Olikheter

Odd och jag har varit lediga tillsammans sedan den 18 december. Det är två veckor vi umgåtts i princip dygnet runt och nu börjar det märkas. Sånt som annars kompletterar oss väldigt bra i vardagen, blir nu ett störmoment. Det där med att inte sträva efter perfektion. Det gäller ju bara mig. Jag gillar när det går undan. Hellre fint på ytan men lite skit i hörnen. Det är typ min livsfilosofi. Medan Odd fastnar på saker och vill göra klart och det gör mig tokig för det är ineffektivt.

Som exempel:

1. Fixa köket till perfektion efter varje måltid. Hallå, vi äter tre måltider plus två mellanmål här hemma. Ska man fixa tills det blänker efter varje smörgås hinner man ju inte komma ut innan det blir mörkt.

2. Skruva på någon grej/borra i något hål etc. Hur kan man hitta små små grejer HELA tiden som går att spendera timmar på? Samla allt som behövs göras och skicka hit en hantverkare eller vad nu som krävs.

 

 

Jag menar, jag förstår att man vill ha ett fint hem och inga lösa handtag på en dörr. I get it. Men hela dagarna går ju ut på att fixa och dona så han missar ju all familjetid. Jag hänger med kidsen och går ut och det älskar jag men det hade varit kul med sällskap. Varför sätta sig i ineffektiva uppgifter konstant? Jag börjar faktiskt tro att pilleriet här hemma är min mans Man Cave. Det är ju mer accepterat att åka till Bejer bygg eller vad det heter än att sätta sig och spela tv-spel. Hmmm. Är det någon mer fru som känner igen sig?!

 


Odd and I’ve been spending the holiday together now since the 18th. That means we’ve been in each others presence pretty much 24 hours a day for two weeks and this is starting to take its toll on things. What we usually see as complementing qualities in one another are now becoming annoying. Take my way of handling ”perfection” for example. I like it when you try to speed up a process and I’d rather get things done fast, it doesn’t matter if it comes out perfect in the end as long as it gets done. That’s my life philosophy, but Odd’s not like that. He gets stuck and wants to take one thing at the time and to me that’s just inefficiency.

Here’s two examples:

1. Making sure the kitchen is spotless after every meal. Come on, we eat three meals and two snacks every day in this house. If you’re going to polish the kitchen surfaces after making every single sandwich you won’t leave the house before it gets dark outside.

2. Fixing some screw/drilling holes etc. How can one constantly find new details that needs fixing and then spend hours fixing them? Take notes on everything that needs to be done and call a craftsman to come over and fix everything at the same time.

I completely understand that you want a nice, well functioning house with no loose doorknobs. I get that. But if you get lost in all those details every day you miss out on so much family time. I go outside with the kids all the time and I love doing so, but it would’ve been nice with some company more often. Why occupy yourself with this fixing constantly? I’m starting to think this detail-work is my husband’s version of a Man Cave. I mean, it’s more accepted to go to a warehouse with building materials like Beijer bygg than sitting in the couch playing video games. Hmmm… Some other wife out there relating to this?!

 1. Nadia skriver:

  Åh, jag är inte ensam. Jag har inga barn, men får lite dåligt samvete när han diskar undan allt, städar under efter minsta lilla grej medan jag tycker att man kan städa när det börjar se stökigt ut.
  Heh..
  Undra om man skulle ändra på sig och göra allt som mannen gör, vad skulle han då hitta på?
  Roligt experiment kanske.

 2. malin skriver:

  Ungefär samma hemma hos oss! haha!

 3. Anna skriver:

  Känner igen känner igen! Min man grejar alltid och visst är det praktiskt men ibland önskar jag att han släppte allt och bara umgicks med mig och barnen lite mer.

 4. Sofia skriver:

  2 veckor ledigt med din man. Wow det hade jag aldrig med min sons pappa. Gjorde saker tillsammans ? Nej inte det heller.
  Jag gjorde ALLT. Min sons pappa jobbade kvällar jämt och jag tog hand om vår son helt själv. Så att din man går undan å fixar saker i hemmet är nog inte så farligt,,, jisses

  Sen gjorde jag slut av andra anledningar…

 5. Lisen skriver:

  Har ett hus på 2 000 kvadrat, 2 flyglar på vardera 400 samt trädgård på 20 000 – skulle aldrig nånsin leja hantverkare för det dagliga trots våra företag, vi gör allt tillsammans och barnen uppskattar att få vara med i allt vi gör, tror inte de kommer att må dåligt av detta, skulle aldrig nånsin gnälla att min man behöver se över husen varje dag, det är en investering för oss och våra barn, vi hinner med att leka ändå med både alla våra djur och andra barn, även om det inte är i en fin lekpark, att leja hantverkare för större jobb är väl självklart

  1. Anna R skriver:

   Wow! Vilket stort hus! Jag har alltid undrat hur man gör när man äger ett stort hus (för jag antar att ni har många rum). Använder ni alla rummen under säg, en månad? Eller har ni ”avstängda” rum som inte används? Hur många olika ”unika” rum har ni? Jag menar rum som ni inte har lika dana av som sovrum, utan mer tv-rum, spel-rum, träningsrum, bibliotek och så vidare. Jag har svårt att komma på så många rum man har användning för så jag skulle nog bara ha ca 7 olika ”unika” rum och då blir det ju en himla massa sovrum om man säg har 20 rum 😀

   Vore verkligen jätteintressant att höra hur det är för er om du skulle vilja dela med dig lite. Jag har funderat på detta väldigt länge och skulle vilja ha en liten hum om hur någon gör på riktigt 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..