ANNONS

Mitt 2015

/

Jag har ju varje år gjort en enorm sammanfattning över året men med små småttingar hemma (och en mamma som vill ut i snön) går inte det så här kommer en liten intervju som jag lånade från Cissi Wallin:

Gjorde du något 2015 som du aldrig gjort förut? Köpte hus och lämnade stan! Och, att vara mamma har jag ju varit tidigare men inte till Sally.

Isabellalowengripblondinbella2015sally

Skärmavbild 2015-12-28 kl. 10.49.10

Genomdrev du någon stor förändring? I jobbet så valde jag att lämna Spotlife, ett bloggnätverk som jag var med och grundade 2008. Jag gick över till bolaget United Influencers där jag stortrivs. Det var ett oerhört jobbigt beslut och en tuff process men det blev bra. Varför lämnade jag? Det var helt klart dags. Bloggen firade 10 år i år och jag behövde ta nästa steg.

Vilket datum från år 2015 kommer du alltid att minnas? 19 april såklart, Sallys födelsedag.  Hon föddes på Fannys födelsedag vilket är lite kul.

Vilka länder besökte du? Vi var i Teneriffa över nyår och jag tror att det var sista resan innan förlossningen i april. Det var ju lite skakigt där ett tag och jag trodde att hon skulle komma ut tidigare. Sedan var jag och besökte Flattereds fabrik i Alicante samt åkte till Miami och Florida för ett jobb ni får se nästa år…

Skärmavbild-2015-01-03-kl.-16.53.14
Skärmavbild-2015-01-02-kl.-17.26.50

Jag älskade att vara gravid! Men om vi får en trea får det bli om 5-6 år.

Bästa köpet? Vår projektor, bioduk och badkar!

Gjorde någonting dig riktigt glad? Mycket! Det har varit ett väldigt bra år för oss i familjen, mycket glädje. Stunderna då Gillis har visat Sally kärlek och nu tvärtom, är årets bästa stunder.  Att älska sitt barn är stort men att se kärlek mellan syskon, den kärleken är den största jag varit med om

Saknar du något under år 2015 som du vill ha år 2016? Mer tid med Odd! Nästa år önskar jag att vi kommer iväg själva ett dygn, vi har inte sovit utan barnen någon gång än och det vore lyxigt att få ta in på hotell och bara umgås och sova ut.

Vad önskar du att du gjort mer? Träna! Men jag har inte fått till det med två barn plus att jag jobbat samtidigt som varit hemma med Sally. Jag har inte hittat tiden. Jag har rört på mig med barnen och det är ju bra men jag behöver styrketräning och så saknar jag roliga träningsklasser. Mina kollegor kör be core/barre och allt var trendträningarna heter och jag blir som ett litet barn som säger jag vill också! Odd går ju på pappaledighet nu nästa vecka så då har jag tänkt att klämma in träningen under dagarna när jag jobbar.

Vad önskar du att du gjort mindre? Försökt att multitaska. Säga ja fast jag borde säga nej. Jag har inte pressat mig så att jag mått dåligt, jag är rätt bra på att sätta gränser. Men visst har det varit tuffa dagar när jag får kombinera mammalivet och jobblivet. Ibland har jag velat lägga mig på golvet och skrika låt mig vaaaaa men efter en natts sömn så har det känts bra igen.

Favoritprogram på TV? Idol och Bron. Älska Bron.

Bästa boken du läste i år? Hmm vad svårt. Jag läser ju bra böcker hela tiden. Jag tror att jag har läst ca 25-30 böcker i år. Bästa boken var Märk Världen. I år har jag läst många böcker om rymden och fysik. Och nu när jag ser meningarna så vill jag kräkas på mig själv för det låter så duktigt. Men det handlar om att när min hjärna går på högvarv så behöver jag läsa något som jag kan fastna i och på så sätt så stängs hjärnans motorer av så att bara en är kvar. Låter flummigt men det är så jag beskriver ADHD bäst. Min hjärna vill kicka igång mig att göra saker hela tiden, och istället för att bli en levande tornado hemma så läser jag. En annan intressant bok var Makers, den industriella revolutionen.

Största musikaliska upptäckten? Eh, att imse vimse spindel har en annan melodi på engelska? Annars Babyloonz. 

Vad var din största framgång på jobbet 2015? Att vi tog Löwengrip Care & Color från en omsättning på 10 miljoner till 16 miljoner. Vi nådde den budget vi satte upp i januari, himla stolt.

12239548_10153344683988473_8968276487217735320_n

LCC Hos Kronans Apotek på Mall of Scandinavia

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Det är väl som varje år. Jag är i grunden en glad människa men gråter rätt ofta för att lätta på trycket. Gråtstunderna har varit när inte fått sova tillräckligt. Dock börjar jag undra om jag är känslig för PMS för jag har verkligen varit gråtit lite varje dag innan mens och känt att ”livet är skit”. Jag har aldrig haft regelbunden mens så jag har inte förstått om det kan ha varit PMS tidigare. Vad kan man göra åt det?

Den vanligaste minen har helt klart varit denna:

Skärmavbild 2015-12-28 kl. 10.59.45

… När jag ska upp i hissen med två små barn, en dubbelvagn och matkassar. Då har svetten runnit och jag har behövt andas för att inte så psykbryt. På bilden är jag genomsvettig. Amningen förvärrade just den biten.


Vad spenderade du mest pengar på?
 R E N O V E R I N G. Dessa fakturor som betalas nu är enorma. Fy. Men det är ju inom plan. Annars typ Tetrapack med ersättning?

12239480_10153347678233473_1026431660774828368_n


Vilken är din största insikt under 2015? Att jag vill visa en mer sanningsenlig bild på bloggen. Jag är så trött på perfekta glossiga bilder av ett småbarnsliv utan kladd eller att det går att ha en karriär utan att känna sig som en värdelös mamma samtidigt. Jag fixar i alla fall inte det. Men jag kämpar med samvetet (samt att bli bättre på att torka upp hehe).

Vad är du peppad för inför nästa år?
Jag ska börja jobba mer ordentligt! Just nu har jag tagit de flesta mötena med Sally på höften och det ska bli jätteskönt att få jobbrutin. Åka till kontoret varje dag och inte behöva stressa hem. Men jag tänker inte jobba heltid på kontoret utan fortsätter som jag gjort tidigare, vara på kontoret nio, hämta Gillis vid tre och så fortsätta jobbet hemma på kvällen. Har jag drivit företag i nio år så är det min belöning att kunna ha mer tid hemma med barnen. Eventuellet så är jag hemma på fredagar också. Eventuellt så säger jag inte det till någon utan har en Bella-dag på Sturebadet. Vi får se……


I usually do a super long summary of my year at this time, but with toddlers around the house (and a mom who just can’t wait to go outside and play in the snow) I have to keep it short so I borrowed bits and pieces from an interview I did with Cissi Wallin:

During 2015, did you do something you’ve never done before? I bought a house and left the city! And I also became Sally’s mom.

Did you go through any major changes? One job-related change was that I chose to join another blog platform. I had the blog on Spotlife since 2008 and now I’m with United Influencers which feels great. It was a really hard decision to make and it’s been a tough process, but it all worked out just fine in the end. And why did I leave Spotlife? I just felt it was the right time. My blog actually turned 10 years this year and I needed to take the next step.

What date in 2015 will you always remember? April 19th, no doubt. Sally’s birthday. She was born on the same day as Fanny which is a funny coincidence.

What countries did you visit? We went to Teneriffa over New Year’s and I think that was our last trip before my delivery in April. I was a little shaky there for a while, thought she wanted to come out earlier than expected. Then I visited Flattered’s factory in Alicante and went to Miami for work. You’ll see the outcome of that next year…

I loved being pregnant! But if we’re having a third one it has to wait about 5-6 years.

Best buy? Our projector, the screen and the bathtub!

What made you really happy? Many things! It’s been a great family-year, lots of joy and happiness. Experiencing the moment when Gillis cares for Sally and vice versa are the best moments I’ve had this year. Loving your child is one thing but seeing love between siblings is just the greatest thing I’ve ever been part of.

Do you feel like you’ve missed out on something in 2015 that you would like to have more of 2016? More time with Odd! I’m hoping we can get away just him and I for 24 hours. We haven’t spent one night without the kids this year and it would be such a treat to just be the two of us and get a good night’s sleep together.

What do you wish you had spent more time doing? Working out! I haven’t been able to give myself the time for it because of the kids. I’ve also worked while I’ve been staying at home with Sally. I get a lot of movement playing with the kids which is great, but I need more body-building exercises and I really miss taking classes at the gym. My colleagues do core/barre and whatever all those trendy work out classes are called and whenever they tell me they’ve been to a class I just go ”I want to go too!”. Odd’s starting his paternity leave next week so I figured I might be able to squeeze in some time for working out during the days I’ll be working.

Is there anything you wish you would have done less this year? Trying to multitask. Saying yes when I should have said no. I haven’t pushed myself to the extent where it makes me feel bad though, I’m pretty good at saying here but not further. But sure, there’s been tough days where I’ve had do combine taking care of kids and working at the same time. Sometimes I’ve wanted to lay down on the floor and scream leave me alooooone, but after one night’s sleep I usually feel better.

Favorite TV-programme? Idol and Bron. I love Bron.

Best book you’ve read this year? Hmm, tough one. I read great books all the time. Think I’ve managed to get through 25-30 books this year. I think the best one was Märk Världen. I’ve also read a lot about space and physics. And now when I see myself saying that I want to barf because I sound so pretentious. But I have to read something I can get lost in since my brain is constantly working because of my ADHD. May sound a bit weird, but instead of turning into a human tornado I calm myself down by reading. Another interesting book was Makers, the industrial revolution.

What was your greatest musical discovery or experience? Eh, I realized the English version of itsy bitsy spider has got another melody? Apart from that, Babyloonz.

Your greatest success with work? That we raised Löwengrip Care & Color’s turnover from SEK 10 million to SEK 16 million. We held the budget we set in January and I’m so proud!

LCC’s shelf in Kronans Apotek in Mall of Scandinavia

Where you more happy or sad this year in comparison to last year? I think it’s pretty much the same every year. I’m a genuinely happy person but I cry a lot to let off steam. Not getting enough sleep makes me cry even more. I’m also starting to wonder if I get extra emotional when I’ve got PMS ‘cause I’ve been crying pretty much every day before I had my period and been feeling that ”life sucks”. My period has never been regular so I haven’t understood that PMS might have been the cause of my mood swings earlier. Anyone knows what to do about this?

My most used facial expression have with all certainty been this one:

…When I’m going up with the elevator with two babies, a double stroller and grocery bags. The sweat has been running all over me and I’ve been in need of breathing-pauses in order not to freak out. I’m so sweaty in this picture. Breast-feeding made that part even worse.

What did you spend most money on? R E N O V A T I O N. The invoices we’re getting now are just massive. Ugh. The sums are all according to budget, but still. Besides that, baby formula on tetra pak?

What’s the most important thing you’ve realized this year? I want to stay true to the blog and show what my life really is like. I’m so tired of glossy pictures showing a life with kids where there’s no goo or that you don’t feel worthless from time to time juggling your career and the mother role at the same time. At least that’s what it’s like for me. I’m constantly fighting with feeling guilty (and the fact that I’m not better at wiping up mess made by babies he he).

What are you most excited for in the coming year? To start working more structured and orderly! Sally’s been hanging on my hip most meetings this year and I’m longing for new work routines. Going to the office every day and not having to feel stressed about getting back home. I’m not planning on spending all my work hours at the office though, think I’ll keep my current schedule – going to the offie around 9, picking Gillis up at 3 and then continue working at home. Since I’ve been running my businesses for nine years now I think working at home is one of my well earned rewards so I can spend more time with the kids. I may stay home on Fridays too. I may also not tell anyone that I’ll actually spend my Fridays going to Sturebadet. We’ll see about that…..

47
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00