Falskt alarm

Mötes-marathon från 8.30 sedan hem och busa med Gillis. Åkte med Sally till Danderyds sjukhus för att jag trodde att hon hade öroninflammation, 40 grader feber och hon tog sig på ena örat hela tiden. Tre timmar väntetid. Ingen öroninflammation. Febern kommer ifrån mässlingvaccinet tydligen. Skönt att höra men alltid samma enorma skuldkänsla att man tagit plats på barnakuten i onödan (förlåt förlåt). Åt en cheeseburgare i drive in på väg hem. Skulle tagit två. Nu hemma. Barn sover och jag ska svara på dom viktigaste jobbmailen och sedan ta ett bad. Eller sova direkt. Puh.

May the force be with you alla mammor där ute!

 


 

After my meeting marathon today I went home to play with Gillis. I thought Sally had an ear infection so i took her to the hospital. She had a 40 degrees Celsius fever (104 degrees Fahrenheit) and kept on grabbing her ear. It was a three hour waiting time at the hospital. No ear infection. Apparently the fever is caused by the measles vaccine. That is good news of course, but I still feel bad for taking someone else’s, more necessary place at the emergency room (I am so so sorry). Grabbed a drive through cheeseburger on the way home. Should’ve taken two. Now we’re home. The kids are asleep and I will reply to the most important emails and take a hot bath. Or just go straight to bed. Puh.

 

May the force be with you all moms out there!

 

 1. Alltså, jag tycker absolut inte att du gjorde något fel som åkte in, med hög feber på barn under 1 år är det aldrig fel. Däremot kunde du ha väntat tills jour- eller vårdcentral öppnade på morgonen vad gäller just öroninflammationen. Men som sagt, det visste du ju inte, och det var absolut inte fel!

  Men jag måste bara rätta alla här bland kommentarerna som ”vet att de har rätt” angående öroninflammation, antibiotika och akutvård. Öroninflammation är INTE någonting man behöver söka akut för. Ja, trumhinnan kan smitta, men om barnet blir insatt på antibiotika klockan 00 på natten eller klockan 11 på förmiddagen spelar mindre roll i det stora hela. När man får antibiotika via munnen börjar det inte verka direkt med en gång ändå. Och barn under 1 år brukar få antibiotika vid öroninflammation, samt personer över 12 år. Däremellan ger man generellt inte antibiotika, om det inte är så att man har speciella besvär med väldigt mycket öroninflammationer eller så. Så nu vet alla som eventuellt läser hur det ligger till! 😉

  /Susanne, barnsjuksköterska

  1. Det ska såklart stå ”trumhinnan kan SPRICKA” 🙂

   Och för att behandla öroninflammation hemma innan man fått en tid, så är det högläge med huvudet, Alvedon/Ipren (gärna både och) samt nässpray som gäller!

 2. Anna skriver:

  3 timmars väntetid!!! Skulle jag aldrig acceptera när det gäller mitt barn. Men sen bor ju jag inte i sverige heller där sjuka hamnar sist.

 3. Elin skriver:

  Vart är tröja från? Ser superfin ut 🙂

 4. kristin skriver:

  Tycker det är så tråkigt att folk ska ha så negativa kommentarer om deras föräldraskap och val. Fokusera på ert eget istället!
  Tycker du gjorde rätt, som mamma får man alltid handla på sin magkänsla och ibland kanske det inte va så allvarligt som man trodde.För tänk om det skulle vara tvärtom, hemska tanke.

  Och du som klaga så mycket att man ska som förälder vara redo för sömnlösa nätter etc. Det är väl så klart man är det, men man måste väl för fasen få klaga ibland. Man är väl ingen super mamma hela tiden

  Http:// http://www.drömhuset.nu

 5. Karin skriver:

  Men du behöver väl inte åka till ett akutsjukhus. Finns det ingen vårdcentral?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..