Vi upptäcker ön

Vad kul att ni är på ett nytt vänner-inlägg. Den 3 januari lägger jag ut ett nytt sånt inlägg så då får ni vara inne och kika! Tänker mig kategori städer samt om man även är mammaledig. Spännande! Undrar om Odd och jag borde söka en småbarnsfamilj att hänga med här på Lidingö, vi känner ju inga och det är alltid kul när man kan ses rätt spontant i en park.

 

 

Och att gå till parker är något som vi utforskar just nu, idag gick vi åt ett nytt håll och kom fram till..

 

 

En fantastisk lekplats vid en strand! Kottlasjön heter det. Så fint. Här röjde vi i lilla klätterställningen och kände på isen. Jag kommer nog inte våga åka skridskor men jag badar gärna här när det blir varmare. Förresten, det såg ut som om man kom runt sjön, i alla fall på ena sidan. Är det här blivande springrundan kanske?

Nu blir det till ICA och storhandla. Vi har ju nyårsfirande hos oss med middag och sånt så vi behöver köpa allt vi ska äta. En vuxenmeny och en barnmeny. Bara att ladda om, det ska bli roligt! Ska nog ta ut granen innan. Vi har lessnat och så tar den rätt mycket plats.

 


I got very positive responses on my friends-post suggestion, fun! Keep your eyes open January 3rd, planning on posting it then. I’m thinking one category for what city you live in and one for maternity leave. Exciting! Wondering if Odd and I should start looking for a family with small children we can hang out with here on Lidingö. Right now we don’t know anyone and it’s always fun to plan spontaneous play-dates in the park.

Speaking of parks – that’s something we’re exploring at the moment. Today we took a walk in a ”new” direction and found…

…an amazing playground by a beach! The area is called Kottlasjön, beautiful surroundings. We tried out the little jungle gym and checked the ice to see how thick it was. I don’t think I’ll dare to go ice skating, but I’d love to go for a swim here when it gets warmer. It also looked as if you can walk around the lake, at least on one side. Maybe this is my new running route?

Now we’re going to ICA for some grocery shopping. We’re hosting a New Year’s dinner at our place so we’ve got a long list to check off. Need to get everything for our menus – one for adults and one for the kids. Time to recharge our batteries from the Christmas celebration, but I’m very excited! We’re probably getting rid of our Christmas tree before Thursday too, it doesn’t do much for the atmosphere anymore and it also eats up a lot of space.

 1. Michan skriver:

  En löparrunda längs kottlasjön är underbar, gått/sprungit många varv där under mammaledigheten. Måste tipsa om Grönsta också, många olika spår med olika längd (lidingöloppet springs där) välkommen till Lidingö 🙂

 2. hej!! Bor också på ön 🙂 Kan varmt rekommendera öppna förskolan i Larsberg.UNDERBAR personal o jätte bra kontaktnät om man vill träffa föräldralediga mammor o pappor. Folk åker från hela ön dit.

  Sen måste ni ut til Elviks gård där man kan titta på djuren. Välkommen hit!!BÄSTA stället att bo på !!! Kram

 3. Mari skriver:

  Trasthagen, där finns grillplats och finfin möjlighet för lek för barnen.

 4. Emma skriver:

  Åj jag skulle gärna vilja träffa en mammaledig mamma/eller mamma övh i en ung ålder (jag är en mogen 20åring) i blekinge/kristianstad! Precis nyinflyttad hit och känner ingen/ har inte riktigt lust att gå och runt på stan och säga ”hej” till varensa mamma man ser gå runt med en barnvagn för att skapa ny kontakt.. 🙁 men skulle gärna vilja ha en rolig kompis att umgås med. Går ju bra utan barn också. Saknar en bästa vän att prata och umgps med!

 5. ragni skriver:

  Området runt kottla är jättemysigt, liiite krångligt med barnvagn som någon skrev men det är ändå min vanligaste promenadrunda både med och utan vagn☺
  Det är så himla många vackra områden på denna ön, jag flyttade hit i 2011 och överraskas fortfarande av oupptäckta pärlor runt omkring. Så glad att vi hamnade här ☺

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..