningen? Har aldrig sett eller hört om uv-dräkter bland folk som vuxit upp/bor i varma länder.

   2. Fast det är typ omöjligt att skydda små barn med solkräm. Dels får man inte i närheten av samma solskyddsfaktor med solkräm som med UV-kläder, dels är det svårt att hålla koll på när man måste smörja in igen för att den har sköljts eller svettats bort. Eller så slickar barnen på sig själva och inte bara tar bort solkrämen utan dessutom får i sig massa ämnen som inte är särskilt trevliga. Dessutom får man inte bada på ett tag efter att man lagt på solkrämen eftersom den måste torka in, då är det ju roligare för ett barn att kunna göra vad de känner för, och ett tjockt lager solkräm kan dessutom vara minst lika beklämmande som kläder i sådan värme. Finns någon ny barnsolkräm i färg så att föräldrarna ska kunna se tydligt när de behöver lägga på mer, men då tror jag hellre jag tar UV-kläderna 😛

   3. Till H
    Om du tittar till lokalbefolkningen i varmare länder så har dom ofta heltäckande kläder för att skydda huden. Sen är huden olika, vi i Norden har inte hy anpassad för så stark sol, ändå så klär vi av oss i solen. Jag har ett barn med en man som är 50% Thai, han behöver inte skyddas på samma sätt som de andra barnen som är 100% nordisk härkomst

   4. Svar till H:
    Det är för att de är anpassade att bo där, inte vi. Finns ett helt program om det där på vetenskapens värld. Hudcancer är den vanligaste cancerformen i Australien t.ex men så var det ju heller inte Engelsmän som skulle bo där utan aboriginerna.

  7. Du verkar okunnig!
   Självklart har man UV-dräkt på små barn.
   Speciellt där solen är starkare och om barnen inte är vana.

   Barnen får så klart sol på sig ändå, men man skall vara försiktig med deras lilla skinn.

  8. Jag skulle nog säga att varenda cancerläkare skulle säga emot dig där. Sen är människor olika, vissa har hud som lätt bränner sig och måste skyddas mer, jag
   Skulle säga att Gillis och Sally har den huden och dom gör helt rätt med UV kläder.

  9. Detta har nog snarare att göra med att Bella bestämt sig för att vara fjantig om solen och utövar samma på sina barn. När jag var liten var vi alla härligt bruna efter sommaren och det blev folk av oss ändå. Numera ser man dessa föräldrar som klär sina barn i nästintill höstkläder på sommaren för att undvika solen och så är ungarna likbleka till hösten.
   Cancer får man nuförtiden av allt och ingenting. Förstår mig inte på den här skandinaviska vanan att låta barnen växa upp i en bubbla där de inte ska äta ditt och datt och göra si och så. Jag tror att dagens föräldrar är så pass överbeskyddande att barnen snarare kommer vara mer känsliga till allt som vuxna.

   1. Och tillbringade ni ofta dessa somrar i Thailand, mycket närmare ekvatorn? Och var ozonskiktet lika tunt då som det är nu? Har hänt mycket med just det sistnämnda de senaste 5 åren. Och jag som har arbetat i flera år med avancerad hemsjukvård kan berätta att den ytliga hudcancern som är vanligast bland vuxna oftast inte dyker upp förrän i 40-årsåldern, och då främst på näsan (vilket är bra, eftersom man ser det tydligt) eller på ryggen. Metastaserar sig väldigt snabbt, dessutom.

    Antal fall av hudcancer har minskat ENORMT mycket sedan slutet av 90-talet då rekommendationerna för solskydd verkligen spred sig via media. Det är fakta. Dessutom blir man härligt brun även om man använder SPF 30 (jag använder alltid 50), det tar bara längre tid.

   2. Håller med dig till fullo, klart kroppen mår bra av lite sol! Skrota UV-kläder och använd tunnare bomullskläder istället!

  10. Du har ju noll koll. När jag bodde i Australien såg jag att de allra flesta föräldrarna använda UV-dräkter under sommaren, och när jag bodde i Spanien höll de flesta sina barn inne under de värsta timmarna på dagen.

   Givetvis ska man skydda barnens hud.

  11. hahaha så bra på 90 talet fanns de väl knappt uv dräkter ,, jag har dock aldrig ägt ngn , bhr inte huden ta upp lite d-vitamin ? alla tycker olika men som sagt är ju solen väldigt stark där i Thailand har själv varit där ett x antal gånger ,,, men bhr man ha uv dräkt på hela kroppen som en overall ?

   1. Nä, men då fanns inte heller den kunskap som det finns nu om hudcancer.
    Ozonskiktet har också blivit betydligt tunnare de senaste åren vilket gör att solen är mycket skadligare.
    D-vitamin tar upp bäst av kroppen på händer och armar, om du tittar på uv-dräkterna är det inte täckande där, så nog får de d-vitamin allt!
    Små barns hud är extra känslig för allt. Sol, kemikalier etc. Så för att undvika båda är det bäst att använda uv-dräkt(och inte solskyddsfaktor). Men såklart är det ju också skillnad på olika hudtyper. Ett mörkhyat barn har mycket bättre skydd än ett ljushyat.

  12. Sluta.
   Du verkar ju inte veta någonting.
   Mina barn hade solskyddskläder och solkräm.
   Det är inte nyttigt att bränna sig.

  13. Hur dum får man bli? Solen är väldigt skadlig för de små. Klart man måste skydda dem med uv- kläder. Väldigt dumt uttalande. Antar att du själv inte har några barn.. Annars bör du nog läsa på lite om sol och småbarn

  14. Forskning visar att barn som bränner sig i solen i barndomen har en mycket högre risk för att få hudcancer som vuxen. Varför chansa med sitt barns liv som insats? Hudcancer är den cancerform som ökar mest, så alla borde tänka på hur man kan skydda sig mot solens strålar.

 2. Vilka underbara uv kläder! Håller på att leta för fullt till dottern då vi åker till Cypern i maj, hon är då 11månader. Lutar åt någon därifrån!

  Däremot slog mig en tanke igår. Hur gör man med blöjor till barnen när man ska bada utomlands osv. Att man har badblöjor förstår jag ju. Men ska man byta blöjan varje gång man badat då? Eller hur gör ni? Kan ju inte vara jätteskönt att gå i en superblöt blöja? Men kommer ju gå åt supermånga blöjor om man ska byta efter varje dopp?
  Tacksam för svar gärna på mail ☺

  1. Finns badbyxor att köpa på simhallen som kapslar in bajset, om det skulle råka komma bajs.
   Bara att skölja ur och använda direkt igen.
   De används bla vid babysim.

  2. Köp badbyxor som man har på babysim, som är täta om det skulle hända en olycka. I poolen har vi använt badblöja/badbyxor. Är ju skönast att vara nakenfis på stranden för dom små:) Kappahl har jättebra uvkläder, har köpt tvådelat där för billig peng. Dock har dom nog inte kommit till butik än.

 3. Barn bränner sig väldigt lätt. Särskilt på vintern då de inte utsatts för solljus på länge.
  Jag tänkte precis tvärt om. Bra med föräldrar som skyddar barnen mot solen och tar solskador på allvar. Kläderna är säkert inte så varma om de är gjorda för att vara i solen.

 4. Åh underbart! Kikar in på din blogg ofta nu eftersom det blir en nostalgikick. Älskade det hotellet, var även sonens första riktiga semester:) njut!

 5. Hej Bella!
  Hur gammal är Sally nu?
  Jag väntar mitt första barn till sommaren, i juni, och jag tänker mig kanske en resa till Thailand vid denna tiden nästa år, alltså när mitt barn är ca 7-8 månader!
  Mest nyfiken på Sallys ålder och hur det funkar att resa med en liten 🙂
  Stor kram!!

 6. Ser härligt ut. Läste om din felsägning till servitören och jag gjorde en liknande miss i somras när jag hade turen att få intervjua George R.R. Martin.
  Han var på konvent här på Åland och av oss fyra intervjuare ( bloggare ) var jag den enda lokala, så jag presenterade mig och erbjöd mig såklart att visa ön. Av någon anledning fortsätter jag sedan att prata och väser nervöst:

  ”Just let me know and I will give you a personal ride.”

  Jag vet inte om George var väldigt artig eller inte hörde vad jag på dålig engelska vräkte ur mig, men han hade den goda smaken att låtsas som ingenting. Kanske har jag nu blivit det roliga skämtet som det berättas om på middagar over there. 🙂

 7. Ser tokmysigt ut ☺
  Of topic: Man vet att man läser någons blogg väldigt ofta om man börjar drömma om människan när man sover

 8. GUD så tragiskt att läsa alla bittra kommentarer och onödigt ilskna svar på kommentarer… =(

  Att vi tjejer inte kan vara bättre på att hylla varandra när vi gör något bra och bara ignorera när vi inte alltid håller med. Självklart ska vi komma med motargument till t.ex Matilda som har helt fel i sin åsikt kring UV-kläder, men vi behöver inte vara otrevliga och trycka ned henne, utan kort och gott informera henne.

  ”Göteborgsmamman” fick ta onödig skit idag med, såg jag. Det känns som att så fort någon länkar till sin blogg, får de mothugg att de fiskar läsare/kommentarer etc.

  Kommentaren om att man inte kunde fatta hur Bella kan skicka maken på thaimassage är uppenbart skriven av en okunnig kvinna/man som inte vet att det där med happy ending inte händer överallt – att det faktiskt är ganska sällsynt. Alla är inte prostituerade i Thailand. Surprise. Men man behöver inte vara snorkig tillbaka, utan komma med ett konstruktivt svar.

  Saker skrivna i affekt får sällan önskat utfall utan leder bara till högre murar hos OP.

  Så himla onödigt. I en värld som vi har idag tycker jag det är viktigare att vi hyllar varandra när vi gör något bra, upplyser när vi förespråkar något direkt skadligt och ignorerar när det är något som bara ”stör” oss.

  Mer kärlek ut i världen. <3 Vi är fantastiska, tjejer! Lägg fokus på det! Strunta i att hacka på småsaker, lägga sig i hur andra uppfostrar sina barn (såvida de inte far illa, men kontakta då myndigheter – sitt inte bitter i ett kommentarsfält och tjura), hur andras relationer är, om någon tar en drink vid poolen eller på planet, inte har hittat sitt syfte i livet, har hittat sitt drömyrke (vilket verkade störa många när Odd gjorde det eftersom han då var tvungen att avbryta sin pappaledighet tidigare) etc. <3

  1. Åhh vad jag håller med dig!! Det är tyvär inte bara här men på hennes instagram och facebook typ överallt!! När ska vi börja behandla varandra med respekt

 9. Vad glad jag blir över att ni inte bara gillar mina tips, utan även FÖLJER dem! Jättebra med UV-kläder till ungarna, skit i tokstollarna som tycker det är bättre med solkräm. Glöm inte flytvästarna imorgon när ni ska ut med båten!

 10. Man skulle kunna göra en sketch med alla dessa kommentarer. Seriöst, scrolla från top to bottom och läs kommentarerna tyst i er huvud. Komiskt, det är vad det är!

  1. Hej jag känner att jag bara kan tycka som du!! Såg sketch framför mig nästan!! Hhahah ,Kvinnor är så känsliga med vad man säger ok tycker.
   Slutet av dan är det ingen mening med att bråka! men kanske fråga istellet hur man menar. Gör mig så ledsen att se hur vi aldrig kan behandla varandra bra!!. Det gör det lättare för mann att behandla oss som vi gör!!

   Älskar bilderna B pminner om när vi var där

 11. Hej Bella!

  Måste bara slänga iväg en liten fråga såhär på kvällen: Din blåa baddräkt, var har du köpt den någonstans? Den är uuuuuuuuursnygg!

 12. Hej Isabella! Jag och min lilla familj ska åka utomlands i sommar och då är min dotter lika gammal som Sally är nu. Jag oroar mig så mycket för solen och undrar hur ni gör för att skydda henne? (Mer än bara uv-dräkt). Håller hon bara till i skuggan eller är det bara under de värsta soltimmarna eller hur kör ni?

  Jag har kollat på UV tält men tänker att hon kanske tröttnar på att sitta där inne hela dagen. Och sover hon sina sovstunder ute i skuggan hos er eller går ni in med henne då? Tacksam för svar!

 13. Hej Isabella! Tänkte bara fråga hur det går med fransförlängningen nu när du är utolmands med klor och saltvatten? Blir dem ”fulare” och tappar du fler fransar där än hemma?
  Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..