ANNONS

Begagnade bröllop?

/

Häromdagen så lyssnade jag igenom podden Veckans Bläcka som är väldigt underhållande. I ett avsnitt så berättade dom om det väldigt amerikanska fenomenet att köpa ett begagnat bröllop. Jag var tvungen att kika in på hemsidan CanceledWeddings och se med egna ögon om det faktiskt var som dom sa i podden. På första sidan står det ”A stress-free solution for your perfect wedding and honeymoon for less”.

Hur lockande låter inte det?

Skärmavbild 2016-01-25 kl. 13.53.16

Det fungerar alltså så att om man måste ställa in bröllopet med kort varsel (vet inte hur ofta det händer i och för sig men mina fördomar säger att det är vanligare på andra sidan atlanten) så kanske det är svårt att avboka allt och få pengarna tillbaka. Då kan man alltså sälja det som redan är bokat till någon annan och den personen får då rabatt på hela kalaset.

Skärmavbild 2016-01-25 kl. 13.53.35

Det låter ju galet men när man tänker efter är det inte heeelt fel. Jag menar, bröllop är svindyrt och har man inte en egen bröllopsplanerare blir man ju helt trött av alla val. Om man då kunde hoppa på ett superlyxigt bröllop inom loppet av tre månader och bjuda in sina närmsta så why not. Vad säger ni, kan idéen komma till Sverige eller är det för amerikanskt?


 

The other day I was listening to a very entertaining podcast called “Veckans Bläcka”. In one episode they talked about an American phenomenon where you buy weddings second hand. I had to check out the website “CancelledWeddings” and see it with my own eyes. The first thing I read on their website was “A stress free solution for your perfect wedding and honeymoon for less”.

How appealing does that sound?

Basically it works like this: If you have to cancel your wedding with a short notice it might be difficult to get all your money back (I don’t know how often this actually occurs but my gut tells me it’s more common in North America). Instead you can sell your wedding with all the bookings you made and the buyer gets a discount.

This sounds totally crazy but if you think about it, it might not be aaaall wrong. I mean, weddings are super expensive and all the choices could make anyone go nuts, especially if you don’t have a wedding planner. If you could buy someone else’s luxury wedding and execute it within 3 months, why not? What do you guys think? Could this idea come to Sweden or is it too American?

45
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00