Intensiv onsdag

Åh jag har ägnat lunchen åt att läsa igenom i min mail och det har kommit in flera bra ansökningar. Himla roligt. Självklart kan vi gå via en byrå och det kommer vi att göra om vi inte hittar rätt men jag tror att jag lika bra kan hitta nanny via er eftersom jag når ut till så otroligt många. Odd har jobbat med rekrytering och jag har en hel del erfarenhet efter att ha anställt ett tio-tal människor under mina år så vi kan göra det jobbet själv. Utdrag från polisregistret, CV, ringa referenser samt att träffas hemma kommer man långt på. Många som sökt jobbar redan på förskolor och det är ju ett plus.

Visst hade bästa alternativet varit om Odd eller jag var hemma fram till augusti men det går inte. Odd har fått ett drömjobb och jag har varit hemma så mycket att det inte fungerar ett halvår till. Vi startade Löwengrip Care & Color samma år som jag blev gravid med Gillis. Under åren som vi drivit bolaget har jag fått två barn och haft två (korta) mammaledigheter. Mina kollegor är fantastiska men jag behöver vara på plats nu. Men att komma hem tidigt och ha långhelg tillsammans gör att mitt samvete inte kväver mig. Bara pyttelite. 

 

IMG_8434

 

Dagen har gått i full fart. Nya färdiga produkter från fabriken (!), här ovan ser ni den återfuktande shine-serien The Cure. Schampo, balsam och en stylingprodukt som heter Quick Dry Volumizing Lotion. Vi håller nu på att ta fram nya art work så alla produkter kommer så småningom att se annorlunda ut, framför allt ska texterna bli tydligare. Utöver det har det varit möten på löpande band, ett möte handlade om en eventuell framtida investering för Löwengrip Invest och så ekonomimöte. Strax väntar möte med Natural Cycles!

 


 

Oh, I have spent my lunch break going through my email. Several of them sound great and that makes me so happy. I know we can use an agency to hire a nanny but I decided to reach out to all of you first. Both Odd and I have previous experience with recruiting so we feel confident doing the job ourselves. You get a long way just reading CV:s, follow up on references, checking police records and meeting in person. A lot of the applicants have a present job at a preschool which is a huge plus.

 

Surely the ideal choice would have been if myself or Odd could stay at home until August but that’s not going to work out. Odd got his dream job and I have already stayed home so much I cannot do it another six months. We started our company Löwengrip Care & Color at the same time I got pregnant with Gillis. During the years we’ve run the business I’ve had two children and two (short) maternity leaves. My colleagues are amazing but I need to be at the office now. I feel ok about this choice since I will work short days and have a long weekend with the kids. My guilty conscience doesn’t weigh me down. Only a little.

 

Today has been going non-stop. Above you can see our newly arrived (!) moisturizing series The Cure. Shampoo, conditioner, and a styling product called Quick Dry Volumizing Lotion. We are currently working on developing new artwork so all the products will get a makeover. Most of all we want the text to be bigger. Apart from that I’ve had one meeting after another. One of them was about a possible new investment with Löwengrip Invest and the other was regarding finances. Soon it’s time for a meeting with Natural Cycles!

 

LOADING..