Social period

Igår hade vi två vänner över på middag, Odds ena barndomsvän plus flickvän. De är så härligt att kunna bjuda över vänner efter läggning och liksom fortsätta dygnet fast utan lek med lego och mängder av wipes (var dock nära att lägga fram wipes istället för servetter igår, jag menar wipes slår vanliga servetter med hästlängder). I vår lägenhet var det så lyhört så barnen vaknade när folk klev in i hallen. Nu med två våningar kan vi spela musik och skratta utan att dom störs. Det var ett av kraven när vi letade hus.

 


 

Vi spelade Alias (jag vinner varje gång!) och som vanligt när klockan slog tio så vaknade Gillis och kunde inte somna om (fjärde kvällen i rad). Han fick gosa ner sig i soffan mellan oss med Stampe och där var han nöjd.

Idag kommer Ida hit och ska hjälpa oss med gardiner och belysning och sedan blir det en tidig middag här hemma med Sheila, Rasmus och barn. Åh vad härligt det är med socialt umgänge när man känner för det. Odd och jag kan lätt hamna i perioder då vi bara vill vara med varandra, och tycker att det är jobbigt om någon vill ses på helgen hehe. Men nu har vi kommit ur vår mys-kokong, för stunden i alla fall och då är det kul!

 


Yesterday we had two friends over for dinner, Odd’s childhood friend plus girlfriend. It’s great being able to invite people over after the kids are in bed and continue the remaining hours of the day without Lego and countless amounts of wipes (almost put wipes on the table instead of napkins when setting the table yesterday, but when you think about it wipes really beat regular napkins on many levels). In our apartment you could hear every little sound so the kids used to wake up everytime someone stepped into the hallway. With two floors we can play music and laugh as much as we want without waking up the little ones. That was one requirement we had when we looked for a house.

We played Alias (I win very time!) and when the clock struck 10 Gillis woke up as usual and couldn’t go back to sleep (fourth night in a row now…) He joined the company and made himself comfortable in the couch between me and Stampe and seemed very happy about the situation.

Ida’s coming over today to help us out with curtains and lights and then we’re hosting an early dinner at home since Sheila, Rasmus and their kids are coming over. It’s so rewarding spending time with friends when you’re really in the mood to do so. Odd and I’ve got this bad habit where we just feel like spending time with each other from time to time, but right now we’re out of the cozy-cocoon and enjoy socializing, he he. Looking forward to tonight in other words!

 1. Hei. Først må jeg bare si at jeg ELSKER bloggen din. Godt å lese en usminka mammablogg+++ så mye mer. Du inspirerer <3 SÅ må jeg få spørre hvor dere har kjøpt tv-benken deres? Er det ikea hylle, eller er det fra et annet sted. Den man kan se på bilde her i stuen nede? Den henger på veggen tror jeg. Stor klem fra meg.

 2. Är benägen att hålla med dig om wipes (om det är typ våtservetter vi pratar om). Du får ju aldrig bort själva kladdet med vanliga servetter, och även vi vuxna är rätt kladdiga vid middagar till och från (jag säger bara tacomiddagar!). Det kanske skulle vara nåt för dig att satsa på i din hudserie? En våtservett som tar hand om händerna samtidigt som den rengör, paketerat i en vacker, lyxig förpackning som man vill lägga fram på bordet vid middagar. Det skulle jag garanterat inhandla och använda!

 3. Helen skriver:

  Du måste sluta låta honom sitta i soffan när han vaknar! Du gör ju det till en rutin och han tycker väl det är supermysigt! Vaknar barn när det är ”natt” så är det bara att natta om. Tålamod. Annars hittar barn på sina egna sömnregler och kör med er föräldrar. Att sova hela natten är inget barnet lär sej av sej självt. Föräldrar måste tydligt sklija på dag och natt. Vara tydlig. Tydlighet skapar trygg nattsömn. Barn som vaknar ska inte belönas med att få komma upp för då blir det inte tydligt att det är natt. Och sen när ledigheten är över och han ska tillbaka till dagis är det viktigt att han sover 10-12h per natt för att orka. Det fingerar att söva om en tvååring som vaknar och inte vill somna om, så länge man som förälder har bestämt sej och har tålamod att kämps lite. Ni tar ju enklast möjliga genvägen. Kämpa lite istället så kan hans sämn bli bättre! Och ni slipper krångla och vara trötta!

 4. Gun skriver:

  Ang att ‘helt plötsligt’ vakna på kvällen o vilja komma upp: det är en stor omställning att flytta! Nya dofter, ny säng, nytt rum osv, inte alls konstigt att han vaknar! Nog många tankar som snurrar runt! Ta det me ro, även detta kommer gå över:)

 5. Jackie skriver:

  Sån är ja o min sambo me, de kmr i perioder de sociala haha.

  Smalltownladie.blogg.se

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..