17 månader

Idag skulle Gillis prompt ha Sally bredvid sig i sin trapptrapp-stol. Jag höll på att smälla av för att det var så gulligt. Där satt dom och tittade på Nicke Nyfiken:

 

IMG_8482

 

Vi har ju 17 månader mellan barnen och jag får ofta frågor hur det är. Det är jättesvårt när man inte har något att jämföra med. Samt att det handlar om hur dom är som individer snarare. Men gällande Gillis och Sally har det aldrig varit någon svartsjuka eller problem. Han har aldrig reagerat över att få ett syskon. Han minns ju inget annat och det var kärlek från första stund. Efter att Sally lärde sig att sitta och ”vara med mer” så är dom som tvillingar. Dom ska jämt vara tillsammans, leka ihop, dricka välling ihop, sitta nära i soffan och jag märker tydligt att dom är varandras trygghet.

 

Om de sitter på golvet och leker och jag gör något annat så hör jag ofta skratt från båda, det är som om de har ett eget språk vilket är häftigt. Enda gången dom bråkar är när Sally tar Gillis bilar, det är känsligt. Men Gillis har lärt sig att hämta något annat till henne när han blir irriterad. Det enda tuffa var väl att Gillis var så liten när hon kom att vi inte kunde prata med varandra när allas behov krockade och jag var själv med båda. ”Nu måste Sally äta, vi gör X sen”. Allt är betydligt enklare nu när Gillis kan berätta vad han vill.

 

Gällande att ha två blöjungar förstår jag inte alls det jobbiga, vi byter på båda samtidigt. När Sally var mindre så låg dom båda på skötbordet tillsammans. Gällande mat så äter dom i stort sett samma sak nu och Sally lånar mycket i Gillis garderob eftersom hon har storlek 80 och Gillis 92. Det är perfekt. Båda kan ha varandras mössor, vantar etc och det underlättar!

 


 

Gillis demanded to have Sally next to him at the breakfast table today. It was so adorable I almost died. They were sitting there watching Curious George:

 

Sometimes when they’re playing together I can hear them laugh, it’s like they have their own language. So cool. They only fight when Sally steals something from Gillis, he doesn’t’ like that. Now he has learned to get another toy for Sally to play with instead. Gillis was so young when Sally was born and the only tough part about that was communication. Gillis was too young to talk and I was home alone with both of them. I couldn’t say to Gillis: “Sally has to eat now, we will do X later”. It’s so much easier now that Gillis can speak his mind and tell me what he wants.

 

A lot of people find it difficult to have two kids at the “diaper age”. I cannot see the problem with that. We change both Gilli’s and Sally’s diapers at the same time. When Sally was younger they layed next to each other at the changing table. Regarding food they’re pretty much eating the same stuff now. Since Sally is a EU size 80 and Gillis EU size 92 she can use some of his clothes. That is awesome. They can use each others hats, gloves, etc. which makes it so much easier!

 

 1. Annicka skriver:

  Min man och jag har 4 tjejer, de första med 18 månaders mellanrum, sen gick det 4 år till nästa och så kom en liten sladdis när de andra tjejerna var 17, 15 och 11 år. Inte planerat men helt fantastisk för oss alla. Har bara positiva erfarenheter med tjejerna som det bara är 18 månader mellan. Ingen svartsjuka när de var små, tvärtom började de leka så fort ”tvåan” kunde krypa. När de blev äldre hade de alltid varandra. Här i tonåren har de diskuterat lite, mest om att låna kläder av varandra… men om en av de inte är hemma ett par dagar blir den andra nästan som om det saknas en del av henne:-) Det kallas nog inte för psuedutvillingar för ingenting. Skulle jag kunna göra om nåt, hade det nog varit att nr. 3 skulle kommit lite tidigare. Hon har ibland känna sig lite utanför men nu när hon också är på väg in i tonåren har hon liksom ”kommit ikapp” och det är härligt.

 2. Mellan mina pojkar skiljer det 10,5 månader och mellan minsta (dottern) och mellan sonen skiljer det 18 månader. Dom har såna speciella band ihop och det är underbart att se! Självklart bråkar dom som alla syskon gör men det är mest positivt såklart!

 3. Linnéa skriver:

  Jag har alltid sagt att jag ville ha barn tätt, men efter första, som nu är 8 månader (ja, det händer mycket i barnens utveckling varje månad, DÄRFÖR skriver man åldern i månader…. till er utan barn som stör er ;P )
  Iaf, efter förlossningen kände jag bara: Nej!!
  Och, det kommer nog dröja innan det blir syskon här. 2-3 år kanske är lagom, vad vet jag?
  Tror i slutändan att det blir bra oavsett, man gör ju det bästa av situationen liksom 🙂

 4. Vi är redan sugna på syskon och eftersom vår resa till graviditet var lång så skyddar vi oss inte utan fortsätter ”köra” på 🙂 händer det så händer det och då är vi såå tacksamma. Hade varit underbart att ha nära mellan barnen, kram

 5. Sarah skriver:

  När Bella var hermma med Sally så var Gillis på förskolan och Odd var utan arbete. Minns att Isabella fick mycket kritik när hon klagade över hur trött och ansträngd hon var.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..