Årets gran

Det är tredje året vi har kört med Anna Bensons Smålandsgran, som levererar till dörren. I år fick vi en otroligt fin gran men jag är lite missnöjd med årets pynt. Julgranen fick ingen kärlek i år. Ingen julmusik spelades när granen skulle kläs, det var ljud från ett youtube-klipp där leksaks-brandbilar testades och barnen ville helst hälla ut alla kulor på golvet:

 

 

En låda fick dom hälla ut för jag fattar ju grejen att det är kul när dom far iväg men sedan kom jag på att jag är den vuxna = jag är den som får leta efter alla kulor. Årets gran blev lite opersonlig. Jag vet inte om det är det kalla ljuset, avsaknaden av julstjärna (hittar den inte!) eller att pyntet är lite för likadant som gör det halvbra. Jag är uppvuxen med lite mer kaosiga granar, en massa glitter runt granen och dagis-årens julpynt. Det är mer kärlek i en sådan gran. Men det kommer väl, nästa år får jag fråga Gillis om vi inte kan få några färgglada smällkaramäller.

 

 

Förresten. I badet med Sally idag kom jag på en grej jag skulle vilja göra någon gång i livet. Först gick tankarna att om hela min verksamhet någon gång gick åt pipan så skulle jag lätt söka jobb som förskolelärare. Jag skulle älska det. Men sedan växte tankarna lite medan Sally plaskade och jag insåg att jag vill starta en egen förskoleverksamhet i framtiden. Jag siktar ju på att Löwengrip Invest ska öka och en egen förskola vore en dröm. Det krävs såklart stora investeringar och mycket kunskap och det är inget jag tänkte påbörja nästa år direkt. Men någon gång. Åh så spännande.

 


This year’s the third year in a row where we get our Christmas tree delivered to our door from Anna Bensons Smålandsgran. We got a beautiful tree this year, but I’m a little disappointed with our decorations. It’s like we didn’t give the tree enough love this year. No Christmas songs were played while we decorated, instead there was some noise from a Youtube video where they were testing fire trucks that became our soundtrack, and the kids rather wanted to decorate the floor with our tree decorations:

I let them empty one box on the floor – I get it, it’s fun when the decoration balls roll across the floor. But then I realized I’m the adult = the one who has to tidy up and find all balls again. Think this year’s tree came out a bit average. I don’t know if it’s the cold light, the missing star at the top (can’t find it!) or if there’s just too little variety amongst all decorations. I’m used to trees with more ”chaos” to them, glitter everywhere and stuff you made in kindergarten. There’s more love in a tree like that. Guess I have to wait till next year, ask Gillis if he can provide me with some colorful Christmas crackers.

Also, have to tell you about something that crossed my mind today when I took a bath with Sally. If all companies I’m involved in now suddenly should go out of business, I’d love to become a preschool teacher. That was my first thought. But then I realized what I probably want is to start my own preschool in the future. One of my goals right now is to expand Löwengrip Invest and making that happen by starting up a preschool would be a dream. I’m aware it requires great investments and my knowledge in the field is pretty poor at the moment so I’m not expecting it to happen next year already, but sometime in the future. Exciting!

 1. josefin skriver:

  Hej Bella! <3 Jag läser just nu till förskollärare och har ca 1.5 år kvar. Jag tänker som du, vill gärna öppna en egen verksamhet när jag fått mera erfarenhet, det hade vart så kul! Kul att en power-kvinna lyfter just detta yrket. Nu blev jag inspirerad! Om du någon dag får för dig att starta en verksamhet och behöver någon med utbildningen så finns jag här haha! Jag är ju bara 21 år så inget gammalt tant-tänk heller haha.

  gott nytt år, kram Josefin! <3

 2. Sofie skriver:

  Isabella! Jag hjälper dig gärna med att starta en förskola. Jag har många tankar och idéer och drömmer om att öppna en förskola i framtiden. Jag är utbildad förskollärare, 26 år gammal och har jobbat i fyra år. Hör gärna av dig om du behöver hjälp! 🙂

 3. Rebecca skriver:

  Jaa då kan du anställa mig hihi. Bor på ön och är barnskötare 🙂

  God jul på er o hoppas ni ska trivas

 4. Men jag tycker att granen ser jättefin ut! 🙂
  En riktigt fin Jul önskar jag dig och din familj. Kram!

 5. tess skriver:

  Tycker granen var fin ändå 🙂 Men ja, kanske en glitterslinga runt och vanliga julgransljus runt skulle bli fint. Och att komplettera med lite barnsligare pynt för att få lite variation 🙂 Nu är ju dina barn väldigt små, men de kanske ändå kan vara med och pyssla hemma. Beställ kit från typ panduro med granpynt och allmänt pynt till huset. Det sysslade vi med på kvällarna när jag var liten och det var mysigt 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..