Det kom ett…

..  Bord levererat ikväll! Närmare bestämt vårt matsalsbord. Det kan vara vara det största bord jag sett och vi fick kämpa in det till vardagsrummet…

 


 

Nu insåg vi dock våra begränsningar. Det var för tungt för oss att lyfta hur mycket vi än försökte (200 kg). Här är Odd och jag lika varandra, vi vill hitta en lösning nu nu nu. Inte vänta till imorgon. När ingen stark man i vår bekantskapskrets kunde så skrev jag ut på min instagram fiffig som jag är. Då svarade Dinah, LCC:s hudterapeut att hon och henne man plus vän var i närheten.

 

 

.. Och dom kom! Jippie! Det blev vin som tack. Nu ska jag pyssla med blomvaserna och hur dekorationen på bordet ska vara. Det ser ju lite tomt ut just nu. Har ni några tips? Sedan behöver vi få upp den andra lampan men den fungerade inte så vi måste byta. Många på instagram frågade var mattan var ifrån och det är från Ruugs. Den fungerar både utomhus och inomhus och klarar vatten. Som given för en barnfamilj. Och matbordet är ifrån Furniturebox. Sååå lång leveranstid men det var det värt! Det är så vackert. Här ska det ätas middagar (och skrivas en hel del blogginlägg) 🙂

 


Table delivered tonight! Our dining table to be more exact. Could be the biggest table I’ve ever seen and moving it to the living room was a real struggle…

We had to see ourselves defeated. It was too heavy for me and Odd to lift it just the two of us, no matter how hard we tried (200 kg). In situations like this me and Odd are quite alike – we want to find a solution, NOW. Not wait until tomorrow. We couldn’t get any of our muscular friends to the house this evening, but creative as I am, I solved the problem by an Instagram post. Dinah, LCC’s skin therapist, was in the neighborhood along with her husband and a friend.

…and they came to the rescue! We said thanks with wine. My mission now is to figure out how I want the vases and other decorations on the table, looks a bit minimalistic at the moment. Any suggestions? We also need to fix the other lamp. It didn’t work so we have to change it. I got some comments on Instagram asking where we found the carpet and it’s from Ruugs. It’s for both indoor- and outdoor use and it’s also waterproof. How perfect is that for a family with small children? We got the table from Furniturebox. Took sooo long to have it delivered, but now I’m thinking it was totally worth it. It’s beautiful! We’ve got many dinners waiting for this one (and some serious blog post writing), that’s for sure 🙂

  1. en 200kg bordsskiva kommer inte rubba direkt. har en bordsskiva på 7-10 kg som inte flyttar på sig när man stöter till den och jag kan knappt lyfta den själv.

   1. Haha vad roliga ni är.. vadå ändra? Varför ta så illa upp. Isabella skriver som hon vill och det är otroligt löjligt att ta illa upp över en sådan sak. Känns som folk gör en höna av en fjäder.

  1. Vad är problemet? Ingen kvinna i min bekantskapskrets är starkare än den fysiskt starkaste mannen i samma bekantskapskrets. Hade jag ett galet tungt bord hemma hade jag också ringt in den starkaste mannen jag känner – då denne i så fall skulle haft minst problem med tyngden av bordet. Allt måste inte dras genom feministkammen. Hade Bella en fysiskt starkare kvinna i kretsen skulle hon förmodligen kontaktat denne. Nu fick hon ju hjälp av både kvinnor och men – kalas för alla! 🙂

  1. Snarare du som är pinsam.
   Har du någon aning om vilka skador du kan få om du så bara lyfter 30kg och lyfter fel?

   Väldigt vettigt av dem att ta hjälp och inte förstöra sina ryggen.

 1. Oerhört snyggt bord!
  Har dock en fråga, hur tänkte ni när ni beställde ett bord med så stora och klumpiga ”fötter”? Du vet väl själv hur jobbigt det blir att inte kunna sträcka ut benen vid en lång middag osv?
  Tack för en inspirerande blogg, du är en stor förebild!
  Stora kramar från en hängiven läsare.

  1. Men du, de ser ju inte handikappade ut! De kan vrida sig någon centimeter eller kanske ännu bättre, resa på sig ett par minuter om det nu skulle vara skitjobbigt att sitta:)

 2. Så snyggt bord! Håll det som det är! Inte massa jox på bordet, väldigt smakfullt med det du fått till på bordet, då ser man dess vackra yta. Jättesnyggt!

 3. Hmm till er som klagar på ”en stark man”, dels har män större muskelmassa än kvinnor rent generellt och dessutom tror jag att Bella hade en räv bakom örat när hon skrev på det sättet.. Dvs hon är fullt medveten om att det kommer trigga igång lite åsikter 😉

  1. Såklart att många män är starkare än kvinnor. Men bara för det så betyder det väl inte att kvinnor inte kan lyfta ett tungt bord? Bara att det skulle vara lättare för en man? Min man är starkare än mig, men jag är ändå sjukt stark om jag tar i 🙂

 4. Hur är det när man sitter, kommer man in ordentligt med stolen eller slår man i pelarna? Himla snyggt bord iallafall.

 5. Åh, så snyggt! Älskar kombon rufft bord med moderna stolar Vid bjudningar så här års hade jag lagt batteridrivna ljusslingor på bordet som piff, annars kanske du kan ha fina brickor eller marmorfat med samlingar av fina och bra saker att ha på bordet. Som smart stilleben Nån fräsig kryddkvarn, en fin burk med flingsalt osv kanske

 6. Sluta ha PK folk som tror att kvinnor o män är lika, stark man är skönt att läsa i dessa ”jämställda” tider 😉

 7. Jag skulle satsa på en längre variation av marmor ”brickan” samt i vit marmor istället. Ha något snyggt set av salt och pepparkvarn och en olivolja i brickan. En stor rund was, tex från svenskt tenn istället för två små vaser. Samt behålla de två ljusstakar ni har 🙂 fint det blir!

 8. En lägre hängande ljuskrona av något slag skulle vara snyggt. Sektioner med en längre bricka i typ rustikt material eller mörkare sten med stilleben, färska örtor, plats för kryddor är alltid fint där man kan ändra utefter årstider, löpare som man hänger på bredden eller enskilda underlägg från svenskt tenn är ju fint 🙂

 9. Snyggt! Såg inte så snyggt ut på deras hemsida men när det kom upp I ert rum blev det helt fantastiskt. 😀

  Spana gärna in hos mig, bloggade häromdagen om vår älskade och hatade mammamage. Viktigt!

 10. Snyggt bord! En längre duk , löpare som det heter mitt på bordet kanske. Anpassa efter säsong. Fina ljuslyktor, blommor, till sommaren ett arrangemang med tex stenar och snäckor på ett fat. Finns fina vaser man kan sätta snittblommor som ett arrangemang. Tips: botanisera lite i blomsterbutiker 🙂 Tror det är viktigt att skapa balans på ett sånt stort bord. Ibland är det enklaste finast. En snygg taklampa över bordet gör nog sitt med 🙂 tror det skulle vara snyggt med en blandning av klassisk/ modern längre modell på lampan eftersom bordet är ganska långt.

 11. Men wow vilket stort och härligt bord! Snygga stolar också! Så underbart när man inte behöver trängas när man har gäster 🙂

 12. Snyggt bord! Fundera på att be grannarna om hjälp nästa gång, goda grannar är guld, de flesta är brukar vara med på att det handlar om att ge och ta i grannskapet. Går fort att kila över och plinga på dörren, och så blir det av att man ses lite. Jätteskönt om man känner sina grannar när barnen är lite större och hemma själva.

 13. snyggt bord o som flera här säger o som ja sagt förut det ÄR skillnad på män o kvinnor! Män har oftast alltid varit starkare fysiskt än kvinnor. Varför triggas av det ??
  Könet är INGEN social konstruktion och jag mår illa av att könet ska kläs ”brunt” så att ingen får sticka ut. Va stolt att just du är kvinna el man! Jag är stark kvinna psykiskt men lämnar bärandet på 200 kg till en man…..med glädje för jag har självkänsla!
  gå och lägg er feminister! Eller ja vet…….åk till nåt arabland….där behövs ni på riktigt o strida för tjejernas rättigheter….stackarna med täckta ansikten, gå bakom mannen, inte köra bil osv osv
  Kram från mig

  1. Men fuck off. Du har uppenbarligen ingen koll på vad feminism innebär eller handlar om, så sluta applicera dina fördomar på feminister och bygga halmgubbar om irrelevanta saker.

   Feminism går INTE ut på att alla ska vara lika, det är helt tvärtom. Alla ska få vara precis den dom vill. Både män och kvinnor ska ges samma möjligheter och förutsättningar i samhället, och de ska tillåtas alla egenskaper. Män ska kunna gråta och dansa och sminka sig och gilla romantiska komedier och annat som är stereotypiskt ”kvinnligt”, och kvinnor ska inte ses som dåliga mammor för att de jobbar eller bli mobbade för att de inte rakar benen och de ska kunna raka skallen och skita i smink och gå i kostym utan att dömas. OM DE VILL.

   Så tyst med dig och fatta att feminism gynnar alla. Män som kvinnor.

   1. Det är väl skit många tjejer som inte rakar benen. Jag var på ett bröllop och där var en tjej bestman och hade tro det eller ej KOSTYM! Ingen som brydde sig överhuvudtaget och hon har även rakat bort allt sitt hår.
    Ni feminister är så lätt kränkta och förtryckta idag över något som inte finns.

    Jag är tjej och jag sminkar mig aldrig ( knappt ens när jag ska gå på fest ) och det är aldrig någon som påpekar det, kanske för att det ALDRIG är någon som gör det utan det är ni feminister som tror att det är så för att ni ska ha något att gnälla över.

 14. Fint! Vi planerar att bygga hus o ska också ha ett långt bord, dock lite smalare. Jag har en vision om att skapa ett långt stilleben i mitten av båda planterade växte och snittblommor i olika höjder, olika krukor, små glasvaser. Sedan är min plan att gå bananas med oljelampor i olika utförande och storlekar. Inte för högt, man vill kunna se varandra. Till julen vill jag ställa Zetas långa kärl i järn på bordet med hyacinter o bryta upp med ordentligt nerkapade snittAmaryllis i låga vaser och en rejäl Ernstig grankrans hängande från taket. Tror det kommer bli jättefint

 15. Wow! Vilket snyggt bord. Passar verkligen hos er. Och eran matta. Som småbarnsförälder skulle den vara perfekt hos oss också. Nått som tål alla flygande smörgåsar haha. Men undra varför bordet ej är målat på undersidan? Om man sitter på golvet så brukar jag lägga stor fokus på sånt:p fast kanske bara är jag:p

 16. Det är ett jätte fint bord men stolarna förstör lite då jag personligen inte de tycker passar in ett dugg ihop med det, blir för mycket konferenskänsla men smaken är som baken!!

  Till er andra härinne…
  Varför skulle 100 kg/person vara lättviktigt för???
  De kanske prioriterar annat än att bygga muskler…
  Vi kvinnor som gör det är några stycken men de flesta har inte det som nål eller livsstil att göra att!!
  Tycker det var starkt nog att de vågade försöka själva innan de bad om hjälp, det väger väl ändå tyngre anser jag ❤️

  1. Inredningen i övrigt inger hotellkänsla. Hotell har oftast även konferensrum eller hur? Så stolarna passar perfekt till bordet!

 17. Snyggt! Jag kopte ocksa mitt koksbord fran Furniturebox. Det tar valdigt lang tid som sagt att fa nagonting levererat darifran men jag tycker de har mycket fint. Tycker det er fint dekorerat som det ar pa bordet just nu, men sa har jag ganska minimalistisk smak ocksa och tycker ofta att det kan bli for plottrigt med for mycket pa bordet.

  1. Exakt! Som någon föreslog olivoljor, saltkar och gud vet allt! Hu, så smaklöst! Fint som det är nu med några lite större vackra saker.

 18. Åhh jättejättejätte fin bord. Blir lugn av dess rejälhet. Tanken far till timmerstuga eller snarare gammal kunglig herrgård. Queen IsabeLLa. Prince Gillis and princess Sally. Nu går väll alla feminister i taket av gamla rigida strukturer o könsordningar… ser en fin vävd duk från någon plats ni har anknytning till o långa ljus med något slags ”ris” i mitten. Jag skulle sova på bordet första natten!

 19. Jag tycker det är väldigt fint så naket! Det kommer komma plotter och annat tids nog. Om inte så kommer det kanske komma upp mer saker på väggarna eller vara mer möbler/leksaker etc. Skönt med en yta som är något renare då iaf! Stort plus för enkelheten i att duka och torka av sen också. Om man når mitten då 😉

 20. Kjempefint bord, med den lampa i taket passer ikke. En lyskrone hadde satt prikken over ien..Håper dere bytter ut den. Blir altfor ”liten” til det kraftige bordet.

 21. Jag gillar när det är lite gammaldags så jag skulle ha en löpare i spets på bordet, sen skulle jag nog kombinera med en fin kandelaber i typ mässing (?) samt en vas med rosor eller tulpaner.

 22. Kolla in Elsa Billgrens blogg för tips om hur du gör en stort bord fint, hon har ett jättestort bord som hon alltid lyckas ha så fint! Sen kanske ni har olika inredningsstilar men lite inspiration kan du nog hämta! Jag tror att hon har skrivit ett eget inlägg om det, eller iallafall svarat på en läsarkommentar om det i ett inlägg, men kan tyvärr inte hitta det nu! Kram

 23. En vit stilren löpare sett fint ut till ert nya matbord. Och för att få en mer hemtrevlig miljö hade jag haft några ljusstakar i metall och en mindre vas med blommor som passar till årstiden på bordet.

  Därtill skulle det vara passande med en tavla på väggen vid taklampan.

 24. En längre person kommer inte att kunna sitta vid bordet där dom s.k.a benen/ pelarna är ! Idiotiskt planerad design. Om man skjuter stolen en meter från bordet så kan man nog sitta där…. Lite svårt att må tallriken dock! Ett jätteorder som fyra kan sitta bekvämt runt. Ännu en super idé av eran inredare!!!

 25. Det blir jättefint! Jag tycker att en rund bricka (lite större) med en fin vas, ljusstakar och nån roligt liten prydnad eller kanske salt- och pepparkvarn på skulle vara snyggt att placera på bordet.

 26. Hej Bella! Älskar din blogg och har läst den i många många år och nu är vi mer på samma plan. Jag väntar mitt första barn och har precis renoverat hela vårt hus så mycket på bloggen passar mitt läsande.

  När jag ser bordet så tänker jag mig en smal löpare, kanske i grått då era toner går åt det hållet, en löpare som går i mitten av bordet som hänger ner lite på vardera sida. En ängvas från Klong hade gjort sig riktigt fin med lite fina snittblommor i. Du kommer nog på något bra. Tack för att du är du. Kram!

 27. I love that table! In my opinion fresh green and bright pink of the flowers look great with it and your white toned walls. Ps. I’m her for my first time and I have to tell you your photos and outfit of this blog are just outstanding. Happy New Year, keep blogging girl! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..