Vem läser bloggen

Jag och mina kollegor tog ut lite info om er från Google Analytics, inget banbrytande kanske men det är alltid roligt för mig att se ålder och om ni läser mest via mobilen eller datorn. Jag anpassar nämligen inläggen mest efter att vara läsvänliga från telefonen och då blir det inte lika snyggt från datorskärmen alltid. Den informationen Googles verktyg gav var:

 

Att under 2015 så klickade 6,2 miljoner unika personer in på bloggen (herregud!). Länderna var främst Sverige, Norge, Finland, Danmark och svenskar (antagligen) bosatta i England och USA. Stor majoritet är kvinnor (97 %) och det hade varit roligt att veta hur många som har barn men det står såklart inte. Ni är 25-34 år gamla och besöker bloggen 4 ggr /veckan.

Vad säger ni, känner ni igen er?:-)

Update: Vi har utgått från siffror hämtade från Google Analytics som beräknar både återkommande och nya användare. När en ny användare besöker bloggen skapas ett unikt client-id. Det finns givetvis en risk för att verktyget räknar en ny/återkommande användare två gånger eftersom client-idt som skapas inte kan delas mellan enheter eller webbläsare. Detta bör man givetvis ha i tanken när man analyserar siffrorna.

 


Me and my colleagues checked out some statistics on Google Analytics to get some more info on who reads the blog. The data confirmed our guesses about the average reader, but it’s always fun to see age groups and if most traffic comes from phones or computers. I always adjust the layout of the posts to make them more reader-friendly from the phone and that’s not always the best layout for a computer screen. This collage shows the information we got from Google’s tool:

During 2015, 6,2 million unique readers visited the blog (gosh!). Most of you live in Sweden, Norway, Finland and Denmark. Then comes England and the U.S, but those readers are (probably) Swedish. The majority are women (97%) and it would’ve been interesting to know how many of you that are parents, but Google Analytics could of course not provide us with that info. You’re between 25-34 years old and visit the blog about four times every week.

What do you say, do you fit the model? 🙂

Update: We’ve looked at numbers given by Google Analytics that accounts for both frequent- and new visitors. When a new reader visits the blog a unique client-id is created. There’s of course a chance that the tool creates more than one client-id for the same user if this user tend to use different computers/phones or web browsers when visiting the blog. This can be worth noting when analyzing the numbers.

 1. Jag blir 24 i år och har en liten pojke som blir två i mars. Bor på en liten ort i Norrland 🙂 i år hoppas vi på ett litet syskon och att alla får var friska och glada!

 2. Det stemmer! Jeg er 27år, fra Norge, mamma til en gutt på 2,5år og snart en lillesøster (termin mars 2016). Leser bloggen nesten hver dag, fra mobil!

 3. Jenny skriver:

  19 år och har följt din blogg sen jag var 17 🙂 bor i Sverige, Stockholm. Inga barn…. än.

 4. Jag är 19 år gammal och har läst din blogg i typ 6 år om inte mer. Jag läser din blogg varje dag, hänt någon gång att jag inte läst men oftast är det varje dag. Jag älskar att läsa din blogg för så många anledningar. Det är en del av min vardag och jag blir så galet inspirerad av dig. Stor kram och god fortsättning 😀 <3

  1. Em skriver:

   Jag med!

 5. Elli skriver:

  Jag har läst din blogg i många år men slutade under en tid innan du träffade Odd.
  Nu läser jag din blogg igen flera ggr i veckan eftersom jag själv har två barn, något äldre än dina men nu förstår jag mer av det du skriver än jag gjorde innan 🙂
  Jag är 28år, bosatt utanför Ystad 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..