Begagnade bröllop?

Häromdagen så lyssnade jag igenom podden Veckans Bläcka som är väldigt underhållande. I ett avsnitt så berättade dom om det väldigt amerikanska fenomenet att köpa ett begagnat bröllop. Jag var tvungen att kika in på hemsidan CanceledWeddings och se med egna ögon om det faktiskt var som dom sa i podden. På första sidan står det ”A stress-free solution for your perfect wedding and honeymoon for less”.

Hur lockande låter inte det?

Skärmavbild 2016-01-25 kl. 13.53.16

Det fungerar alltså så att om man måste ställa in bröllopet med kort varsel (vet inte hur ofta det händer i och för sig men mina fördomar säger att det är vanligare på andra sidan atlanten) så kanske det är svårt att avboka allt och få pengarna tillbaka. Då kan man alltså sälja det som redan är bokat till någon annan och den personen får då rabatt på hela kalaset.

Skärmavbild 2016-01-25 kl. 13.53.35

 

Det låter ju galet men när man tänker efter är det inte heeelt fel. Jag menar, bröllop är svindyrt och har man inte en egen bröllopsplanerare blir man ju helt trött av alla val. Om man då kunde hoppa på ett superlyxigt bröllop inom loppet av tre månader och bjuda in sina närmsta så why not. Vad säger ni, kan idéen komma till Sverige eller är det för amerikanskt?

 


 

The other day I was listening to a very entertaining podcast called “Veckans Bläcka”. In one episode they talked about an American phenomenon where you buy weddings second hand. I had to check out the website “CancelledWeddings” and see it with my own eyes. The first thing I read on their website was “A stress free solution for your perfect wedding and honeymoon for less”.

 

How appealing does that sound?

 

Basically it works like this: If you have to cancel your wedding with a short notice it might be difficult to get all your money back (I don’t know how often this actually occurs but my gut tells me it’s more common in North America). Instead you can sell your wedding with all the bookings you made and the buyer gets a discount.

 

This sounds totally crazy but if you think about it, it might not be aaaall wrong. I mean, weddings are super expensive and all the choices could make anyone go nuts, especially if you don’t have a wedding planner. If you could buy someone else’s luxury wedding and execute it within 3 months, why not? What do you guys think? Could this idea come to Sweden or is it too American?

 

 1. Emma skriver:

  Lustigt att du har fördomar om USA när bägge exemplen är från Storbrittanien och det inte är ens amerikansk hemsida. Kolla upp dina fakta bättre

 2. Amel skriver:

  Vi svenskar älskar/ är fascinerade av allt amerikanskt, så det här är bara en tids fråga….

 3. hjärtat… UK betyder England… INTE på andra sidan Atlanten.

  1. Jensi skriver:

   Nu har hon ju redan förtydligat att hon syftade på att tjänsten var Amerikansk, men just de exempel hon valde låg i UK.

   MEN om du nu ska vara nedvärderande kan du iaf se till att du får din fakta rätt. UK betyder inte England – Det betyder United Kingdom, alltså England, Nordirland, Wales och Scotland. Två olika saker.

 4. Malin skriver:

  Fungerar det i Storbritannien så går det nog i Sverige också för rätt målgrupp. Lite som sistaminuten-resor…

 5. Känns ju lite långt borta här i Sverige. Det är inte så vanligt med paketlösningar för bröllop här. I UK t ex är det vanligt att gästerna ger pengar eller betalar för sitt kuvert. Det är inte så vanligt i Sverige, vilket förklarar skillnaden i hur vi arrangerar våra bröllop.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..