Ugn för katastrofkockar

Ni vet ju att jag är otroligt dålig på att laga mat men med vår nya ugn från Siemens, som vi har samarbetat med, nu kan jag göra det mesta. Jag bara ställer in det jag ska tillaga, väljer rätt och hur mycket det är. Sedan bestämmer ugnen själv vilken värme och hur lång tid (!). Jag kan ställa in potatisgratäng, eller vanlig potatis då det är en ång-ugn. Så sjukt bra. Idag testade jag brysselkål (glömde den igår). När det gäller matlagning är just värme och tid det som är svårt att få till, så detta är perfekt för mig.

 

 

Jag ska prova att ställa att ställa in kladdkaka och testa om den verklig blir kladdig. Klarar ugnen det, då är vi bästisar… Nu ska jag gå loss på min julklapp:

 


 

.. Odd gav mig nämligen en JÄTTEBOX från Lush igår med typ allt som finns. Herregud så glad jag blev! Det är badbomber och tvålar och allt är handgjort. Frågan är vilken jag ska börja med. Bästa klappen.

 


I’ve told you I’m not really the greatest chef, but with a little help from our new oven (from Siemens) cooking doesn’t seem impossible. I just place whatever it is that I’m making in the oven, choose the right option in the oven-menu and how much of it that I’m making. Then it’s up to the oven to decide the right temperature and cooking time (!). I can make both potato gratin or regular potatoes since it’s got a steam-function. Love it. Today I tried making brussel sprouts (forgot it yesterday). I think the toughest part about cooking is to figure out the right temperature and time, so this is just perfect for me.

I’ll try choosing chocolate cake from the menu and see if it comes out as gooey as I like it. If the oven can handle that, we’ll be best friends… Now I’ll spend some time exploring my Christmas gift:

…Odd gave me this HUGE BOX from Lush yesterday with pretty much all their products in it. I got so incredibly happy! Handmade bath bombs and soaps in it, the best gift. But the question remains… Which product to go for first?

 1. Sofia skriver:

  Du får gärna berätta sen om de funkade med kladdkaka. Kul med sån ugn!! Finns det massa saker redan programmerat då?

 2. Lea skriver:

  börja med badbomben shoot for the stars! bästa badbomben jag provat.

 3. Cecilia skriver:

  Åh nej! Inte lush! Du som jobbar med detta, läs på om just deras produkter. Som någon skrev ovan, rena giftet. Jag har aldrig i hela mitt liv varit känsligt mot något, men efter en badbomb från lush fick jag en allergisk reaktion och såg ut som en prickig korv i flera veckor. Fick äta antihistamin och smörja med kortisonkräm i flera veckor. Den reaktionen har troligen enligt läkare satt igång andra allergier som jag inte haft innan. Är numer superkänslig mot värme, kyla, nickel, vissa sminkproduktee etc. För jävligt rent ut sagt. Borde man kanske fattat när det luktade superstarkt och vattnet blev en annan färg.. Säger ju sig självt stt man inte ska lägga sig och bada i det egentligen..

  1. tintin skriver:

   Läs på Cecilia

  1. Frida skriver:

   Det var du som reagerade på detta. En individuell upplevelse baserad på en produkt som LUSH säljer som förmodligen innehöll ett naturligt ämne du var överkänslig för. Detta behöver inte betyda att deras produkter är giftiga eller på något sätt farliga.
   Deras produkter luktar starkt från olika typer av eteriska oljor och ingredienser. De olika färgerna kommer utav naturlig färgsättning.

   Att välja LUSH är ett aktivt ställningstagande och ett grymt bra alternativ. De är dem sista du behöver oroa dig för. Rynka lite på ögonbrynen åt all skit som Scwarchskopf(stavning?) proppar i sina produkter eller kemikalier i dina vardagliga produkter i hemmet.

 4. Tessie skriver:

  Åh, vad perfekt med så många olika badbomber! Roligt att få prova alla.

 5. morsa skriver:

  Njäe, håller inte med ang grader och hur länge maten ska vara inne, grader kan du googla, tiden ”ser” man ju oftast på maten när de e klart eller känner med en sån där sticka. De som är svårt enligt mig är att komma på vad man ska laga (vardagsmaten), rätt onödigt med sån ugn, men säkert bra om man inte vet hur de funkar med matlagning. Lycka till o hoppas du lär dig något av den iaf 😉 😀

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..