Ny fas 

Igår så åkte Odd till Mall of scandinavia innan det stängde. Barnen sov och jag tog upp några praliner till sovrummet och satte mig med datorn för att jobba lite. Gillis vaknade dock nio och kunde inte somna om så vid halv tio sa jag att ”mamma måste jobba, du kan få sitta med och titta på min mobil under tiden om du vill” och så gjorde vi. Jag satt med datorn i knät i sängen och han låg tätt intill mig och tittade på Spinderman i min mobil. När jag var klar en stund senare så frågade jag om vi skulle gosa in oss i sängen istället och titta på film.

 

 

Men efter en stund var han så inne i Pokoyo så jag tog upp Amelia och läste. Jag kände en sådan lycka när vi låg där på övertid. Han var nöjd och gosade in sina ben på mig och jag fick bläddra i en tidning. Vi kvälls-umgicks nära men på varsitt håll. Sedan kom Odd hem och då släckte vi och somnade allihopa. Riktigt mysigt.

 

 

Gillis börjar bli stor. Vi kan prata, umgås och han börjar berätta vad han tänker på. Det är så roligt att höra vad som händer i hans värld. Igår var det mycket om att vi hade det myshigt, att både Stampe och Sally sov men inte han 🙂

 


Odd made a visit to Mall of Scandinavia yesterday before closing. The kids were in bed, so I treated myself with some chocolate pralines, took my computer with me to the bedroom and started working. Then Gillis woke up around 9 and couldn’t go back to sleep so at 9:30 I had to tell him ”mommy needs to work, you can sit here and play with my phone meanwhile if you want”. Said and done. I sat in bed with my laptop in my knee while he was lying right next to me watching Spiderman on my phone. When I was done I asked him if he wanted to cuddle and watch a movie instead.

Didn’t take long before all his focus was on Pokyo so I started reading Amelia. This moment just filled me with happiness. Gillis liked the concept and kept cozying up his legs on me and I got to browse in my magazine. We were right next to each other but could still do our own things. Then Odd got back home and we turned the lights off and fell asleep all three of us. Love nights like this.

Gillis is starting to grow up. We can talk, hang out and he’s starting to tell me what he’s thinking about. It’s so much fun to take part of what’s going on in his world. Yesterday he talked about how ”coshy” it was, that both Stampe and Sally were asleep but not him 🙂

 1. Klara skriver:

  Svenska barnläkareförbundet funderar på att gå ut med nationella rekommendationer om att man kraftigt ska begränsa (tom helt undvika) skärmanvändning för barn under tre år. Detta då de ser hur hämmande det är för barns fantasi och förmåga till egen (ej vuxenledd) lek samt att mycket skärmtid gör många barn hyperaktiva.

 2. Lina skriver:

  Finns ingen anledning att ge en 2åring godis då de inte ens förstår vad det är om inte vuxna introducerar det.
  Bella är ju storkonsument av sötsaker och kanske borde fundera på att det inte är särskilt lämpligt med sockerkickar när man har en ADHD.
  Därmed inte sagt att Gillis har de besvären men jag skulle vara extra noga med det när en förälder lider av det.

 3. Ewa skriver:

  Och du fick in reklam för både Amelia och Mall of Scandinavia i ett inlägg..grattis..

 4. Hej, det är rätt nyligen jag har börjat följa din blogg. Du är i mångt och mycket en orädd och inspirerande person vilket krävs för att våga vara stark entreprenör.
  Tyvärr blir jag alltmer illa till mods över alla dessa väldigt uppenbara provokationer bara för att få till fler läsare tex godis till barnen, tv tittande mm och det oerhört frustrerande populistiska inslag om att Sverige gör fel i att begränsa nyanlända. Tråkigt att ha ändrat syn på dig, väx upp, se verkligheten och sluta vara så populistisk! Nu slutar jag läsa din blogg!
  Mvh

  OBS! Från en invandrare

  1. Po skriver:

   +1

  1. Tove skriver:

   På vilket sätt skulle det vara en provokation att ge godis till barnen eller att låta dem titta på tv ibland?
   Det är väl snarare att hon vågar dela med sig av de saker som vissa kan störa sig på för att hennes läsare ska få en rättvis bild om vad som händer i deras vardag.

  1. Hanna skriver:

   Jag skulle inte kalla godis och tv-tittande för provokationer. Tvärtom så tror jag detta är mycket vanligt idag, och det är därför Bellas blogg har vuxit så mycket de senaste åren. För att folk kan relatera till henne. Nu vet jag inte hur gammal du är, men jag är 28 och upplever Bella som en ambitiös, men i övrigt en ganska normal mamma.

 5. Tips skriver:

  Det blå skenet från datorn gör att hjärnan tror att solen skiner och man håller sig pigg. Det sabbar dygnsrytmen i kroppen. Jag (och många andra) har löst det genom att ha programmet f.lux installerat på datorn (gratis). Man skriver in sin stad och sedan anpassar programmet det blå skenet från datorn så att det passar ihop med hur solen skiner där jag är. Inge mer tillpiggnande vid 00:30 för att man vill göra en sista grej på datorn. Om man inte pausar programmet förstås, men då får man vara beredd på att det blå ljuset som kommer gör rejält ont i ögonen. Ögonen är väldigt känsligt för blått har jag lärt mig. =)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..