ANNONS

Badrummet!

/

Det största projektet när vi köpte detta hus var att renovera badrummen. Jäklar vad nervöst det har varit. Odd har renoverat badrum tidigare, men det var ändå läskigt. Alla skräckhistorier, inklusive Odds egna då hans badrum tog närmare tre månader. Vi var nästa inställda på att det skulle skita sig någon gång under renoveringen. Men tvärt om. Såhär såg det ut innan:

FullSizeRender-49

Härlig 70-tals tapet och grön heltäckningsmatta. Jag tycker att det finns något charmigt i detta men… Ja ni fattar. Man vill ha något lite mer uppdaterat men att välja hur badrummet skulle se ut var så svårt, valen är ju oändliga. Vitt/grått/begie? Vad har vi för behov?

zFU3n13U-ow9Ac2em23cPwN_QS1ia3ZpMny3AJQLO5g

Och här är det färdiga resultatet! Skillnaden från när vi flyttade in är verkligen enorm. Vi valde  marmorinspirerat kakel i och med att det är tåligare än vanlig marmor. Sedan körde vi ett badkar som heter Westerbergs Sense White, ovalt och rätt hög i förhållande till andra vi tittade på. Det kanske är en töntig grej men jag älskar att kranen i mitten så att man slipper få den i nacken. Toaletten blev en ”vanlig”, Gustavsberg nautic 1500, visst hade man kunnat flasha till det med en som svävar men då behövde man bygga ut väggen har jag för mig.

piZNiTJ3uOc9VbPPNc7XekpaicX2YHhyje4cnu9KoMw

Jag älskar att vi fick plats med dubbelhandfat, vi körde som heter Bathlife ideal dubbel. Jag ville ha ett skåp som rymmer mycket produkter, jag jobbar ju faktiskt med skönhet så jag har en bra anledning he he. Vi har golvvärme och handduksvärmare. Dock gjorde vi två missar. En liten värdslig miss och en stor miss. Jag tycker att spegeln är lite liten, jag hade haft hela väggen som spegel.  Och så glömde vi …. Eluttag! Hur kunde vi missa det! Vi använder ju eltandborstar, rakapparat, hårfön… Gah. Jag måste höra med en elektriker om det går att sätta in i efterhand. Vad tror ni?

1z5Mfq0X4ffc454P_ovwFIGIajxoQtEXa_MG8VTbMj4

Vi har haft ett samarbete med Bygghemma när vi gjorde om badrummen vilket har varit roligt, dom har hjälpt till och varit bra inspiration. I början så gick vi in på alla stora bygghus men det är ju nästintill omöjligt att förstå vad man behöver eller hur produkterna ser ut uppe på hyllan. Hur som helst så får ni läsare 5% fram till sista januari på allt hos dom. Bra att veta om ni bygger om, det är inte mycket med lite skillnad blir det när man handlar mycket. Koden är isabella5

Någon annan vi inte har samarbetat med men som jag vill hylla och sprida med hela mitt hjärta är byggbolaget Lisana. Jag har förstått att det finns så många bolag där ute som inte gör det ordentligt eller har stenkoll på sina underentreprenörer men det har Lisana Bygg & Badrum. Våra två badrum (ni får se duschrummet senare) blev klara på 3,5 vecka, till och med innan det var tänkt. Alla var på plats hela dagarna och hade inte andra uppdrag parallellt. Det uppskattades!


Renovating the bathrooms was definitely our biggest project before we moved in. We were so nervous about it. I mean, we’ve all heard bathroom renovation-horror stories. Odd had his own one, took him three months to get his bathroom ready once, so we basically prepared for disaster. But the renovation firm proved us wrong! This is a before-picture:

Cool 70’s wallpaper and a green carpet. Must admit there’s something charming about it but… yeah I think you know what I’m trying to say. We wanted something more modern, but it was difficult choosing exactly how we wanted it. There’s so many options. White/gray/beige? What are our needs and preferences?

And this is after! Huge difference. We went for marble-inspired tiles since it’s more durable than actual marble. The bathtub is called Westerbergs Sense White, it’s got a more oval shape and is a bit higher than the other ones we looked at. I love that we’ve got the tap in the middle so you don’t have it in the same level as your neck. Yes I’m a big fan of practical solutions… The toilet is a ”regular” Gustavsberg nautic 1500. Sure, we could have chosen a more flashy floating toilet but I think that required adjusting the wall behind it.

I’m so happy we had room for double sinks. They’re called Bathlife ideal dubbel. I wanted a big cabinet for products. Think that’s justified since I’m working with care and beauty he he. We installed floor heating and towel warmers, but we forgot about two things. The first thing is actually just a minor detail, but I find the mirror a bit too small, I wish it would’ve covered the whole wall. The other thing (a bit more important) is that we forgot about… outlets! How could we miss that?! We use electric toothbrushes and razors every day and lets not forget about the hair dryer. Gah. Have to contact an electrician and see if they can do something about this. What do you think?

We also established a collaboration with Bygghemma during the renovation, fun! They provided us with help and inspiration. In the beginning we just went to all the big building suppliers but it’s almost impossible to understand what it is that you actually need. Anyways, all you readers are getting a 5% discount on all your Bygghemma-purchases until the end of January – good thing to make use of if you’re planning for a renovation. It may not seem like a super offer at first but if you’re buying a lot of things it really makes a difference to your wallet. The discount code is isabella5

I also have to give my special thanks to the building company Lisana, they’ve been amazing. I’ve understood it’s quite hard to find companies like this where the communication with suppliers is well functioning. With Lisana Bygg & Badrum that was never a problem though and they really made sure the job got done. Our two bathrooms were finished in 3,5 weeks, even sooner than expected. Everybody always showed up according to agreement and they had no other jobs going on during our renovation. Very much appreciated 🙂

73
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00