ANNONS

Annie Lööf på besök

/

Ni skulle ha sett hur det såg ut här innan Annie Lööf kom. Odd var borta och jag stod själv med två barn, hemmet i kaos, jag var oduschad och barnen kladdiga av allt möjligt från frukosten. Två timmar hade jag på mig vilket låter som en oändlig tid. Det är det inte. Det är precis på gränsen. Allt gick fel. Jag tappade ut hela vällingpaketet på golvet, när jag duschade så glömde jag att låsa dörren och stänga grinden till trappan så Gillis sprang ut mitt i allt och jag ut från duschen och efter. Sedan vägrade han att klä på sig. Det fungerar ju liksom inte att säga ”Gillis, det kommer hit en partiledare snart. Mamma vill gärna att vi inte är nakna och att det avslöjas hur stökig familj vi egentligen är”.

Istället sa jag ”Gillis, om du vill ha choklad så får du klä på dig nu!”.

Om det fungerade? Oh yes.

IMG_8155

Sallad med haloumi (kvar i stekpannan) och bröd med parmesan och oliver. Jag var lite osäker på det här med Säpo.

Skulle Annie ha med sig det och i så fall ska han också äta lunch? Skulle han sitta med oss då eller ska jag duka vid bardisken? Kan jag messa och fråga innan eller låter det korkat? Tusen frågor. Allt löste sig i alla fall.

IMG_8156

Våra skruttisar somnade. Det var en otroligt mysig och rolig lunch. Hennes dotter Ester är bland det sötaste jag sett. Sally kändes som en jätte i jämförelse. Vi pratade förlossning (vilka kvinnor gör intedet när man har två små), BVC, sömnlösa nätter, mammagrupper, amning i riksdagen och om allt som sker i Sverige och världen just nu. Gott och blandat helt enkelt.


You should have seen this place before Annie Lööf got here. Odd was away, meaning I was left alone with two kids in a house of chaos. I still hadn’t showered and the kids were still gooey and sticky from breakfast. And I had two hours to get ready. To some people that may sound like a lot of time, but it’s not. It’s nearly enough. Then everything went wrong: I dropped a pack of baby formula on the floor and forgot to lock the door and the baby gate before I got into the shower, so Gillis ran out of the bathroom in the middle of everything and of course I had to run after him. Then he refused to get dressed and saying ”Gillis, we’ve got a political party leader coming through the door soon. Mom doesn’t want us both naked then so she can tell what a mess this family really is” just doesn’t get to him.

Instead I tried ”Gillis, if you want chocolate you have to get dressed now!”

Did it work? Oh yes.

Halloumi salad (the cheese still in the pan) with parmesan- and olive bread. I wasn’t too sure about the security police. Would Annie bring any with her and in that case, would they stay to eat? Would the police sit with us in that case or should I make arrangements on the kitchen island? Should I send her a text and ask or is that just stupid? A thousand questions. But it all worked out.

Our babies fell asleep. It was such a cozy and fun lunch. Her daughter Ester is amongst the cutest I’ve ever seen. Sally felt like a giant in comparison. We talked about giving birth (what women doesn’t when you’re both mothers of a tiny one each), the children’s health centre, sleepless nights, mom-groups, breast-feeding in the Riksdag and about everything going on in Sweden and the world right now. Everything between heaven and earth in other words.

128

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@isabellalowengrip
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00