ANNONS

Aska

/

God morgon!

Våra morgonrutiner här hemma ser ut så att jag går upp med barnen vid sju, om någon fortfarande sover så väcker jag dom. Vi går ner, kör blöjrace och sätter på Nyhetsmorgon. Gillis och Sally leker lite på golvet medan jag plockar fram frukost. Idag åt vi alla Hönökaka med smör och ost. Dom dricker vatten och jag kaffe. Där sitter vi och äter en halvtimma ungefär. Gillis äter långsamt och vill sitta och plocka och prata länge. Sally är oftast klar före och får gå ner på golvet och krypa runt. Det bästa hon vet är att krypa runt under bordet och leta överblivna matrester. Varför är mat godare på golvet?! Vid åtta kommer Odd ner och jag gör ordning mig på en halvtimma och åker till jobbet halv nio.

Båda barnen är ju fortfarande hemma eftersom Gillis inte har fått förskoleplats än. Han börjar efter Thailand. Idag är min mamma hemma med barnen eftersom Odd hade några möten. Varför kan man inte ge föräldrarpenning till andra i släkten? VAB kan man ge bort men inte föräldrarpenning. Jag tog upp det med Anni Lööf när hon var hemma hos oss och Centern är tydligen på den idéen. Toppen. Jag menar, det blir ju inkomstbortfall annars för mamma.

BEL_7820-2

Jag får förresten fått några frågor om golven i vårt hus. Vi har två golv. Fiskbensparkett i alla rum förutom hallen och kök. I hall och kök körde vi Klinker från Pronto Kakel. Vi hade samma upplägg i vår lägenhet tidigare och gillade kombinationen av trä golv och grå klinker. Att hitta rätt nyans är svårt men vi valde en ljusare mot den i vår lägenhet, denna färg heter Aska. 

IMG_8329

Mina Thailands-redo fötter (vi åker nästa torsdag!) på vårt fina golv. Alla bitar klinker ser olika ut så golvet ser väldigt levande ut. Okej levande kändes som världens sämsta beskrivning men ni förstår vad jag menar. Vi har golvvärme i hallen men GLÖMDE i kök. Det är lite synd men det blir inte så kallt som jag hade trott tack och lov. Tror att det beror på elementet.

Good morning!
Our morning routine here at home usually starts with me waking up with the kids at 7am. If any one is still sleeping I’ll wake them up. After that we’ll go downstairs, i’ll do the diaper race, and watch Nyhetsmorgon (morning news show). Gillis and Sally will play around on the floor, while I’ll preper breakfast. Today we had Hönökaka (typical swedish bread) with cheese and butter. The kids will drink water and I coffee. We spend about 30 minutes eating breakfast. Gillis is a slow eater and likes to sit and talk and pick at his food for a long time. Sally is usually done before that and I let her crawl around on the floor . The best thing she knows is to look for leftover food underneath the kitchen table. Why is food so much tastier when it’s on the floor?! Odd will join us around 8am and I’ll get dressed and ready to go in 30 minutes, leaving for work at 8:30am.

Both the children are still at home during the days since Gillis still hasn’t got a spot at pre-school. He will begin when we get back from Thailand. My mom will stay home with the kids today beacuse Odd has a couple of meetings. Why can’t you give the parental benefits to other relatives? You can give VAB (child care) away but not the parental benefits. I talked to Annie Lööf about this when she was visiting us the other day and she is postive to the idea. That’s great. I mean, otherwise the mom will lose some of her income.

By the way, I do get a lot of questions about the floor in our house. We have to different types of floor; herringbone in all the rooms besides the kitchen and hallway, where it’s clinker from Pronto Kakel. We had the same set-up in our old apartment and really liked the combination of wooden floor and grey clinker. It’s difficult to find the right color but we picked a lighter shade this time, called Aska.

My feet are ready for Thailand (we’re leaving next Thursday!) on our nice floor. All the pieces of stone are unique which makes the floor look alive. Ok, alive might be the worst description ever but you get my point. There’s floor heating in the hallway but we FORGOT to put in the kitchen. It’s a shame but thankfully it doesn’t get that cold. I think it’s because of the radiator.

80
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00