Annie Lööf på besök

Ni skulle ha sett hur det såg ut här innan Annie Lööf kom. Odd var borta och jag stod själv med två barn, hemmet i kaos, jag var oduschad och barnen kladdiga av allt möjligt från frukosten. Två timmar hade jag på mig vilket låter som en oändlig tid. Det är det inte. Det är precis på gränsen. Allt gick fel. Jag tappade ut hela vällingpaketet på golvet, när jag duschade så glömde jag att låsa dörren och stänga grinden till trappan så Gillis sprang ut mitt i allt och jag ut från duschen och efter. Sedan vägrade han att klä på sig. Det fungerar ju liksom inte att säga ”Gillis, det kommer hit en partiledare snart. Mamma vill gärna att vi inte är nakna och att det avslöjas hur stökig familj vi egentligen är”.

Istället sa jag ”Gillis, om du vill ha choklad så får du klä på dig nu!”.

Om det fungerade? Oh yes.

 

IMG_8155

 

Sallad med haloumi (kvar i stekpannan) och bröd med parmesan och oliver. Jag var lite osäker på det här med Säpo. Skulle Annie ha med sig det och i så fall ska han också äta lunch? Skulle han sitta med oss då eller ska jag duka vid bardisken? Kan jag messa och fråga innan eller låter det korkat? Tusen frågor. Allt löste sig i alla fall.

 

IMG_8156

 

Våra skruttisar somnade. Det var en otroligt mysig och rolig lunch. Hennes dotter Ester är bland det sötaste jag sett. Sally kändes som en jätte i jämförelse. Vi pratade förlossning (vilka kvinnor gör inte det när man har två små), BVC, sömnlösa nätter, mammagrupper, amning i riksdagen och om allt som sker i Sverige och världen just nu. Gott och blandat helt enkelt.

 


You should have seen this place before Annie Lööf got here. Odd was away, meaning I was left alone with two kids in a house of chaos. I still hadn’t showered and the kids were still gooey and sticky from breakfast. And I had two hours to get ready. To some people that may sound like a lot of time, but it’s not. It’s nearly enough. Then everything went wrong: I dropped a pack of baby formula on the floor and forgot to lock the door and the baby gate before I got into the shower, so Gillis ran out of the bathroom in the middle of everything and of course I had to run after him. Then he refused to get dressed and saying ”Gillis, we’ve got a political party leader coming through the door soon. Mom doesn’t want us both naked then so she can tell what a mess this family really is” just doesn’t get to him.

Instead I tried ”Gillis, if you want chocolate you have to get dressed now!”

Did it work? Oh yes.

Halloumi salad (the cheese still in the pan) with parmesan- and olive bread. I wasn’t too sure about the security police. Would Annie bring any with her and in that case, would they stay to eat? Would the police sit with us in that case or should I make arrangements on the kitchen island? Should I send her a text and ask or is that just stupid? A thousand questions. But it all worked out.

Our babies fell asleep. It was such a cozy and fun lunch. Her daughter Ester is amongst the cutest I’ve ever seen. Sally felt like a giant in comparison. We talked about giving birth (what women doesn’t when you’re both mothers of a tiny one each), the children’s health centre, sleepless nights, mom-groups, breast-feeding in the Riksdag and about everything going on in Sweden and the world right now. Everything between heaven and earth in other words.

 1. Älskar att du flyttade från förra bostaden pga att det vart för mkt stök (invandrare hade precis flyttat in o stökade till det i närheten).

  Hycklare.

   1. Är det för hon är partiledare som hon måste ha Säpo med ellee har det hänt något nyligen ? (som jag då bevisligen har missat)

  1. De som jobbar på personskyddet får avlösning när de ska ha rast. Deras jobb är att bevaka och hålla uppsikt medan de är i tjänst. Äta och fika gör de när de har rast.

 2. Vilken jäkla power-kvinno-lunch! Måttligt avundsjuk, hade vart en dröm att sitta som ett tredje hjul! You go girl, du är fantastisk.

 3. Du menar hur ni båda är överrens om att skapa en ny underklass i samhället?

  Har du läst den nya rapporten från förorterna om hur många tjejer/kvinnor som inte kan välja sitt eget liv i Sverige idag, totalt kontrollerade av männen?
  Här kan du få lite ny kunskap som kan va svår förstå från Lidingö;
  http://www.svd.se/enkat-visar-tydligt-fortryck-i-stockholms-fororter/om/debatt

  När du och Annie öppnar upp för djupare klyftor, hur tror du flickorna får det bättre?

  1. utanförskapet förstärks när människor kommer hit och regeringen inte har en plan för integration. Centern (och moderaterna faktiskt) har en bra integrationspolitik där prio är att få ett jobb. Men den regering vi har idag jobbar inte lika hårt för jobb-delen och försvårar för att bygga nya bostäder

   1. Alltså detta med jobb! Bor själv i förorten har gjort hela livet, kan säga Er båda att jobb inte är det största problemet att integreras, det är mycket djupare än så.

   2. Männen har ofta inte alltid en annan syn på kvinnorna. De som nyss har kommit har varit med om hemska saker, kan drabbas av psykoser, PTS m.m. m.m. Tror Ni i ärlighetensnamn att ett jobb löser alla deras problem????

    Det är dags att vi får en minister som själv är från förorten och vet vad han/hon pratar om. Inget Danderyd, Lidingö Freak som ska uttala sig!

   3. Plan för integration? Vilken plan ska ens kunna lösa den segregationen vi redan har? ?

    Du lever verkligen inte i verkligheten..
    Jag har bott i en förort och sett detta förtryck på nära håll, det handlar inte om jobb. I sextonårsåldern hade jag en utländsk tjejkompis i smyg, hon fick inte ens synas med mig för att jag som svensk innebar dåligt rykte för hennes ”heder”. Hon blev bortgift med en kusin från Tyskland..

    Detta har inget med jobb att göra, ingen plan kommer lösa de problem vi har nu och framför oss.
    Tvingande utbildningar skulle vara en start, men Sverige är alldeles för flat för sånt. Som vanligt.

   4. Kan du utveckla hur du tror att jobb är lösningen på integrering? Det kommer massor av män som är uppfödda i länder där kvinnan inte är värd ett dugg. Det finns lagar som inte tillåter kvinnor att gå ut utan en man. Det finns länder som inte tillåter kvinnor att köra bil. Det finns länder med lagar att mannens fruar (plural) måste ställa upp på samlag 4 ggr/vecka. Listan kan göras lång. Tror du att när dessa män kommer hit så kommer de att ändra inställning till kvinnan bara de får ett jobb? Tror du det som hände i Köln inte hade hänt om dessa män hade haft ett jobb?

   5. Vore intressant att veta var de jobben skall komma ifrån, går iofs att hålla människor i arbete med skattemedel men det är väl inte så det är tänkt. Det räcker väl med att titta på hur det ser ut med den tidigare misslyckade integrationen sedan 25-30 år tillbaka för att förstå att det inte kommer att funka nu heller.

   6. Annika. Jobb är ett sätt att komma ut i samhället. Att komma ut i samhället och träffa andra svenskar och se hur svenskarna lever. Lön, som man får när man jobbar är ett medel för att hålla sig på en acceptabel statusnivå med andra invånare. Klyftor i samhället, är alltid potentiell källa till konflikt och därför är just avsaknaden av arbete och lön vad som skapar integration. Men visst. Integration sker inte över en natt. Den sker gradvis. Det är fullt naturligt att man jämför sitt nya samhälle med sitt gamla. Så gör nog du också när du är på resa. Du berättar stolt om föräldraledigheten i Sverige. Vad vi svenskar äter på mackan, och hur knasiga (men härliga) vi är som samlas framför Kalle varje jul. Man jämför. Man längtar hem till landet man aldrig kan återvända till och blir nostalgisk. Vi, vår, oss vi svenskars roll är att hjälpa våra nya invånare att komma ut på andra sidan. Att efter den första chocken av kulturkrockar, nostalgi, iaktagelse och förståelse komma ut på andra sidan och tycka att så som vi gör här i Sverige är faktiskt bättre. Att vilja bli svensk. Om vi trycker ner honom, håller tillbaka, stigmatiserar och demoniserar lär det inte bli så framgångsrikt. Om vi däremot föregår med gott exempel, om vi bjuder in och välkomnar, då lär det gå mycket lättare.

   7. Vickan. Jobb kan faktiskt komma av att vi blir fler människor i samhället. Du vet hur man brukar säga att USA och Kina är viktiga marknader? Det är för det bor många människor där, och att nästan oavsett vad du gör så kommer det finnas tillräckligt många som vill köpa för att det ska gå runt. I Sverige på många platser har vi det tyvärr på många sätt motsatta. Det är knappt lönt att hålla en närbutik öppet. Det finns inte tillräckligt många på orten för att en närbutik ska gå runt. Eller att närskolor stänger för att det finns för några barn. På motsatt sätt kunde altså ett inflöde av människor skapa jobb. Plötsligt kan en mindre ort få ihop ett fotbollslag. Ett gym kanske behövs. Ett dagis. En skola. Flera lärare. Bostäder behöver byggas. Fler behöver åka buss och taxi. Faktum är att det finns massor av möjligheter när befolkningen växer. Det gäller bara att tänka till lite och inte vara så jäkla bitter.

 4. Färgade håret själv (aldrig mer) och det blev gul /orange. Sådär som det blir när man bleker håret. Sen tänkte jag 159 kr för ett silverschampoo, så sjukt dyrt men jag köpte det ändå och jag kan säga såhär: SÅ VÄRT. Bästa någonsin, tog bort det gula och det blev kanon. Tack för det

    1. naturligt också, dock blir resultatet bättre vid blekt/färgat/tonat. Ett behandlat hår drar till sig mer gula toner i och med avgaser etc och de vill man gärna få bort 🙂 Jag har ju nästan grått hår när jag lämnar min frisör men efter en månad är håret gult igen. Därför är silvershampot så himla bra!

   1. Hur lång tid tar det innan man ser resultat av silvershampot? Jag funderar på att köpa det.. Var finns det att köpa?

 5. Dumt kanske men jag ser nog ner lite på Annie efter att sett henne hos dig. Vad gör hon där liksom? Känns som fiskande efter yngre röster…för nåt intellektuellt utbyte kan det ju inte vara frågan om…

  1. Vadå? Annie söker väll mammavänner som många andra i den rollen. Kan nog vara ganska svårt som offentlig person så måste vara skönt med en annan som kanske lite förstår den speciella biten att vara igenkänd och inte dömer.

  2. Jag tycker också att det är väldigt oseriöst av Annie Lööf att ställa upp på detta. Jag trodde mer om henne än att ställa upp och finnas på bild med en måttligt intelligent bloggerska. Nej nu röstar jag på Batra.

  3. Fast alltså, Annie är mycket yngre än vad man tror. Nästan i Bellas ålder. Så visst kan de ha annat utbyte.

   Sen gillade jag inte Annie innan ändå, så det förvånar mig inte alls att hon umgås med B

   1. Jag tycker synd om Bella faktiskt. Spelar ju ingen roll vilken offentlig person hon än träffar/vill umgås med så tar alla för givet att den personen vill ha uppmärksamhet och att Bella får pengar. Testar Bella en ny restaurang, nytt smink, ny salong etc så tar alla för givet att hon får pengar för det med. Suck. Ja hon blir sponsrad för mycket. MEN INTE FÖR ALLT HON KÖPER/GÖR.

  4. Men va elakt skrivet! Vem är du att tala nedsättande om Bellas intelligens? En så dryg och dum kommentar kunde du väl hållit för dig själv om du nu tycker så om någon du förmodligen inte känner…
   Själv tycker jag det är rätt fantastiskt att ha kommit så långt som Bella gjort med företagen, rodda familj och allt därtill. Om det inte kräver något som helst intellekt kan jag gladeligen också vara utan!

 6. Men gud vad kul att hon kom på besök och pirrigt! Hade gärna vart en fluga på väggen, skulle vara kul att se hur hon är privat, tycker hon är en sådan duktig politiker!

  Tycker att du klarade det bra med bara två timmar att fixa i ordning!

 7. Alltså förlåt……men…..om Gillis inte vill kl ä på sig….varför tar du inte bara på honom kläderna? Svårare än så är det inte! Min dotter är lika gammal som Gillis. Hon får mer än gärna hjälpa till och göra saker själv vilket hon gärna gör och tycker är kul. Ibland är hon inte på humör och vill inte, då får hon en till två chanser på sig att göra det själv t ex klä på sig annars klär jag på henne. Simpel as that! Man kan inte stå o argumentera o muta en två åring i all evighet. Vi har väldigt sällan problem med att hon inte vill göra saker numera för hon vet att där inte finns någon väg ur det och det är lättare och roligare för henne själv att helt enkelt klä på sig själv.
  Gillar eg inte att lägga mig i hur andra gör med sina barn men nu var jag bara tyvungen. Som sagt förlåt att jag lägger mig i men det känns som du gör det väldigt svårt för dig!

  1. Håller med till 100%… Vi har heller aldrig haft detta bekymmer eftersom vi aldrig börjat med dessa mutor och värre lär det ju bli.. En 2 åring som styr över mamma, skrämmande… Håll fast ungen och klä på!!!!!

   1. Suck ständiga moralpredikningar. Isabella löser problemen som uppstår bäst själv då hon känner sina barn bäst. Man väljer sina strider, det vet alla föräldrar! Sluta vara så elaka, kommentera inte i såfall.

  2. Håller med. Allvarligt talat skärp dig . Ge ungen choklad för att han ska klä på sig klädena hör du inte själv hur löjligt det låter ?! Det är du som är mamma och bestämmer slut diskuterat. Hur tror du att det kommer bli längre fram för Gillis både på förskolan och sedan i skolan om han inte lär sig sånt. Ni gör varken honom eller er själva en tjänst genom att hålla på så.

   1. Eller så kan du vara löjlig som bestämmer allt åt ditt barn. Hur tror du det kommer gå i framtiden för ditt barn när hen aldrig fått ta egna beslut eller fått möjligheten att ifrågasätta världen eftersom mamma bestämmer?

   2. En gång är ingen gång? Har svårt att se att detta sker dagligen, också svårt att tro att denna chokladbit kommer att påverka honom i framtiden.

  3. Alltså förlåt, men skojar du eller? På riktigt?? Bara för att du har ett barn det uppenbarligen fungerar att tvinga så gäller inte det alla. Ditt sätt funkar hos er, det är bra, men du kan inte på fullaste allvar generalisera alla barn?? Jag har tre tjejer, ingen är den andra lik! Det som funkade på den stora funkar definitivt inte på Lillan! Min största kunde jag också klä på, ungen sura 10 sekunder och gick och lekte. Den lilla? Tvinga henne på med kläder när hon inte vill är ett helvete. Det går inte. Hon sliter sönder kläderna, hon slänger sig på golvet, hon dunkar huvudet i golvet och hon skriker hysteriskt. Varför ska jag låta henne genomlida det? Varför skulle jag som mamma vilja att hon ska må så dåligt för att jag prompt ska bestämma?? Nej. En muta funkar. En extra bok att läsa, en godisbit, en film, en snögubbe eller en extra lång ridtur –> en glad Tintin, en glad mamma, en glad familj utan sjukhus för omplåstring av huvudet.

   Men, det behöver inte funka för alla! Gör du som är bäst för er, så gör Isabella det som är bäst för dom, och jag det som funkar bäst hos oss. Tack!

   1. Så din yngsta får som hon vill (en muta från dig) för att hon annars skriker, dunkar huvudet i golvet och sliter i kläderna? Du tror inte det har ett samband? Typ som barn i mataffären som får ett psykbryt vid godishyllan. Det är manipulation från ditt barns sida.

  4. Håller med dig helt! Patetiskt man sitter o mutar ett barn o göra som man vill, hur tusan ska han nånsin lära sig är ju inte första gången direkt. Han kommer växa upp o bli ett riktigt monster o ha med o göra. Är ungförälder o min dotter är bra mycket bättre uppfostrad o blir definitivt inte mutad för o göra som hon är tillsagd.

  5. Haha min systerdotter på 2 år vägrar totalt att klä på sig de flesta gånger. Man kan inte vara tre personer som håller fast och klär på ett barn! Fatta vilken hemsk upplevelse för henne. Det har hänt flera gånger att min syster fått köra henne till förskolan i pyjamas och kläderna i en påse. Alla barn är olika.. Kan inte alla bara sluta med pek pinnar? <3 🙂 kram på er alla.

   1. Hej förskolan här kommer jag med min 3åring i pyjamas, för jag klarar inte av att sätta på henne kläder???? Nä det händer inte!

 8. Neeeeeeeeeej bella! Inte centerpartiet! Blev så himla glad när du typ lite tog avstånd från moderaternas politik och tänkte Yes hon har tänkt om! Kan du inte typ träffa nån från det röda blocket oxå innan du bestämmer dej för centerpartiet?? Gillar verkligen dej och din blogg även om jag inte riktigt delar dina politiska åsikter☺

  1. Det röda blocket som vill att alla ska ha det lika dåligt och absolut ingen får ha det bra, förutom deras egna högt uppsatta inom partierna, facken osv då förstås.

   Det är för mig en gåta hur någon 2016 kan gå på röda blockets lögner och älska att politiker ska detaljstyra människors liv. Bara för att ni tycker att det är så himla hemskt att välja saker i livet själva så tycker inte många andra det. Deras överstatlighetspolitik inkräktar på vad som borde vara en människas rätt – att få styra över allt som man faktiskt kan styra över själv.

   1. Och det är för mig en gåta hur någon 2016 bara kan tänka på sig själv. Finns det inte tillräckligt av det tänkandet i världen?

   2. Det röda blockets politik gör att alla människor får i frihet i praktiken: genom att utbildning, sjukvård är gratis kan man välja om man läsa en utbildning eller tacka ja till en operation man behöver. Nu är ju inte centern emot gratis sjukvård eller utbildning, men de förordar en politik som är mer lik USA. Där lever en stor del av befolkningen i fattigdom pga så låga minimilöner. Om vi sänker minimilöner här blir det samma sak – vissa föräldrar kommer behöva ta två jobb – kommer aldrig kunna hjälpa sina barn med läxorna – dessa barn får i praktiken mindre möjlighet att ta sig in på en utbildning. Privatiseringen av vården har gjort att de mest sjuka får mindre vård och friska o rika får mer vård. Det visar forskning. Så visst det har gett mer valfrihet för rika, som ofta är friskare, att boka en tid på vårdcentral nära bostaden (vårdcentraler etablerar sig gärna i rika kommuner för att de ger mer pengar). Vänsterpartist har detta år drivit igenom att barn ska få gratis medicin – det ger fattiga föräldrar FRIHET att välja om dem ska nya ut medicinen ist för att behöva räkna pengarna i plånboken först. Röda blockets politik ger frihet för alla, inre bara dem födda med silversked i mun.

  2. Med tanke på Centerpartiets väljarsiffror så är det måååååånga som inte delar politisk åsikt med Annie Lööf och Bella 😉

 9. Men snälla, barnet är typ 90 cm långt och väger 12 kg? Det är väl bara att klä på ungen, hur svårt kan det va? Och ja, jag har två egna barn.

  1. Och jag har tre egna barn och det funkar inte alls med den minsta. Kan du tänka dig? Barn kan bete sig olika även fast dom får samma uppfostran! Hon får skrika bäst fan hon vill när hon inte vill sitta fast i bilen, men får en muta när det gäller kläder när hon väl bråkar om det. Varför? För att det är så jävla mycket jobbigare att torka blod på väggarna efter hon har dunkat huvudet så hårt i väggen/golvet att det blöder. Men vad vet jag. Du har ju två så du kan ju alla barn!

   1. Jag hoppas du försöker stoppa ungen innan hon dunkar huvudet sådär.. Kan ju bli allvarliga skador på väggar och golv till slut. Då är det bättre att hålla fast barnet och klä på, sen är det klart… Men alla gör det som dem tycker blir bättre. Vissa tar konflikten och håller fast barnet för påklädsel andra inte..

   2. Om ditt barn dunkar huvudet i väggen tills det blöder har du nog betydligt större problem än du tror och bör söka hjälp för detta för ditt barns skull. Och ja har jag har barn, 3 egna och är utbildad förskolepedagog.

   3. Du ”Sandra”, du har inte funderat på VARFÖR ditt barn uppför sig så? Sätt dig ner och ta en liten tankeställare. Snälla nån vad trött jag blir.

   4. Sandra har väl troligtvis visst funderat på varför hennes barn dunkar huvudet i väggen – Ni vet ingenting över huvud taget om hennes situation (förutom just att hennes yngsta barn reagerar med att dunka huvudet i väggen). För vissa föräldrar finns det inte ens på kartan att be om hjälp. Min egen mamma, som var ensamstående med tre små barn och sov ungefär 1,5 per natt under två år, har berättat att hon under den tiden var så förstörd att hon gick runt i något slags vacuum och försökte hålla huvudet över vattenytan, typ. Hon var helt borta i skallen. Idag förstår hon att hon hade behövt be om hjälp, även om det bara var för att få sova, men då hade hon liksom inte ens förmåga att förstå att det var en möjlighet, än mindre vart hon skulle börja.

    Jag vet lika lite om Sandras situation som ni gör, men föräldrar gör väl för tusan sitt bästa? Ni har INGEN aning om hur ni skulle reagera om ni var i hennes, eller min mammas, situation, det går liksom inte att jämföra därför att vi alla har olika förutsättningar. Att det funkar för er att klä på barnet är jättebra för er – Men utgå inte ifrån att någon som det INTE fungerar för helt enkelt inte har brytt sig om att försöka.

  2. Fast säg inte det. Vår son är lika stor och det är helt omöjligt för mig att hålla fast honom när han är upprörd. Han slänger med huvudet (har fått en smocka på läppen 2ggr) o det var inte kul. Endast min sambo kan hålla fast honom. Nu försöker vi inte muta utan vi trixar och försöker få på kläder på annat sätt. Ibland sätter han på sig kläderna utan problem men ibland kommer raseriutbrott för att han hellre vill leka med ngt o inte klä på sig. Vår plan är att alltid försöka vara ute i god tid till allt så vi kan avsluta leken o inte avbryta och göra påklädningen till en lek. Ibland funkar naturligtvis inte alltid detta om man ändå har bråttom av olika anledningar. O raseriet kommer. Ibland har jag mutat. Men bara i värsta fall och inte med choklad utan snarare med padda. Bra gjort. Nej. Men ibland har man inget val. Har man inte bråttom och han får raseriutbrott så får han helt enkelt ligga o skrika på en mjuk matta tills han lugnar ner sig. Vi ger då inte med oss. Men det kan hålla på vääääldigt länge. Jag har pratat med BVC om detta och endel barn har tyvärr lite mer vilja än andra. Jag var orolig först att han inte var ”normal”.

 10. Två supercoola kvinnor mitt i karriären och dessutom småbarnsmammor! Jag är 27, mamma till 3-årig pojke o börjar mitt första chefsjobb om en vecka. Tack vare Annie Lööf, när jag tvekade (pga att jag är just småbarnsmamma) så tänkte jag faktiskt på Annie, om hon kan skaffa barn medan hon är partiledare så kan jag banne mig också kombinera karriär o småbarn 😀 ♡

 11. Bra att ni vill integrera! Men varken du eller Annie Lööf har valt att själva integreras. Nacka och Lidingö.
  Gärna ett inlägg varför du har valt att bosätta er på Lidingö framför att integrera er i någon mer invandrartät kommun.

  1. Väldigt bra skrivet! Jag har många ggr undrat varför dessa människor ”som vill integrera” och tror lösningen är den och man kan ta in HUR MKT FOLK i detta land som helst……?? Varför flyttar inte dessa ut till förorter som Rinkeby/Bergsjön/Rosengård…..märkligt? Som man talar ska man agera. Jag förstår egentligen varför de väljer Danderyd/Lidingö för en så länge är dessa kommuner hyfsat oförstörda av alla ”ensamkommande”. Bara en tidsfråga. SE OCH LÄR FRÅN DET hemska som hände mamman på tunnelbanestation i Sthlm som skulle rädda pensionär från att bli rånad……skitstövlar!! Sent ska detta land vakna. Många länder i Europa har vaknat före oss men Sverige….nänä vi ska hjälpa alla lyxflyktingar lite till…..allt medan kvinnor och barn (de som inte har råd att fly) sitter kvar nere i skiten och dit ges inte pengar för våra biståndspengar är slut och gått till HEEEEELT fel grupper….usch!!! Våga ta upp detta Bella i din blogg! Inte bara prata runt problemet. Precis som många skriver…..kvinnosynen…..Tänk på organisationer som ”glöm aldrig Fadime” osv. Vart är alla feminister i dessa lägen…? Jag bara undrar?

   1. Jossan jag undrar jag med! Du Bella som har en dotter, vad tycker Du om en rosa matta i en buss där hon får stå i framtiden så att män inte tafsar på henne? Det är HELT SJUKT att vi i 2016 backar och inför köns apartheid i Sverige! För att inte tala om badhusen, nu får man inte ens bada tillsammans då kvinnan ser ut som hon gör? Vart är vi på väg och på så kort tid. Jag blir mörkrädd!

    BELLA vad säger Du om det???????

   2. Och kom nu inte och säg att dessa påhitt inte har något med invandringen att göra, klart som sjutton att det har. För varför införs de nu? En skult på badhuset att man inte får röra en kvinnas rumpa bara sådär!! Vad i ))%)#)#€ jag blir så arg!

   3. Lena, har du sett denna skylten själv?

    Jag var i simhallen med min lillasyster och där var det, håll i er, en svensk kille som tog mig på rumpan och när jag var i vattnet simmade han under vattnet och hans ansikte kom precis mellan mina ben.
    Är det ok för att han är svensk eller?

   4. Jag skrev fel. Är invandrare men vet att det stavas skylt. Ja jag har sett dessa skyltar själv i vår simhall i förorten.

    Är Du dum på riktigt, det är klart det inte är ok om en svensk kille gör det. Sluta köra fram rasistkortet hela tiden. Ni är blåsta.

 12. Skönt och höra om mutningen, här kör vi tuggummimutning på morgonen för att klä på sig för att gå till dagis, lugnare morgon-bättre dag!

 13. Hahaha jag tycker att det är så sjukt underhållande att läsa men så fruktansvärt drygt att folk har så mycket åsikter om just hennes barn, uppfostran och föräldraskap. ALLA gör olika. Och ALLA barn är olika. Vill du hålla i ditt barn med hårda händer så varsågod, vill Bella inte göra på det sättet så varsågod. Vissa barn lyssnar om man säger till med skarp röst eller håller dom i ett järngrepp, vissa gör det inte. Har ni träffat Bellas barn? Vet ni hur dom är? Jag tror att Bella gör ett oerhört bra jobb som förälder så ni behöver nog inte oroa er särskilt mycket. Det finns bra tips men så även dåliga. Mycket beror på hur man framför dom. Skönt att folk bryr sig men gör det gärna med hjärtat på rätt plats så blir det toppen 🙂 //Sara, 17 år

 14. Ligger här och ammar (yes med mobilen) och kunde inte alls förstå varför Annie döpt sitt barn till Säpo… Bevis på att amningshjärna finns!

 15. Hej!
  Jag har själv barn & är så himla imponerad av att du är så cool att du törs berätta den vardagliga livsstilen med trotsiga barn, smuts i hörnen och lite smått kaos vissa dagar. Detta kan inte vara lätt när folk är så himla dömande och pekar finger hit och dit för det de egentligen utsätter sig själva för dagligen. Kul att läsa när man känner igen sig på många plan!

 16. Vart har hemmamannen tagit vägen?
  kunde inte han köpt blöjor, klätt Gillis, fixat maten och serverat er???
  Jag tror att han har rymt från bellafängelset.

 17. Jag läste just på Aftonbladet att du blivit centerpartist. Bli inte nån stureplanscenter som bara lobbar för Stockholm. Centern är ju som bekant det gamla Bondeförbundet och C jobbar för att bönder och skogsägare i detta land ska kunna fortsätta med sitt. Så importen av mat minskar. Alla har den fria viljan att köpa vad man vill men svenskt jordbruk har inte samma villkor som resten av EU. Jag vill ha kvar mitt jobb inom jordbruket och centern borde fokusera mer på området!

 18. Men åh vilken spännande lunch! Lite nyfiken på vad Säpo killen gjorde 🙂 var han vid tjänst och iakttog eller satt han med en tidning o väntade tålmodigt på att lunchen skulle va över hehe

 19. Belöna inte bråk med choklad! Även om det är en enkel lösning i stunden blir det bara problem i längden. Nu vet han ju att om han bråkar först så får han en belöning sen. Jättedumt!

 20. Håller med om vad många skriver, verkar göra det väldigt svårt för sig själv och barnen ibland. Som ni skriver, låta barn hela tiden få bestämma allt själva gynnar verkligen inte dom. De är för små för att fatta beslut, huruvida om de ska gå och lägga sig, klä på sig etc. De behöver någon som bestämmer över dem, det ska inte lägga på dem. Det läggs för mycket på barn idag, de behöver inte det. Sen får jag den uppfattningen av att läsa din blogg, att du har lite väl mycket igång samtidigt, vilket skapar att det kan bli tufft att orka vara den som är bestämd när väl barnen sätter den sidan till. Och det kommer inte bli enklare strider el konflikter när de blir äldre, därför behöver ni nog visa för barnen vilka som.bestämmer på ett lungt bra sätt. Sen undrar jag om pappan inte borde hjälpa till med barnen lite mer, var han inte pappa ledig? våga släpp över lite på honom, lycka till

 21. Odd mår nog inte bra. Halvtaskiga inlägg på bloggen, förvirrad, nedstämd. Det perfekta livet och förälskelsen är ett minne blott.

 22. Åh vad härligt med Annie på besök! 🙂 Våran fsmilj är centerpartister hela bunten och min mamma jobbar högt upp politiskt, jobbat en del i riksdagen. Så Annie är vi väl bekanta med också, hon har vart och hälsat på oss också och mamma jobbar mycket med Annie. En väldigt klok och kompetent kvinna och världens gulligaste!

 23. Gud, så kul å lese om hvordan din hverdag ser ut – jeg ser det for meg; dusj-tvål over hele leiligheten når man springer etter eldstegutten, og et barn i den ene handen medan man gjør mat med den andre. Hahaha, kul! Og til alle dere som gir råd om barneoppdragelse og poltisk standpunkt (uten å stå fram med fullt namn), bruk heller hjernecellene på egne problemer. (Seriøst – det er trist å lese…)
  Hurra for dyktige damer!

   1. Det kommer ifrån vivels café i larsberg. Finns även i Bromma, Liljeholmen och sjöstaden och Älvsjö tror jag 😛 såg och köpte en, gudomliga!

 24. Hahaah, skrattade högt när jag läste om chokladen… Sen läste jag några kommentarer och alltså..?! Gör alla mammor precis efter regelboken när det gäller allting, hela tiden, 7 dagar i veckan, 24 h om dygnet?! Jisses. Hoppas inte Gillis tog skada för livet…
  Och lunchen, Wow vad jag gärna hade varit med där! POWER.

  1. Jag kommenterar väldigt sällan men jag kan inte låta bli att göra det nu. Jag är fskpedagog och älskar mitt arbete. Är själv mamma till två barn där den äldsta är i ålder med Gillis.
   Är så förundrad över att kommentarerna alltid följer samma mönster. Någon reagerar på vad Bella skriver om hur hon mutar Gillis med choklad för att han ska klä på sig och sen kommer ”motparten” och försvarar Bella och beteendet och sen är cirkusen igång.
   Bella själv sitter och ser på och gnuggar händerna för ju mer folk jagar upp sig desto mer pengar tjänar hon men jag vill ändå säga detta!
   Snälla föräldrar tänk till!!
   Var och en uppfostrar givetvis sina barn som de själva vill och alla barn är olika men oxå väldigt lika varandra skulle jag vilja påstå.
   Vet inte hur många gånger jag tagit emot barn på jobbet på morgonen i superkissig blöja och pyjamas för att föräldern inte klarat av att byta blöja och kläder med ursäkten att barnet inte vill! Ni som mutar med t ex godis för att det är lättare, hade det varit okey om fsk körde samma taktik? Godisregn i kapprummet till de barnen som klär på sig när vi ska gå ut? De som inte vill klä på sig ytterkläder får gå ut i strumplästen för det är lättare för oss och ger gladare barn? Barn som får gå omkring och äta eller sätta sig lite var som helst istället för vid bordet för att annars äter de inte? Hade det varit ok för er? Jag kan lova att det blivit ramaskri på alla föräldrar och fsk fått stänga direkt! 2 vuxna på ca 8-12 barn klarar av att byta blöja, klä på, äta vid bordet etc dagligen utan större problem varför skulle då inte 1-2 vuxna klara av samma saker på 1-3 barn hemma? Är det inte samma barn vi pratar om?
   Så snälla tänk ett steg längre! Maktbalansen har definitivt tippat över till barnens sida och många föräldrar står handfallna inför sina egna barn, några skäms och ursäktar sig inför oss i personalen. Jag upplever att de föräldrarna iaf någonstans är medvetna om problemet men vet inte hur de ska ta sig ur det och återta makten som beslutsfattare. Men en del likt detta kommentarsfältet rättfärdigare sitt eget och sina barns beteende med att barn är olika och att just deras barn är undantaget. Jag kan näst intill lova att de problem inte uppkommer på fsk då barnen (samma barn) vet vad som gäller där. Och när jag hör om föräldrar till barn som har självskadebeteende i väldigt ung ålder så att de dunkar huvudet i golv och väggar med en förälder som belönar (med godis) i det läget gör mig djupt oroad.
   Jag vet att alla föräldrar vill sina barn väl och att de har goda avsikter men snälla tänk ett varv till, försök se orsak och verkan av både ert eget och era barns beteende. Då blir samhället trevligare för oss alla!

   1. Fantastiskt skrivit Li!
    Äntligen en människa som ser hur föräldrar har spårat ur
    Att lämna sitt barn på förskolan i pyjamas, för man inte klarar av att klä sitt barn, hur ska man klara av resten av uppväxten?
    Och hur ska barnen klara av livet?

 25. Jag ber om ursäkt att jag går totalt aspergers psykologi on you men jag måste. Det jag skriver är inte kritik utan något att tänka på bara. Du är fortfarande en lika bra mamma, det handlar inte om det. Det handlar om små missar som man gör utan att tänka, utan att man själv har reflekterat över konsekvenserna långsiktigt och hur man kan hantera stressade situationer på ett annat sätt. Att muta sitt barn är inte den bästa metoden att få som man vill även om det fungerar kortsiktigt. Gills kommer eventuellt (kan inte säga säkert eftersom jag inte vet om beteendet kommer att upprepas) att lära sig att det är helt okej att muta andra och att hens känslor inte tas på allvar. Man tror att det är ofarligt att ge positiv bestraffning men det är det inte. Varför Gills inte ville klä på sig var för att hen upplevde sig stressad för att du var stressad. Gills anknytningssystem aktiverades för att hen ville att du skulle mentalisera (att kognitiv sätta sig i hur henom upplevde situationen) med henom.

  Jag gillar verkligen att läsa din blogg! Du är en stor förebild för mig och säkerligen för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. 🙂

 26. Att avläsa sitt barns anknytningssystem är svårt men det som är en nyckel till att förstå varför barnet gör som den gör är hur anknytningspersonens beteende och känslor i den givna stunden. Anknytningssystemet aktiveras för att berätta för anknytningspersonen att något är fel och återspeglar felet, det är förståeligt att anknytningspersonen misstolkar vad som är fel eftersom den själv är i en situationen den inte vet hur den ska hantera och det betyder inte att anknytningspersonen är en dålig förälder och inte älskar sitt barn, det är tvärtom att anknytningspersonen är en bra förälder och älskar sitt barn men vet inte hur den ska hantera situationen. Det är okej att göra misstag, det gör vi alla. Du är inte sämre person för det! Jag försöker inte att skuldbelägga dig, Isabella, utan förmedla enbart vad jag läser om i mitt specialintresse psykologi, som aspergare kanske du vet hur insnöad man kan bli. Jag gör misstag väldigt ofta i relation med andra, förutom att jag har aspergers har jag också borderline personlighetsstörning, vilket gör att mina relationer är stormiga, det betyder inte att jag är en dålig person och älskar mina relationer mindre. Jag tänker hela tiden på hur jag uppfattas av andra vilket blir skit jobbigt men det är sådan jag är antar jag. Oavsett relation man har är det svårt att alltid mentalisera, för att ibland går det inte.

 27. Till Li och Isabella!

  Jag menade ingenting illa i min kommentar utan jag vet att Isabella har goda avsikter och älskar sitt barn. Det jag ville förmedla var enbart det jag läser, jag har snöat in mig på anknytningsteori eftersom det är mitt specialintresse, eller psykologi är. Ja, jag har aspergers. Det var inte meningen att låta som att jag var arrogant och en besserwisser vilket jag är inte och ber hjärtligt om ursäkt för hur min kommentar uppfattades av er, Isabella och Li. Jag vet mycket väll som förälder hur svårt det är att uppfostra sina barn. Jag har själv förutom aspergers, borderline personlighetsstörning, vilket gör att mina relationer blir stormiga och jag saknar ibland förmågan att mentalisera. Jag tänker hela tiden på mina misstag och framför allt mina föråldras misstag; hur de skulle gjort på ett annat sätt. Barn må vara kompetenta men de är försvarslösa i när de bildar sin inre arbetsmodell som består av hur dem uppfattar andra och sig själva. Därför är det viktigt att i exempelvis den stressade situationen Isabella upplevde att hen skulle egentligen ha förstått att Gillis anknytningsmönster hade reagerat på hur henom upplevde sig i den stressade situationen, vilket är svårt i den situationen. Jag skulle inte klarat av att hantera det på det sättet. Jag ber väldigt mycket om ursäkt igen!

 28. hehe blondinbella ‘ar sa harlig person visar svenska folket hur hur svenssons har det hon bryr sig inte nar hon mutar sina barn med chocklad haha underbara m’nniska stor k’rlek till dig

 29. Jag önskar att jag också kunde bjuda in intressanta personer som t.ex partiledare för en trevlig pratstund! Oavsett om jag sympatiserar eller inte med dennes politik. Det är lyxen med att få vara en offentlig person. De som gnäller över att Isabella får saker ”gratis” kan ju läsa några av kommentarerna och fundera på om offentligheten verkligen inte kostar. Framgång är INTE gratis. Det ligger alltid hårt arbete bakom. Sedan när hjulet väl kommer i rullning uppfattas det av många som om man bara får saker helt oförtjänt.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..